Κυριακή , 5 Δεκεμβρίου 2021
Home / Slider / Ο ΠΣΑΤ καλεί σε επαγρύπνηση να μην «κοπεί» η ελληνική γλώσσα και μπει «λουκέτο» στο Euronews

Ο ΠΣΑΤ καλεί σε επαγρύπνηση να μην «κοπεί» η ελληνική γλώσσα και μπει «λουκέτο» στο Euronews

Απογοήτευση προκάλεσε η είδηση για τη διαφαινόμενη διακοπή της λειτουργίας της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews, κάτι που πέρα από την υποχρεωτική ανεργία των εργαζομένων δημιουργεί και μείζον εθνικό θέμα, αφού η ελληνική γλώσσα θα εξαφανιστεί από μία μεγάλη υπηρεσία που είναι ταυτισμένη με το πνεύμα της ενωμένης Ευρώπης. Η δικαιολογία για την απαράδεκτη αυτή απόφαση είναι ότι η ελληνική γλώσσα «δεν πουλάει» στο ευρωπαϊκό κοινό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ στέκεται αλληλέγγυο σε κάθε προσπάθεια με στόχο να αποτραπεί το «λουκέτο».

Και φυσικά στηρίζει τους συναδέλφους εργαζόμενους στο Euronews, μεταξύ των οποίων είναι και αθλητικοί συντάκτες, που έχουν βραβευτεί από τον ΠΣΑΤ.

Η αντίστροφή μέτρηση ξεκίνησε με τη διακοπή της συνεργασίας  των “freelancers” (ελεύθεροι συνεργάτες), ενώ σε δεύτερο χρόνο κινδυνεύουν με απόλυση 24 ακόμη δημοσιογράφοι.

Όμως, όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες γνωρίζουν ότι πάνω στην ελληνική γλώσσα στηρίχτηκαν οι πιο διαδεδομένες γλώσσες του κόσμου και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός.

Ο ΠΣΑΤ καλεί τους Επιτρόπους Ελλάδας και Κύπρου, τους  Ευρωβουλευτές, καθώς και τις πολιτικές δυνάμεις των δύο χωρών να προβούν σε κάθε ενέργεια για την αποτροπή της διακοπής της ελληνικής «φωνής» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

About Evdokia Lamprou

Check Also

Τετάρτη μεσημέρι 1η Δεκεμβρίου τα Δημοσιογραφικά Βραβεία του ΠΣΑΤ για το 2021

Η στιγμής της αναγνώρισης και της επιβράβευσης των αθλητικών δημοσιογράφων που ξεχώρισαν με τη δουλειά …