Ο ΠΣΑΤ στηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία του ΕΔΟΕΑΠ

Ο ΠΣΑΤ στηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία του ΕΔΟΕΑΠ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ο ΠΣΑΤ στηρίζει την πρωτοβουλία του ΕΔΟΕΑΠ, που οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο κτίριο της οδού Σισίνη 18 και Ηριδανού, στον ­­­­1ο όροφο του Οργανισμού στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 από τις 10.00 – 14.00. Η κινητή μονάδα του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αθηνών «Η Ελπίς», με το ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα υποστηρίζει τους εθελοντές αιμοδότες καθ΄όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας.

Επισημαίνεται πως είναι απαραίτητο να υπάρχουν αποθέματα με ελεγμένες μονάδες αίματος για κάθε έκτακτη ή τακτική ανάγκη καθώς όταν προκύψει έκτακτη ασθένεια ή ατύχημα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε άμεσα το δικό μας άνθρωπο, αφού το αίμα που θα δώσουμε χρειάζεται 2-3 μέρες για να ελεγχθεί.

Η αιμοδοσία είναι μια απλή διαδικασία και διαρκεί μόνο 8 -10 λεπτά. Επισημαίνεται ότι ο εθελοντής αιμοδότης δικαιούται  αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.

* ΣΗΜ : Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος αιμοδότης δεν  μπορεί να δώσει αίμα κατά την ημέρα που έχει οριστεί η αιμοδοσία, έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται το  ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ του Γ.Ν.Ν.Α. ΕΛΠΙΣ (Δημητσάνης 7, Αμπελόκηποι ) από Δευτέρα –Παρασκευή 08.30-15.30  για να προσφέρει αίμα υπέρ της Τράπεζας Αίματος του ΕΔΟΕΑΠ .

Περισσότερα άρθρα