Ο ΠΣΑΤ καλεί τα μέλη του να δώσουν αίμα, στην εθελοντική αιμοδοσία του ΕΔΟΕΑΠ

Ο ΠΣΑΤ καλεί τα μέλη του να δώσουν αίμα, στην εθελοντική αιμοδοσία του ΕΔΟΕΑΠ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

O Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) στηρίζει ενεργά τις δράσεις κοινωνικής ευθύνης. Για το λόγο αυτό είναι στο πλευρό του ΕΔΟΕΑΠ, που διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Δημητρίου Ρούσσου», επί της οδού Σισίνη 18 και Ηριδανού, στον πρώτο όροφο.

Συνάδελφοι,

Η αιμοδοσία είναι μια απλή και ασφαλής διαδικασία, που διαρκεί μόνο 8 -10 λεπτά και είναι απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας προς τους συνανθρώπους μας. Η προσφορά αίματος μόνο σε έκτακτη ώρα δεν λύνει το πρόβλημα. Για να εξασφαλιστεί επαρκές απόθεμα, είναι αναγκαία η εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος. Ας ανταποκριθούμε όλοι σε αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας, θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα έναντι της covid 19 (θερμομέτρηση κατά την είσοδο, χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας -μάσκες, γάντια, αντισηπτικό, αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας, τήρηση των αποστάσεων).

Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει απαραιτήτως να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test των τελευταίων 48 ωρών. Επίσης, κατά την προσέλευσή τους είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Προς διευκόλυνση των αιμοδοτών που δε διαθέτουν rapid test, αυτά θα διενεργούνται επί τόπου σε ειδικό χώρο.

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αθηνών «Ελπίς» από εξειδικευμένο προσωπικό.

Περισσότερα άρθρα