Ταϊλάνδη: Αποστολή ΠΣΑΤ (Π. Κουμάνταρος)
Παγκόσμιο Κορασίδων (9η ημέρα, θέσεις 11-12): Ταϊπέι-Ελλάδα 3-1
Τη 12η θέση κατέλαβε η Εθνική ομάδα Κορασίδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση με ήττα (1-3) από την Ταϊπέι, η οποία κατετάγη 11η.
Τα σετ: 25-23, 25-18, 14-25, 25-22
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η επιτυχία είναι μεγάλη και η προσπάθεια των κοριτσιών αξιέπαινη. Να μη λησμονηθεί ότι ήταν η πρώτη συμμετοχή Εθνικής ομάδας Κορασίδων στη συγκεκριμένη διοργάνωση, που σημαίνει εκτός των άλλων σημαντικό έλλειμμα εμπειρίας σε σχέση με τις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος που συνάντησε στη χώρα της Ασίας.
Αγωνιστικά, στο πρώτο σετ η Ταϊπέι επέβαλε το ρυθμό της, διατήρησε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκειά του και παρά το ότι η ελληνική ομάδα προσπέρασε με 22-20, επιστρέφοντας από το 15-18, είχε την ψυχραιμία και τη συγκέντρωση για να το κατακτήσει με 25-23.
Ένα από τα πολύ σημαντικά «όπλα» της Εθνικής, το σερβίς, δεν μπορούσε να δυσκολέψει όσο θα έπρεπε τις Ασιάτισσες, οι οποίες κρατώντας σταθερή την υποδοχή τους ήταν λογικό να έχουν ισορροπία στο παιχνίδι τους. Σε συνδυασμό δε με τη δυσκολία που αυτές έβαζαν στις Ελληνίδες από το «1», το 25-18 απεικονίζει χαρακτηριστικά την εικόνα του 2ου σετ.
Στο καλύτερο σετ που έπαιξε στη διοργάνωση, η Εθνική ξεκίνησε με ένα εμφατικό 8-0 έχοντας την Παπαδοπούλου στο σερβίς. Η κατάσταση αντιστράφηκε, η Ταϊπέι αντιμετώπιζε πια ανυπέρβλητη δυσκολία στην οργάνωση του παιχνιδιού της και το 25-14 ήρθε να επισφραγίσει τη «γαλανόλευκη» ανωτερότητα, που όμως δεν είχε συνέχεια καθώς η Ταϊπέι κατάκτησε το 4ο σετ, και μαζί τον αγώνα, με 25-22.
ΤΑΪΠΕΪ: Κούο Τσινγκ 8, Τσενγκ Λι 4, Τσεν Τζου 17, Τσανγκ Γιου 2, Τσενγκ Βαν 18, Τσανγκ Τσι 14, Λιν Μιάο (λίμπερο), Τσεν Γιούε 1, Τσεν Γι, Τσανγκ Λι 2.
ΕΛΛΑΔΑ: Βασιλαντωνάκη 28, Χαμπηλομάτη 2, Ψωμά 10, Κωνσταντινίδου 1, Στράντζαλη 12, Γκουντιμένκο 1, Κοκκινάκη (λίμπερο), Παπαδοπούλου, Σωτηρίου, Καλαντάτζε 1.
Δηλώσεις των Ελληνίδων διεθνών
Οι υποχρεώσεις της Εθνικής Κορασίδων στο Παγκόσμιο της Ταϊλάνδης περατώθηκαν σήμερα, με τον αγώνα απέναντι στην Ταϊπέι. Η «γαλανόλευκη» ομάδα συγκαταλέγεται, με το «σπαθί» της, στις 12 καλύτερες του πλανήτη και από αύριο αλλάζει κατηγορία.
Οι ίδιες αθλήτριες, για την ακρίβεια οι περισσότερες καθώς δεν είναι όλες γεννηθείσες το 1996, θα αγωνίζονται πλέον ως Νεανίδες, δημιουργώντας την προσδοκία για ανάλογες επιτυχίες.
Ικανότητα έχουν, πείρα μεγάλη απέκτησαν απέναντι στα «μεγαθήρια» του πλανήτη, οπότε δεν μένει παρά να μετουσιώσουν σε πράξη εντός του γηπέδου τα ποικίλα βιώματα με τα οποία θα επιστρέψουν στους συλλόγους τους από την Ανατολική Ασία.
Απαλλαγμένες πια από το άγχος των συνεχών αγώνων και των διαφορετικών «πρέπει» κάθε αναμέτρησης, οι διεθνείς μίλησαν για όσα έζησαν σε τούτη τη γωνιά του πλανήτη, τις παραστάσεις που δεν χόρταιναν να συλλέγουν, τις αντιπάλους από κάθε εσχατιά της γης με τις οποίες είχαν την ευκαιρία αλλά τη μεγάλη τύχη να έρθουν σε επαφή… Ο λόγος λοιπόν στις πρωταγωνίστριες:
Ανθή Βασιλαντωνάκη: «Ο αρχικός στόχος ήταν να έρθουμε εδώ. Τον πετύχαμε. Επόμενος στόχος ήταν να κερδίσουμε κάποια παιχνίδια στην Ταϊλάνδη αλλά δυστυχώς δεν το κάναμε. Ήμασταν κουρασμένες, γενικά, γιατί δεν προετοιμαστήκαμε καλά. Είχαμε αρκετό χρόνο αλλά χρειαζόταν παραπάνω, ει δυνατόν θα έπρεπε να είμαστε μαζί όλο το έτος. Πήραμε μόνο θετικά πράγματα εδώ και πάρα πολλές εμπειρίες. Αντιμετωπίσαμε ομάδες που μπορεί να μην αντιμετωπίσουμε ποτέ ξανά στη ζωή μας και όλες φεύγουμε με κάτι θετικό, όλες κερδίσαμε κάτι. Δεν υπήρχε κάτι άσχημο. Είμαστε όλοι μια ομάδα και ευχαριστούμε όλους όσοι μας βοήθησαν να φτάσουμε εδώ πέρα».
Όλγα Στράντζαλη: «Ο στόχος ήταν να φτάσουμε ως εδώ. Τα καταφέραμε από τον περασμένο Απρίλιο και στη συνέχεια βάλαμε νέο στόχο να περάσουμε στη 16αδα. Ήμασταν σε ένα δύσκολο όμιλο αλλά κατορθώσαμε να προκριθούμε, έστω την τελευταία στιγμή. Το παιχνίδι με τη Σερβία, που μα άφησε εκτός οκτάδας, ήταν ένα από τα πολύ δύσκολα που παίξαμε εδώ, αλλά νομίζω ότι η παρουσία μας ήταν θετική. Κοντράραμε στα ίσα όλες τις αντιπάλους μας και δεν υπήρξε ομάδα που να μην έχασε σετ από εμάς. Γυρίζουμε όλες στην Ελλάδα γεμάτες εμπειρίες, που νομίζω ότι δεν θα βγουν αυτή τη στιγμή. Στο μέλλον θα φανεί τι έχουμε κερδίσει από αυτό το τουρνουά. Η κάθε μία ξεχωριστά θα πάρει το δρόμο της και όλα αυτά θα βγουν στο μέλλον».
Αλεξάνδρα Ψωμά: «Σε αυτό το τουρνουά γεμίσαμε εμπειρίες. Θα γυρίσουμε στα σπίτια μας ΄΄πλούσιες΄΄, τόσο αγωνιστικά όσο και σε επίπεδο γνώσης. Ήρθαμε σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και ανθρώπους, συναντήσαμε διάφορα εδώ. Γνωρίσαμε και την Ταϊλάνδη, περάσαμε καλά… Αγωνιστικά θα μπορούσαμε να έχουμε φτάσει ψηλότερα, αφού δεν παίξαμε όσο καλά περιμέναμε σε κάποια παιχνίδια».
Ειρήνη Κοκκινάκη: «Οι εμπειρίες που ζήσαμε στην Ταϊλάνδη ήταν τρομερές. Ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν είχε ζήσει καμία μας. Είμαστε ευτυχισμένες που βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση. Αγωνιστικά, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε πάει πολύ καλύτερα. Καθένας όμως παίρνει αυτό που του αξίζει, μας λέει πάντα ο κόουτς, οπότε θα συμφωνήσουμε. Ίσως έπρεπε να έχουμε δώσει κι εμείς κάτι παραπάνω, λίγο περισσότερο πάθος σε κάποια παιχνίδια αλλά από εκεί και πέρα είμαστε ευτυχισμένες εδώ που βρισκόμαστε, με τις ομάδες που είδαμε, με αυτά που ζούμε σε μια χώρα πολύ διαφορετική από τη δική μας».
Λαμπρινή Κωνσταντινίδου: «Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα αλλά πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές τα πήγαμε πολύ καλά. Ακόμη και στις ήττες μας πήραμε πολλές εμπειρίες, έχουμε ζήσει πάρα πολλά και δύσκολα θα τα ξαναζήσουμε. Είναι μια προίκα για μας. Η θέση που πήραμε είναι η καλύτερη που έχει πάρει η Ελλάδα μέχρι τώρα σε αυτές τις ηλικίες. Ελπίζω τώρα που η κάθε μία θα πάρει το δρόμο της να συνεχίσουμε να είμαστε έτσι και στις Νεανίδες, να συνεχίσουμε να είμαστε καλά…».
Αλεξάνδρα Χαμπηλομάτη: «Στο τέλος αυτού του πρωταθλήματος έχουμε όλες αποκομίσει κάτι θετικό. Βρισκόμαστε στη 12η θέση στον κόσμο και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες. Είδαμε βόλεϊ πολύ υψηλού επιπέδου και αυτό μας δίνει στόχο και κίνητρο για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, για να φτάσουμε αυτές τις ομάδες. Ίσως σε κάποια παιχνίδια αδικήσαμε τον εαυτό μας, όμως παρόλα αυτά καταλάβαμε μια πολύ καλή θέση και είμαστε ευχαριστημένες».
Ιωάννα Γκουντιμένκο: «Είμαστε πολύ χαρούμενες. Αυτή η ευκαιρία δίνεται μόνο μια φορά κι εμείς τα καταφέραμε. Κάθε αθλητής θα ήθελε να είναι στη θέση μας. Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας, αν και σε μερικούς αγώνες μπορούσαμε καλύτερα. Τελειώσαμε, ελπίζω η κάθε μια μας να πάρει το δρόμο της και να συνεχίσει καλά και δυναμικά, όπως κάνουμε τώρα».
Χαρά Παπαδοπούλου: «Ήταν μια από τις ωραιότερες εμπειρίες που θα μπορούσαμε να έχουμε στη ζωή μας. Θα μας μείνει, σίγουρα, αξέχαστη. Αγωνιστικά ήμασταν καλές, δείξαμε πράγματα, είχαμε όρεξη και θέλαμε πολύ να περάσουμε και να βρεθούμε εδώ, ώστε να δούμε ένα διαφορετικό βόλεϊ και να παίξουμε με ομάδες που μπορεί να μην το είχαμε φανταστεί ποτέ. Γενικά, όλο αυτό θα μου μείνει αξέχαστο».
Μαρία Σωτηρίου: «Παίξαμε σημαντικούς αγώνες με ομάδες που πολλές από αυτές είναι μεγάλες δυνάμεις του παγκόσμιου βόλεϊ. Γίναμε πιο έμπειρες αθλήτριες, γιατί όταν έχει απέναντί σου έναν ισχυρό αντίπαλο μαθαίνεις και να ανταποκρίνεσαι στις συνθήκες που προκύπτουν, οι οποίες ήταν πολύ πιο πολύπλοκες από αυτό που είχαμε συνηθίσει έως τώρα. Είδαμε λαούς που μπορεί να μην είχαμε την ευκαιρία να ξαναδούμε, είδαμε το παιχνίδι τους, τη συμπεριφορά τους, τις συνήθειές τους, οπότε όλα αυτά συσσωρεύονται. Καταφέραμε μετά την πρώτη φάση, έστω την τελευταία στιγμή, να προκριθούμε στις 16 καλύτερες ομάδες. Μετά είχαμε κάποια δύσκολα παιχνίδια. Θεωρώ ότι μπορούσαμε να έχουμε δώσει κάτι παραπάνω και να ήμασταν σε μια καλύτερη θέση, όμως κι αυτό που καταφέραμε είναι μεγάλο, αρκετά καλό και είμαστε ικανοποιημένες».
Ελένη Σουπιώνη: «Είμαστε η 12η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, άρα πολύ χαρούμενες και περήφανες γι΄ αυτό. Από όλες τις ομάδες που παίξαμε αλλά και από τα παιχνίδια που παρακολουθήσαμε γνωρίσαμε το καλό βόλεϊ, ένα διαφορετικό βόλεϊ και πιστεύω ότι όλα όσα είδαμε θα μας φανούν πολύ χρήσιμα στο μέλλον. Γυρίζουμε στην Ελλάδα γεμάτες εμπειρίες. Αυτό που ζήσαμε εδώ θα το θυμάμαι για όλη τη ζωή μου, όπως όλες μας βέβαια».
Άννα Καλαντάτζε: «Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, με τη συγκρότηση αυτής της ομάδας από τους προπονητές. Δουλέψαμε όσο καλύτερα μπορέσαμε, αν και δεν είχαμε αρκετή περίοδο προετοιμασίας. Καταφέραμε να βρεθούμε εδώ επειδή το θέλαμε. Αυτό τα τουρνουά θα μας μείνει αξέχαστο. Είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία και πολλά κορίτσια θα ήθελαν να είναι εδώ, στη θέση μας, γιατί δεν σου δίνεται συχνά μια τέτοια ευκαιρία».
Νάσια Φακιδοπούλου: «Έχουμε πάρει σημαντικές εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν για το μέλλον. Ήταν κάτι το ξεχωριστό, γιατί δεν έχει καθένας την ευκαιρία να ζήσει κάτι τέτοιο. Αγωνιστικά τα πήγαμε αρκετά καλά, μπορούσαμε σε κάποιους αγώνες και λίγο καλύτερα, αλλά αυτό που μας μένει είναι σίγουρα θετικό».
Πρωταθλήτρια κόσμου η Κίνα
Στην κορυφή του κόσμου ανέβηκε για τέταρτη φορά η Εθνική ομάδα Κορασίδων της Κίνας, η οποία στον τελικό της διοργάνωσης, που φιλοξενήθηκε στη Νακόν Ρατσασίμα της Ταϊλάνδης, νίκησε τις Ηνωμένες Πολιτείες με 3-0 (25-16, 25-21, 25-23).
Στην τρίτη θέση κατετάγη η Βραζιλία, η οποία στον «μικρό τελικό» νίκησε στο ντέρμπι της Νότιας Αμερικής την έκπληξη της διοργάνωσης, Περού, επίσης με 3-0 (25-19, 25-23, 25-12). Να σημειωθεί πάντως το παράδοξο, απόρροια κακής οργάνωσης, να έχει λήξει ο τελικός κα το παιχνίδι Ιταλία-Τουρκία για τις θέσεις 9-10 να βρίσκεται ακόμη στο πρώτο σετ!
Η «χρυσή βίβλος»
Η Κίνα είναι από σήμερα η πολυνίκης της διοργάνωσης, αφού μετά την επικράτηση επί των ΗΠΑ στον τελικό της Ταίλάνδης, μετρά τέσσερις κατακτήσεις του τροπαίου, έναντι τριών της Βραζιλίας που κατετάγη τρίτη. Αναλυτικά:
ΕΤΟΣ ΠΟΛΗ – ΧΩΡΑ 1η 2η 3η
2013 Νακόν Ρατσασίμα – Ταϊλάνδη Κίνα ΗΠΑ Βραζιλία
2011 Άγκυρα – Τουρκία Τουρκία Κίνα Σερβία
2009 Νακόν Ρατσασίμα – Ταϊλάνδη Βραζιλία Σερβία Βέλγιο
2007 Τιχουάνα – Μεξικό Κίνα Τουρκία Ρωσία
2005 Μακάου – Κίνα Βραζιλία Ρωσία Ιταλία
2003 Πίλα – Πολωνία Κίνα Ιταλία Βραζιλία
2001 Πούλα – Κροατία Κίνα Βραζιλία Πολωνία
1999 Φουντσάλ – Πορτογαλία Ιαπωνία Βραζιλία Ν. Κορέα
1997 Τσιανγκμάι – Ταϊλάνδη Βραζιλία Ρωσία Ιταλία
1995 Ορλεάνη – Γαλλία Ιαπωνία Ρωσία Ιταλία
1993 Μπρατισλάβα – Σλοβακία Ρωσία Ιαπωνία Ν. Κορέα
1991 Λισσαβόνα – Πορτογαλία Ν. Κορέα Βραζιλία Ε.Σ.Σ.Δ.
1989 Κουριτίμπα – Βραζιλία Ε.Σ.Σ.Δ. Βραζιλία Ιαπωνία
Aποτελέσματα 9ης ημέρας:
Με την Κίνα να στέφεται Παγκόσμια Πρωταθλήτρια μετά τη νίκη της επί των ΗΠΑ στον τελικό και τη Βραζιλία να κατακτά την τρίτη θέση, με αντίπαλο το Περού, ολοκληρώθηκε η διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Ταϊλάνδη. Το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατετάγη στη 12η θέση, στην πρώτη εμφάνιση της ιστορίας του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Τα αποτελέσματα της 9ης και τελευταίας ημέρας:
ΘΕΣΕΙΣ 15-16 – ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αίγυπτος-Ταϊλάνδη 3-2 (20-25, 25-21, 25-20, 18-25, 15-8)
ΘΕΣΕΙΣ 13-14 – ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Πουέρτο Ρίκο-Σλοβενία 1-3 (17-25, 25-27, 26-24, 24-26)
ΘΕΣΕΙΣ 11-12 – ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ταϊπέι-Ελλάδα 3-1 (25-23, 25-18, 14-25, 25-22)
ΘΕΣΕΙΣ 9-10 – ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ιταλία-Τουρκία 2-3 (22-25, 21-25, 25-20, 25-18, 12-15)
ΘΕΣΕΙΣ 7-8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Πολωνία-Δομινικανή Δημοκρατία 3-1 (25-11, 19-25, 25-16, 25-14)
ΘΕΣΕΙΣ 5-6 – ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ιαπωνία-Σερβία 3-2 (14-25, 23-25, 25-20, 25-15, 15-13)
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Βραζιλία-Περού 3-0 (25-19, 25-23, 25-12)
ΤΕΛΙΚΟΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΗΠΑ-Κίνα 0-3 (16-25, 21-25, 23-25)
Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1. Κίνα
2. ΗΠΑ
3. Βραζιλία
4. Περού
5. Ιαπωνία
6. Σερβία
7. Πολωνία
8. Δομινικανή Δημοκρατία
9. Τουρκία
10. Ιταλία
11. Ταϊπέι
12. ΕΛΛΑΔΑ
13. Σλοβενία
14. Πουέρτο Ρίκο
15. Αίγυπτος
16. Ταϊλάνδη
17. Αργεντινή
18. Μεξικό
19. Τυνησία
20. Αλγερία
Το πανόραμα της διοργάνωσης
Α΄ ΦΑΣΗ
Α΄ΟΜΙΛΟΣ
1η ημέρα – Παρασκευή 26 Ιουλίου
Αίγυπτος-Ταϊλάνδη 1-3 (23-25, 21-25, 25-22, 19-25)
Τυνησία-Σερβία 0-3 (15-25, 21-25, 07-25)
Ρεπό: Πουέρτο Ρίκο
2η ημέρα – Σάββατο 27 Ιουλίου
Πουέρτο Ρίκο-Τυνησία 3-1 (24-26, 25-22, 25-17, 25-21)
Σερβία-Αίγυπτος 3-0 (25-14, 25-14, 25-20)
Ρεπό: Ταϊλάνδη
3η ημέρα – Κυριακή 28 Ιουλίου
Αίγυπτος-Πουέρτο Ρίκο 0-3 (16-25, 20-25, 21-25)
Ταϊλάνδη-Σερβία 0-3 (17-25, 22-25, 12-25)
Ρεπό: Τυνησία
4η ημέρα – Δευτέρα 29 Ιουλίου
Τυνησία-Αίγυπτος 0-3 (18-25, 24-26, 12-25)
Ταϊλάνδη-Πουέρτο Ρίκο 3-1 (25-21, 28-30, 25-21, 25-23)
Ρεπό: Σερβία
5η ημέρα – Τρίτη 30 Ιουλίου
Σερβία-Πουέρτο Ρίκο 3-0 (25-13, 25-16, 25-23)
Ταϊλάνδη-Τυνησία 3-0 (25-22, 25-20, 25-12)
Ρεπό: Αίγυπτος
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)
1. Σερβία 12-0 12
2. Ταϊλάνδη 9-5 9
3. Πουέρτο Ρίκο 7-7 6
4. Αίγυπτος 4-9 3
————————-
5. Τυνησία 1-9 0
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
1η ημέρα – Παρασκευή 26 Ιουλίου
Πολωνία-Ελλάδα 3-2 (20-25, 26-28, 25-20, 28-26, 15-10)
Ιαπωνία-Κίνα 3-2 (27-25, 18-25, 24-26, 25-20, 17-15)
Ρεπό: Αργεντινή
2η ημέρα – Σάββατο 27 Ιουλίου
Αργεντινή-Ιαπωνία 3-0 (25-23, 34-32, 25-21)
Κίνα-Πολωνία 1-3 (21-25, 21-25, 25-21, 24-26)
Ρεπό: Ελλάδα
3η ημέρα – Κυριακή 28 Ιουλίου
Ελλάδα-Κίνα 1-3 (07-25, 16-25, 25-19, 10-25)
Πολωνία-Αργεντινή 3-2 (25-23, 23-25, 24-26, 25-14, 15-12)
Ρεπό: Ιαπωνία
4η ημέρα – Δευτέρα 29 Ιουλίου
Ιαπωνία-Πολωνία 3-0 (25-15, 25-19, 25-16)
Αργεντινή-Ελλάδα 0-3 (15-25, 25-27, 19-25)
Ρεπό: Κίνα
5η ημέρα – Τρίτη 30 Ιουλίου
Ελλάδα-Ιαπωνία 1-3 (25-22, 15-25, 16-25, 21-25)
Κίνα-Αργεντινή 3-0 (25-21, 25-13, 25-18)
Ρεπό: Πολωνία
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)
1. Ιαπωνία 9-6 8
2. Πολωνία 9-8 7
3. Κίνα 9-7 7
4. Ελλάδα 7-9 4
——————–
5. Αργεντινή 5-9 4
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ
1η ημέρα – Παρασκευή 26 Ιουλίου
Σλοβενία-Αλγερία 3-0 (25-6, 25-19, 25-20)
Βραζιλία-Δομινικανή Δημοκρατία 3-1 (15-25, 33-31, 25-8, 32-30)
Ρεπό: ΗΠΑ
2η ημέρα – Σάββατο 27 Ιουλίου
Αλγερία-Βραζιλία 0-3 (08-25, 15-25, 11-25)
ΗΠΑ-Σλοβενία 1-3 (23-25, 15-25, 25-18, 22-25)
Ρεπό: Δομινικανή Δημοκρατία
3η ημέρα – Κυριακή 28 Ιουλίου
Βραζιλία-ΗΠΑ 0-3 (17-25, 15-25, 21-25)
Δομινικανή Δημοκρατία-Αλγερία 3-0 (25-10, 25-14, 25-10)
Ρεπό: Σλοβενία
4η ημέρα – Δευτέρα 29 Ιουλίου
ΗΠΑ-Δομινικανή Δημοκρατία 3-0 (25-21, 25-15, 25-22)
Σλοβενία-Βραζιλία 1-3 (25-15, 19-25, 11-25, 15-25)
Ρεπό: Αλγερία
5η ημέρα – Τρίτη 30 Ιουλίου
Δομινικανή Δημοκρατία-Σλοβενία 3-1 (22-25, 25-20, 25-19, 25-23)
Αλγερία-ΗΠΑ 0-3 (12-25, 18-25, 07-25)
Ρεπό: Βραζιλία
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)
1. ΗΠΑ 10-3 9
2. Βραζιλία 9-5 9
3. Σλοβενία 8-7 6
4. Δομινικανή Δημοκρατία 7-7 6
——————————–
5. Αλγερία 0-12 0
Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ
1η ημέρα – Παρασκευή 26 Ιουλίου
Περού-Μεξικό 3-0 (25-18, 25-18, 25-13)
Τουρκία-Ιταλία 3-1 (19-25, 25-19, 25-17, 25-23)
Ρεπό: Ταϊπέι
2η ημέρα – Σάββατο 27 Ιουλίου
Ιταλία-Περού 2-3 (28-26, 25-19, 20-25, 22-25, 13-15)
Ταϊπέι-Τουρκία 0-3 (17-25, 16-25, 23-25)07:00 Ιταλία-Περού
Ρεπό: Μεξικό
3η ημέρα – Κυριακή 28 Ιουλίου
Περού-Ταϊπέι 3-2 (23-25, 25-19, 25-27, 25-20, 15-9)
Μεξικό-Ιταλία 0-3 (15-25, 12-25, 17-25)
Ρεπό: Τουρκία
4η ημέρα – Δευτέρα 29 Ιουλίου
Τουρκία-Περού 3-1 (25-22, 23-25, 25-17, 25-19)
Ταϊπέι-Μεξικό 3-0 (25-12, 25-19, 25-14)
Ρεπό: Ιταλία
5η ημέρα – Τρίτη 30 Ιουλίου
Ιταλία-Ταϊπέι 3-0 (25-14, 25-10, 25-11)
Μεξικό-Τουρκία 3-0 (25-20, 25-22, 25-21)
Ρεπό: Περού
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)
1. Τουρκία 9-5 9
2. Περού 10-7 7
3. Ιταλία 9-6 7
4. Ταϊπέϊ 5-9 4
——————-
5. Μεξικό 3-9 3
ΠΛΕΪ ΟΦ, 1η ΗΜΕΡΑ – ΠΕΜΠΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Τυνησία-Μεξικό 0-3 (23-25, 21-25, 15-25)
Αργεντινή-Αλγερία 3-0 (25-09, 25-10, 25-09)
ΠΛΕΪ ΟΦ, 2η ΗΜΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Μεξικό-Αλγερία 3-0 (25-06, 25-18, 25-19)
Τυνησία-Αργεντινή 0-3 (14-25, 18-25, 05-25)
ΠΛΕΪ ΟΦ, 3η ΗΜΕΡΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αργεντινή-Μεξικό 3-1 (27-25, 23-25, 25-17, 25-16)
Αλγερία-Τυνησία 1-3 (25-20, 16-25, 22-25, 15-25)
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
1. Αργεντινή 9-1 9
2. Μεξικό 7-3 6
3. Τυνησία 3-7 3
4. Αλγερία 1-9 0
ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16» – ΠΕΜΠΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ιαπωνία-Αίγυπτος 3-0 (25-11, 25-07, 25-16)
Βραζιλία-Ιταλία 3-2 (18-25, 25-14, 25-23, 22-25, 15-7)
Πολωνία-Πουέρτο Ρίκο 3-1 (25-21, 26-24, 22-25, 27-25)
ΗΠΑ-Ταϊπέι 3-0 (25-19, 25-11, 25-17)
Ταϊλάνδη-Κίνα 0-3 (18-25, 05-25, 19-25)
Τουρκία-Δομινικανή Δημοκρατία 1-3 (25-16, 28-30, 18-25, 17-25)
Σερβία-Ελλάδα 3-1 (25-22, 25-19, 20-25, 25-16)
Περού-Σλοβενία 3-0 (25-19, 25-14, 25-21)
ΘΕΣΕΙΣ 9-16 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αίγυπτος-Ιταλία 0-3 (23-25, 18-25, 19-25)
Πουέρτο Ρίκο-Ταϊπέι 2-3 (20-25, 26-28, 25-21, 25-18, 8-15)
Ταϊλάνδη-Τουρκία 0-3 (21-25, 15-25, 10-25)
Σλοβενία-Ελλάδα 1-3 (19-25, 26-24, 19-25, 18-25)
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ιαπωνία-Βραζιλία 0-3 (23-25, 22-25, 22-25)
Πολωνία-ΗΠΑ 0-3 (22-25, 20-25, 24-26)
Κίνα-Δομινικανή Δημοκρατία 3-2 (21-25, 15-25, 25-11, 25-22, 15-6)
Περού-Σερβία 3-2 (16-25, 25-22, 25-19, 21-25, 15-8)
ΘΕΣΕΙΣ 13-16 – ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αίγυπτος-Πουέρτο Ρίκο 1-3 (25-22, 24-26, 12-25, 22-25)
Ταϊλάνδη-Σλοβενία 2-3 (22-25, 21-25, 25-22, 25-20, 6-15)
ΘΕΣΕΙΣ 9-12 – ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ιταλία-Ταϊπέι 3-0 (25-23, 25-17, 25-12)
Τουρκία-Ελλάδα 3-1 (17-25, 25-12, 25-21, 25-23)
ΘΕΣΕΙΣ 5-8 – ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ιαπωνία-Πολωνία 3-0 (30-28, 25-23, 26-24)
Δομινικανή Δημοκρατία-Σερβία 2-3 (20-25, 25-20, 12-25, 25-23, 16-18)
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ – ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Βραζιλία-ΗΠΑ 2-3 (25-16, 14-25, 25-20, 17-25, 12-15)
Κίνα-Περού 3-2 (17-25, 22-25, 25-20, 25-19, 23-21)
ΘΕΣΕΙΣ 15-16 – ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αίγυπτος-Ταϊλάνδη 3-2 (20-25, 25-21, 25-20, 18-25, 15-8)
ΘΕΣΕΙΣ 13-14 – ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Πουέρτο Ρίκο-Σλοβενία 1-3 (17-25, 25-27, 26-24, 24-26)
ΘΕΣΕΙΣ 11-12 – ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ταϊπέι-Ελλάδα 3-1 (25-23, 25-18, 14-25, 25-22)
ΘΕΣΕΙΣ 9-10 – ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ιταλία-Τουρκία 2-3 (22-25, 21-25, 25-20, 25-18, 12-15)
ΘΕΣΕΙΣ 7-8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Πολωνία-Δομινικανή Δημοκρατία 3-1 (25-11, 19-25, 25-16, 25-14)
ΘΕΣΕΙΣ 5-6 – ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ιαπωνία-Σερβία 3-2 (14-25, 23-25, 25-20, 25-15, 15-13)
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Βραζιλία-Περού 3-0 (25-19, 25-23, 25-12)
ΤΕΛΙΚΟΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΗΠΑ-Κίνα 0-3 (16-25, 21-25, 23-25)
Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1. Κίνα
2. ΗΠΑ
3. Βραζιλία
4. Περού
5. Ιαπωνία
6. Σερβία
7. Πολωνία
8. Δομινικανή Δημοκρατία
9. Τουρκία
10. Ιταλία
11. Ταϊπέι
12. ΕΛΛΑΔΑ
13. Σλοβενία
14. Πουέρτο Ρίκο
15. Αίγυπτος
16. Ταϊλάνδη
17. Αργεντινή
18. Μεξικό
19. Τυνησία
20. Αλγερία