Breaking News
Home / Slider / Ο ΠΣΑΤ και η απεργιακή κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό

Ο ΠΣΑΤ και η απεργιακή κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό

 Ο ΠΣΑΤ με την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ όλης της χώρας, σύμφωνα με απόφαση της ΠΟΕΣΥ, μετείχε ενεργά και στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα ενάντια στο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης με το οποίο κατεδαφίζεται συνολικά η κοινωνική ασφάλιση στη χώρα και καταργούνται τα Ταμεία μας με ότι συνεπάγεται για τις 18.500 οικογένειες που καλύπτονται σήμερα αλλά και τις ερχόμενες γενεές των εργαζόμενων σε όλο το φάσμα των ΜΜΕ.

Η απεργιακή κινητοποίηση, ανέδειξε μια σειρά από διαπιστώσεις και συμπεράσματα, χρήσιμα για τις μελλοντικές μας διεκδικήσεις και τους αγώνες, η σημαία των οποίων δεν υποστέλλεται σε καμία περίπτωση.

Ο αγώνας για την διατήρηση των Ταμείων μας και του αγγελιοσήμου, «οιονεί εργοδοτικής εισφοράς», για τα οποία σήμερα ο κρατικός προϋπολογισμός δεν επιβαρύνεται στο παραμικρό, δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί, σύμφωνα και με τις συλλογικές αποφάσεις των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών μας Ενώσεων πανελλαδικά, ως την δικαίωση μας.

Με σαφές πολιτικό πλαίσιο ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κατρούγκαλος, επικαλούμενος τις επιταγές των δανειστών συνομιλητών του.

Με σαφές αγωνιστικό στίγμα, που αναδεικνύει τους εμπνευστές, ενορχηστρωτές και εν τέλει συμμάχους της κυβέρνησης, όπως αποδείχθηκε και τις ημέρες της απεργίας, στην πλήρη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης των εργαζόμενων.

Με τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ στην πρώτη γραμμή, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, χωρίς υπεκφυγές και άλλες επιδιώξεις οι οποίες χορηγούν άλλοθι στις κυβερνητικές πρακτικές και αποφάσεις που μας εξαφανίζουν ως επαγγελματικό χώρο.

Με συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο πλάνο αγωνιστικών κινητοποιήσεων, πρακτικής εφαρμογής και οργάνωσης του αγώνα, με σύμμαχο και συμπαραστάτη την Κοινωνία, όλους τους φορείς και εργαζόμενους που αγωνίζονται στην ίδια κατεύθυνση.

Με την κατοχύρωση της αδέσμευτης ενημέρωσης της κοινής γνώμης, με σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων, για την ουσία της κινητοποίησης και το παρασκήνιο της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Τις ημέρες της απεργιακής κινητοποίησης, σχεδόν όλοι μας μετρηθήκαμε και στοιχηθήκαμε ανάλογα.

Ο ΠΣΑΤ, εκπροσωπώντας πανελλαδικά περισσότερους από 1200 αθλητικούς συντάκτες, αλλά στηρίζοντας έμπρακτα και δεκάδες άλλους συναδέλφους μας που δεν είναι ακόμη μέλη του και των Ενώσεων, οφείλει να τονίσει με σαφήνεια προς κάθε κατεύθυνση, ότι η τήρηση των απεργιακών κανόνων και η αποφυγή απεργοσπαστικών κινήσεων, με οιονδήποτε μανδύα, αποτελούν μέρος των αξιών που πρεσβεύει και των αρχών που θα πρέπει να διέπουν τους αθλητικούς συντάκτες.

Ο ΠΣΑΤ, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τόσο τους συναδέλφους αθλητικούς συντάκτες, όσο και τα αθλητικά Μέσα που για άλλη μια φορά βρέθηκαν στο κοινό μετερίζι με τους συναδέλφους μας στα ΜΜΕ, όπως ασφαλώς θα πράξουν και στη συνέχεια των αγώνων, τωρινών και μελλοντικών.

Ο ΠΣΑΤ, νιώθει όμως την ανάγκη να επισημάνει και να καταγγείλει και τις απεργοσπασίες που έγιναν ή επιχειρήθηκαν να γίνουν, εν ονόματι μάλιστα της απεργιακής κινητοποίησης μας.

Εν τέλει, όσα Μέσα –κυρίως των λεγόμενων NewMedia – αποφάσισαν με τέτοιο τρόπο να σταθούν απέναντι στον απεργιακό αγώνα, αφενός το έπραξαν άδικα για τα έντυπα αθλητικά Μέσα και αφετέρου εθελοτυφλώντας απέναντι στα δίκαια αιτήματα για το σύνολο των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

About

Check Also

Δήλωση Γιάννη Αντετοκούνμπο για την ανάδειξή του σε κορυφαίο αθλητή για το 2021 από τον ΠΣΑΤ

«Back to Back» τίτλους ως κορυφαίος αθλητής μίας χρονιάς από τον ΠΣΑΤ μετρά ο Γιάννης …