Τετάρτη , 29 Σεπτεμβρίου 2021
Home / Ανακοινώσεις / Ο ΠΣΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ

Ο ΠΣΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ

Το ζήτημα της βίας στον αθλητισμό απασχόλησε  το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ, που έχει αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους φορείς, αλλά και τα μέλη του για την εξάλειψη του απαράδεκτου αυτού φαινόμενου.

Ο ΠΣΑΤ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο φαινόμενο αυτό και μεταξύ των πρωτοβουλιών που είχε αναλάβει ήταν η διοργάνωση Ημερίδας, αλλά και η συνάντηση με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου συζητήθηκαν όλες οι πλευρές αυτής της σύγχρονης μάστιγας του ελληνικού Αθλητισμού.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, τονίστηκαν οι ευθύνες και μερίδας του Τύπου, που με εμπρηστικά πρωτοσέλιδα δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα πριν από αγώνες και αποφασίστηκε να γίνουν επαφές και παρεμβάσεις προς όλες τις δημοσιογραφικές Ενώσεις και την ΠΟΕΣΥ για την αναζήτηση ευθυνών από δημοσιογράφους που λειτουργούν αντιδεοντολογικά. Παράλληλα αποφασίστηκε να υπάρξει μηχανισμός πειθαρχικού ελέγχου για τα μέλη του ΠΣΑΤ, που δεν είναι μέλη των οικείων δημοσιογραφικών Ενώσεων.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ, συζήτησε για τη Γιορτή των Κορυφαίων, αλλά και την εκδήλωση απονομής των Δημοσιογραφικών Βραβείων και πιο συγκεκριμένα τρόπους αναβάθμισής τους, αλλά και περιορισμού του κόστους στο πλαίσιο της πολιτικής λιτότητας που ακολουθεί εδώ και δύο χρόνια ο Σύνδεσμος .

Ειδικά για τα Δημοσιογραφικά Βραβεία επιβεβαιώθηκε ότι εφέτος θα αφορούν σε δουλειές συναδέλφων για δύο χρόνια, δηλαδή το 2009 και το 2010, έτσι ώστε από το 2011 να γίνονται προς το τέλος της κάθε χρονιάς και να αφορούν σε εργασίες συναδέλφων μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

About admin

Check Also

Αρχίζουν τα ματς…Ο ΠΣΑΤ εύχεται Καλό Πρωτάθλημα

Ενόψει της σέντρας της Super League Interwetten, στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου …