Ο ΠΣΑΤ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

Ο ΠΣΑΤ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Του Γενικού Γραμματέα του ΠΣΑΤ Δημήτρη Ευσταθίου

Το μεγάλο ζήτημα της βίας στον Αθλητισμό, βρίσκεται πάλι στο επίκεντρο της επικαιρότητας, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία θλιβερά γεγονότα στο ποδόσφαιρο, αλλά και αυτά που είχαν προηγηθεί στο μπάσκετ, το βόλεϊ, την υδατοσφαίριση κλπ.

Επιτέλους, κάτι άρχισε να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς η Πολιτεία κινητοποιήθηκε αμέσως και διά του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή, ανακοίνωσε μια σειρά σοβαρών αποφάσεων, θέτοντας προ των ευθυνών τους, τους φορείς του ποδοσφαίρου. Παράλληλα, την ίδια ευαισθητοποίηση επέδειξε και η ΟΠΑΠ Α.Ε., η οποία αποφάσισε να τροποποιήσει τις συμβάσεις χορηγιών που έχει υπογράψει, έτσι ώστε να διακόπτει άμεσα τη χρηματοδότηση σε περιπτώσεις επεισοδίων. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την ανταπόκριση των υπευθύνων, κυρίως του ποδοσφαίρου, απέναντι στα αναφερόμενα αυστηρά κατά γενική ομολογία κυβερνητικά μέτρα

Οι Έλληνες αθλητικοί δημοσιογράφοι έχουν νοιώσει στο πετσί τους την οπαδική βία, τόσο εντός όσο και εκτός των αγωνιστικών χώρων. Μέλη του ΠΣΑΤ, όπως ο Φίλιππος Συρίγος, ο Κώστας Νικολακόπουλος, ο Περικλής Στέλλας και ο Νίκος Παπαδάκος, έχουν δεχθεί δολοφονικές επιθέσεις από μίσθαρνα όργανα σκοτεινών κέντρων, αλλά δυστυχώς κανείς δεν βρέθηκε να πληρώσει για τις εγκληματικές αυτές ενέργειες.

Από την άλλη πλευρά, εντός των αγωνιστικών χώρων και ειδικότερα στα δημοσιογραφικά θεωρεία, τα οποία υποτίθεται ότι φρουρούνται, οι συνάδελφοι που απλώς κάνουν τη δουλειά τους, δέχονται προπηλακισμούς, επιθέσεις, απειλές κατά της ζωής τους και κανείς δεν κάνει τίποτα για να τους προστατέψει. Δύο τέτοια περιστατικά είχαμε πρόσφατα, στο γήπεδο του Ελληνικού, το οποίο έχει παραχωρήσει η Πολιτεία στην ΠΑΕ Εθνικός, η οποία δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον για να προστατέψει τους δημοσιογράφους κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους.

Ο ΠΣΑΤ κατήγγειλε τα συγκεκριμένα περιστατικά στην Πειθαρχική Επιτροπή, όπως έχει κάνει στο παρελθόν για παρόμοιες περιστάσεις, αλλά δυστυχώς οι ποινές της αθλητικής δικαιοσύνης αποτελούν «χάδι» για τις ΠΑΕ και χρειάζεται μεγαλύτερη αυστηρότητα για να μη θρηνήσουμε θύματα. Επίσης, παίρνει σημαντικές πρωτοβουλίες για να φτάσει το μήνυμα της επικράτησης του αθλητικού πνεύματος και της φίλαθλης συμπεριφοράς μέσα από εκδηλώσεις και σεμινάρια σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου. Μια απ΄ αυτές τις ενέργειές μας είναι και η ημερίδα που διοργανώνει ο Σύνδεσμος με τη συνεργασία της Γ. Γ. Αθλητισμού και τη στήριξη της ΟΠΑΠ ΑΕ και στην οποία θα κληθούν να μετάσχουν και να «πάρουν θέση» όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Περισσότερα άρθρα