Κυριακή , 5 Δεκεμβρίου 2021
Home / Breaking News / Ο ΠΣΑΤ καλεί τα μέλη του να προσφέρουν αίμα στην Εθελοντική Αιμοδοσία του ΕΔΟΕΑΠ

Ο ΠΣΑΤ καλεί τα μέλη του να προσφέρουν αίμα στην Εθελοντική Αιμοδοσία του ΕΔΟΕΑΠ

O Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) είναι πάντα πρωτοπόρος στις δράσεις κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας. Ο ΠΣΑΤ στηρίζει τον ΕΔΟΕΑΠ και την εθελοντική αιμοδοσία, που διοργανώνει σε συνεργασία με το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αθηνών «ΕΛΠΙΣ», τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου (10:00–14:00) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ» του κτηρίου της οδού Σισίνη 18 και Ηριδανού, στον ­­­­1ο όροφο.

Συνάδελφοι,

Η αιμοδοσία είναι μια απλή και ασφαλής διαδικασία, που διαρκεί μόνο 8 -10 λεπτά και είναι απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας προς τους συνανθρώπους μας.Η προσφορά αίματος μόνο σε έκτακτη ώρα δεν λύνει το πρόβλημα. Για να εξασφαλιστεί επαρκές απόθεμα, είναι αναγκαία η εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος. Ας ανταποκριθούμε όλοι σε αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας, θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα έναντι της covid 19 (θερμομέτρηση κατά την είσοδο, χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας -μάσκες, γάντια, αντισηπτικό, αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας, τήρηση των αποστάσεων).

Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει απαραιτήτως να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test των τελευταίων 48 ωρών. Επίσης, κατά την προσέλευσή τους είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Προς διευκόλυνση των αιμοδοτών που δε διαθέτουν rapid test, αυτά θα διενεργούνται επί τόπου σε ειδικό χώρο.

Η κινητή μονάδα του ΕΛΠΙΣ, με το ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, θα υποστηρίζει τους εθελοντές αιμοδότες καθ΄ όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας.

About Ioanna Alisandratou

Check Also

Τετάρτη μεσημέρι 1η Δεκεμβρίου τα Δημοσιογραφικά Βραβεία του ΠΣΑΤ για το 2021

Η στιγμής της αναγνώρισης και της επιβράβευσης των αθλητικών δημοσιογράφων που ξεχώρισαν με τη δουλειά …