Ο ΠΣΑΤ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΕΡΤ ΚΑΙ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΠΣΑΤ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΕΡΤ ΚΑΙ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ στηρίζει την αυριανή 24η απεργία που έχουν κηρύξει οι συνδικαλιστικές μας ενώσεις (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, κλπ) στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την παράνομη μετατροπή των δημόσιων ΜΜΕ σε ΔΕΚΟ και των απολύσεων, με το εφεύρημα της εργασιακής εφεδρείας. Με το τέχνασμα αυτό, η Κυβέρνηση απαξιώνει και συρρικνώνει  τα δημόσια ΜΜΕ στα οποία εφαρμόζει το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων και κατά συνέπεια την δραματική μείωση των εργασιακών θέσεων.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ καλεί τους συναδέλφους αθλητικούς συντάκτες που εργάζονται στα δημόσια ΜΜΕ, να στηρίξουν με κάθε τρόπο την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση και να προέλθουν μαζικά στη συγκέντρωση που είναι  προγραμματισμένη για τις 10.30 το πρωί, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Σανταρόζα.

Ο κλάδος των δημοσιογράφων, γενικώς των εργαζόμενων στον Τύπο και τα ΜΜΕ, βρίσκεται υπό διωγμό και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αποκρούσουμε τις πολύπλευρες επιθέσεις που δεχόμαστε. Οι εργοδότες  εφαρμόζουν το δικό τους μνημόνιο και δημιουργούν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, με παράνομες απολύσεις, καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και μειώσεις μισθών. Την κατάσταση αυτή περιγράφει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενωσεων στο χώρο του Τύπου (ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ):

«Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ στη χθεσινή της συνεδρίαση ασχολήθηκε διεξοδικά με μια σειρά εργασιακά, ασφαλιστικά και φορολογικά ζητήματα, ύστερα από καταγγελίες συναδέλφων μας, σε διάφορες εκδοτικές επιχειρήσεις στον ημερήσιο και Περιοδικό Τύπο, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο. Διαπιστώθηκε ότι εργοδότες -με την κυβερνητική συνέργεια- επιχειρούν χωρίς φραγμούς και ηθικούς ενδοιασμούς, με τρόπο προκλητικό και παράνομο σε πολλές περιπτώσεις, την πλήρη αποδόμηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων. ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Σε μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος φόβου και τρομοκρατίας εργοδότες συνεχίζουν τις παράνομες απολύσεις συνδικαλιστών (ΔΟΛ, ΜΕΤΡΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) τις ανάλγητες απολύσεις ΑΜΕΑ (Ελληνικά Γράμματα) ή συναδέλφων τη στιγμή που δίνουν μάχη ζωής με ανίατες ασθένειες. Γενικεύουν τις μειώσεις μισθών με την εκβιαστική μέθοδο των ατομικών συμβάσεων. Μεταβάλλουν μονομερώς συνθήκες, μορφές, ειδικότητες και περιβάλλον εργασίας. Επιβάλλουν σε μισθωτούς, που έχουν πλήρη απασχόληση, νέα προγράμματα εργασίας με 1 και 2 ημέρες εργασίας την εβδομάδα διαμορφώνοντας «μισθούς» ακόμα και 200 ευρώ μηνιαίως. Καθυστερούν την καταβολή δεδουλευμένων, μεταφέρουν αυθαίρετα τους εργαζόμενους σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις κοκ.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ αποφάσισε να αντιμετωπίσει δυναμικά (συνδικαλιστικά και νομικά) την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία με εισηγήσεις προς τα Διοικητικά Συμβούλια και τις Ομοσπονδίες του χώρου για:

* γενική πανελλαδική απεργία, σε περίπτωση που συνεχιστεί η εργοδοτική αδιαλλαξία για την υπογραφή ΣΣΕ στις εφημερίδες, στα περιοδικά, στα ιδιωτικά ηλεκτρονικά μέσα, στην ΕΡΤ και στα Πρακτορεία Διανομής.

* κινητοποιήσεις σε επιμέρους επιχειρήσεις, όπου χρονίζουν ή εκδηλώνονται παρόμοια φαινόμενα (ΑΛΤΕΡ, ΕΞΠΡΕΣ, ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΣ, ΦΙΛΑΘΛΟΣ, ΑΥΡΙΑΝΗ, SPORTDAY, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΜΕΤΡΟ, ΞΕΝΙΟΣ, ΣΚΑΪ RADIO, FLASH, MAD, LOVE, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, κτλ)

Επίσης η Συντονιστική αποφάσισε και εισηγείται:

* όλες οι Ενώσεις να στηρίξουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις , που πραγματοποιούνται σε ΕΡΤ και ΑΠΕ την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011, και να καλέσουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την ίδια μέρα.

* τη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία , που πραγματοποιείται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ , την 19η Οκτωβρίου με τρόπο που θα διασφαλίζεται η προβολή των εργατικών αιτημάτων και εκδηλώσεων.

* τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης και κοινής νομικής δραστηριότητας των Ενώσεών μας, το οποίο θα ενισχύει τη συνδικαλιστική παρουσία και τις αγωνιστικές διεκδικήσεις όλων μας.

* την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και του παράνομου τέλους ακίνητης περιουσίας, που επιβάλλονται από κυβέρνηση και τρόικα χωρίς ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης.

* την ενίσχυση – διεύρυνση της σχετικής πρωτοβουλίας απέναντι στους έκτακτους φόρους που ανέλαβαν ΠΟΕΣΥ και ΕΣΠΗΤ προσφεύγοντας στο ΣτΕ για κήρυξη ως αντισυνταγματικών των παραπάνω μέτρων και την πραγματοποίηση συνάντησης αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Π. Οικονόμου για την επίδοση σχετικής διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου’’

Περισσότερα άρθρα

12/08/2022
Η γιορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου), όπως είναι γνωστό, είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για…