Στην Αρχαία Ολυμπία 1-4 Οκτωβρίου 2015 το 2ο Θερινό Σχολείο του ΠΣΑΤ

Ο ΠΣΑΤ για την Δεοντολογία και τον Δημοσιογραφικό Λόγο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ στη συνεδρίαση του στις 27 Μαϊου 2015, ασχολήθηκε με το καίριο ζήτημα της Δεοντολογίας και τον Δημοσιογραφικό λόγο, όπως αυτά καταγράφονται στα έντυπα, ηλεκτρονικά και ραδιοτηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης.

Το Δ.Σ κατ’ αρχήν ζητάει από το σύνολο των Αθλητικών Συντακτών, την ευλαβική τήρηση των Αρχών Δεοντολογίας, όπως αυτές καταγράφονται στον Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Κοινωνικής Ευθύνης όλων των δημοσιογράφων και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Το Δ.Σ απευθύνει δημόσια έκκληση σε όλους τους συναδέλφους, όπως αποφεύγουν λεκτικές υπερβολές, ρατσιστικές και σεξιστικές αναφορές, στοχοποιημένες και αντισυναδελφικές συμπεριφορές, στην εκφορά και τη γραφή του δημοσιογραφικού λόγου.

Καταγγέλλει και στηλιτεύει την τακτική ανώνυμων δημοσιευμάτων και αναφορών με οιονδήποτε τρόπο αυτή εκδηλώνεται.

Δηλώνει την αποφασιστικότητα του, στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε σχετικής παραβατικότητας, όπως άλλωστε το πράττει με συγκεκριμένες ενέργειες του και έχει τη βούληση να πράξει παραπέμποντας τέτοια περιστατικά στον Αθλητικό Εισαγγελέα, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, την Αρχή Προστασίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς επίσης και στα αρμόδια Πειθαρχικά μας Όργανα.

Η συναδελφική αλληλεγγύη και ο αλληλοσεβασμός των Αθλητικών Συντακτών, συμβάλλουν θετικά στις συλλογικές επαγγελματικές επιδιώξεις και στην κοινωνική εικόνα του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Τον κανόνα αυτό, το Δ.Σ του ΠΣΑΤ, οφείλει αφενός να υπερασπιστεί και αφετέρου να τον διαφυλάξει σε κάθε περίπτωση.

Περισσότερα άρθρα