Τρίτη , 21 Σεπτεμβρίου 2021
Home / Ειδήσεις / Ο ΠΣΑΤ ΖΗΤΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Ο ΠΣΑΤ ΖΗΤΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) σε επείγουσα επιστολή, προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλή Πιλάβιο, ζητά την άμεση παρέμβασή του για αυστηρή περιφρούρηση του χώρου των ΜΜΕ και των αθλητικών συντακτών που θα καλύψουν τον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Απριλίου 2011 στις 20:30 στο ΟΑΚΑ.

Στην επιστολή του ΠΣΑΤ η οποία κοινοποιήθηκε σε όλες τις αρμόδιες αρχές αναφέρονται τα εξής:

ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς

Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

 

Υπόψη Προέδρου Σοφοκλή Πιλάβιου

 

Κοιν:  Αθλητικό Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου

            Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Ελευθέριο Οικονόμου

            Αστυνομικό Τμήμα ΟΑΚΑ

            Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ)

            Γραφείο Τύπου ΕΠΟ κ. Μιχάλη Τσαπίδη

  

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) σας παρακαλεί να μεριμνήσετε προσωπικά για τη λήψη μέτρων αυστηρού ελέγχου στην είσοδο της κερκίδας Τύπου και στους άλλους χώρους των ΜΜΕ από τα εντεταλμένα σας όργανα, επειδή έχουμε πληροφορίες ότι άσχετα με την ενημέρωση άτομα θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στους χώρους του Τύπου. Γεγονός που ενδεχομένως να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα τόσο σε ό,τι αφορά τους εκατοντάδες δημοσιογράφους – αθλητικούς συντάκτες, αλλά και αυτή καθ’ αυτή τη λειτουργία της ενημέρωσης.

Ασφαλώς θα γνωρίζετε ότι για τον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, κορυφαία ποδοσφαιρική εκδήλωση της χρονιάς, εξεδόθησαν κάρτες διαπίστευσης και πάρκινγκ με ευθύνη της διεύθυνσης επικοινωνίας της ΕΠΟ, διαδικασία στην οποία εμείς συναινέσαμε, παρά το γεγονός ότι δεν μας ζητήθηκε η σχετική έγκριση όπως σαφώς ορίζεται στο άρθρο 29 του ΚΑΠ.

Επίσης δεν λάβαμε γνώση των διαπιστευθέντων εκπροσώπων των ΜΜΕ από το Γραφείο Τύπου της ΕΠΟ, παρότι το ζητήσαμε σήμερα το πρωί στα γραφεία σας, με σκοπό να συμβάλουμε στη καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία του χώρου και όχι φυσικά για να αστυνομεύσουμε τους συναδέλφους μας

Κύριε Πρόεδρε,

παρακαλούμε για την παρέμβασή σας προκειμένου να μας αποσταλεί η σχετική ονομαστική κατάσταση διαπιστευμένων, προκειμένου να λάβουμε γνώση ως υπεύθυνος φορέας που εκπροσωπεί τους αθλητικούς συντάκτες σύμφωνα με το Νόμο 2725/1999 άρθρα 54 και 134 καθώς και τον ΚΑΠ άρθρο 29.

Ελπίζουμε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση εκ των υστέρων να αναφερθούμε σε δυσλειτουργίες του χώρου των ΜΜΕ και ούτε φυσικά να θέσουμε σε δοκιμασία τις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρούμε, τόσο μαζί σας όσο και με το σύνολο του Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διοργάνωση

About admin

Check Also

Αρχίζουν τα ματς…Ο ΠΣΑΤ εύχεται Καλό Πρωτάθλημα

Ενόψει της σέντρας της Super League Interwetten, στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου …