Σάββατο , 18 Σεπτεμβρίου 2021
Home / Slider / Ο ΠΣΑΤ για τη «Συνέντευξη Τύπου» της ΠΑΕ Λάρισα

Ο ΠΣΑΤ για τη «Συνέντευξη Τύπου» της ΠΑΕ Λάρισα

Σχετικά με το από 25 Απριλίου 2017 Δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Λάρισα, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Αλέξης Κούγιας θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου «ανοιχτή για τους οπαδούς της ΑΕΛ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Στις Συνεντεύξεις Τύπου, παρίστανται και μετέχουν των διαδικασιών τους, αποκλειστικά οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ και οι συνεντευξιαζόμενοι και φυσικά σε καμία περίπτωση τρίτα και ξένα προς την εκδήλωση άτομα.

Όρος και κανόνας απαράβατος, σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία, με σεβασμό στην ελεύθερη ενημέρωση.

  1. Η αναφορά στο ίδιο Δελτίο Τύπου, ότι «οι δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν δικαίωμα να παραστούν και να υποβάλλουν ερωτήσεις, θα πρέπει εγγράφως να ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους το αργότερο έως την Παρασκευή 28/4», είναι απαράδεκτη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Με βάση τα παραπάνω, ο ΠΣΑΤ, καλεί και επίσημα την ΠΑΕ Λάρισα να αποσύρει και να ανασκευάσει το σχετικό Δελτίο Τύπου της, ως επιεικώς απαράδεκτο, ενώ σε διαφορετική περίπτωση είναι υποχρεωμένος να ζητήσει από τους συναδέλφους και τα Μέσα Ενημέρωσης να μην παραστούν στην κατ’ ευφημισμό Συνέντευξη Τύπου, που παραβιάζει κατάφωρα τις αρχές της ελευθεροτυπίας.

About

Check Also

Αρχίζουν τα ματς…Ο ΠΣΑΤ εύχεται Καλό Πρωτάθλημα

Ενόψει της σέντρας της Super League Interwetten, στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου …