Home / Slider / Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Κολύμβηση

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Κολύμβηση

Βουδαπέστη: Αποστολή ΠΣΑΤ (Πάνος Σαμαράς)

Στην 11η θέση με επίδοση 3.16.92, ολοκλήρωσε την προσπάθειά της η ελληνική ομάδα των ανδρών, στα 4χ100 μ. ελεύθερο, στο 17ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που άνοιξε την αυλαία του στη << Ντούνα Αρίνα >> της Βουδαπέστης.

Τον καλύτερο χρόνο έκανε η Βραζιλία με 3.12.34 και ακολούθησαν , Αυστραλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Ουγγαρία, Ρωσία, Ιαπωνία και Καναδάς. Η επίδοση της τελευταίας ομάδας που πήρε το εισιτήριο για τον απογευματινό τελικό, ήταν 3.14.88, ήτοι 2,04’’ λιγότερο από την ελληνική ομάδα η οποία αγωνίστηκε κατά σειρά, με τους Απόστολο Χρήστου (49.36), Οδυσσέα Μελαδίνη(49.68),Χρήστο Κατραντζή(50,04) και Κριστιάν Γκολομέεβ(47.87) και είχε καλύτερο εφετινό ρεκόρ 3.14.42 από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λονδίνου, όπου είχε πάρει την 4η θέση.

<< Περιμέναμε να πάμε πιο γρήγορα, τόνισε λίγο μετά την ολοκλήρωση της κούρσας στα 4χ100 ελεύθερα, ο Κριστιάν Γκολομέεβ, αλλά δυστυχώς δεν βγήκε. Κάναμε την προσπάθειά μας, θέλαμε πολύ τον τελικό, όπως και στους Ολυμπιακούς του Ρίο όπου πήραμε την 10η θέση και δεν τα καταφέραμε και τότε όπως θέλαμε. Συνεχίζουμε, έχουμε πολλές κούρσες μπροστά μας, ελπίζουμε σε μια επόμενη μεγάλη διοργάνωση να μπούμε σε τελικό. Θα δούμε αργότερα πως ακριβώς κολυμπήσαμε. Δεν γνωρίζουμε ακόμη, εκτός από πρώτο κατοστάρι με τον Απόστολο Χρήστου που ήταν πρώτος, και πήγε αρκετά καλά. Είχαμε και μερικές ατυχίες. Λίγο η εκκίνηση του Χρήστου, ο Οδυσσέας Μελαδίνης είχε τη μέση του πριν το παγκόσμιο και έχασε μερικές προπονήσεις, με αποτέλεσμα να υστερήσουμε και εκεί λίγο.

>> Αν ήμασταν σε τέλεια φυσική κατάσταση, πιστεύω θα μπορούσαμε να μπούμε τελικό και να κάνουμε και πανελλήνιο ρεκόρ. Εντάξει γι αυτό αγωνιζόμαστε. Διαφορετικά θα μας έβαζαν κατ ευθείαν στο βάθρο…>>

-Η εμπειρία από τη «Ντούνα Αρίνα» πως ήταν ;

<< Είναι πολύ ωραία πισίνα. Όλα είναι τέλεια οργανωμένα, μας αρέσει πάρα πολύ. Εντάξει πρώτη κούρσα ήταν. Να …ξεμπουκώσουμε λίγο, πρώτοι αγώνες ήταν και να έχουμε τις επόμενες ημέρες καλύτερη συνέχεια…>>

-Έχεις ακόμη τρία αγωνίσματα…

<< Ναι, 100 ελεύθερο,50 ελεύθερο, και 4χ100 μικτή… Στοχεύουμε περισσότερο στα 50 μ. ελεύθερο, το αγώνισμά μου…>>

Απ την πλευρά του ο Οδυσσέας Μελαδίνης, ανέφερε:

<< Να συγχαρώ πρώτα όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους. Νομίζω ότι ήταν στις δυνατότητές μας ο τελικός. Δεν τα καταφέραμε, αυτά έχει ο αθλητισμός, άλλες φορές θα είμαστε σε καλύτερη μέρα, άλλες σε άσχημη , συνεχίζουμε. Εγώ προσωπικά έχω το πενηντάρι. Ένας τραυματισμός με ταλαιπώρησε όλη τη χρονιά, ίσως γι αυτό να μην  μπόρεσα να δώσω το 100%….Τώρα ανέβηκα στον βατήρα μετά από ένα μήνα περίπου, για εκκίνηση… Συνεχίζουμε…>>

<< Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά που κατέβαλαν, είπε φανερά καταπονημένος και με δυσκολία, ο Γιάννης Κατραντζής. Προσωπικά έμεινα πολύ μακριά από τον καλό μου εαυτό… Η προσπάθεια συνεχίζεται…>>

Το πρόγραμμα της Δευτέρας

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Δευτέρας, περιλαμβάνει τρεις ελληνικές παρουσίες στα πρωϊνά προκριματικά. Οι ελπίδες για πρόκριση στον μεγάλο τελικό, εστιάζονται στον Απόστολo Χρήστου, ο οποίος αν βελτιώσει κατά τι το ρεκόρ του μπορεί να τρέξει στον τελικό της Τρίτης.

Πρώτη από ελληνικής πλευράς, στα 100 μέτρα ύπτιο, θα αγωνιστεί η Νόρα Δράκου στις 10:30 το πρωί, στην έκτη σειρά και στην 9η διαδρομή. Συμμετέχουν 59 αθλήτριες οι οποίες θα διεκδικήσουν την πρόκριση στις «16» ,στους αγώνες του ταπογεύματος. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με 1.01.27, έχει την 29η επίδοση.

Θα ακολουθήσει στις 10:47 π.μ. ο Απόστολος Χρήστου στα 100 μέτρα ύπτιο, στην 4η σειρά και στην 3η διαδρομή. Ο πρωταθλητής μας με 53.36 .έχει την 9η επίδοση μεταξύ των 50 που συμμετέχουν. Ο ημιτελικός είναι προγραμματισμένος για τις 19:36.

Τέλος στις 11:18 π.μ. θα πάρει θέση στους βατήρες ο Δημήτρης Δημητρίου στα 200 μέτρα ελεύθερο. Θα αγωνιστεί στην 4η σειρά και στην 4η διαδρομή. Έχει την 42η καλύτερη επίδοση με 1.49.30 μεταξύ 76 που συμμετέχουν.

About

Check Also

Το επετειακό λογότυπο του ΠΣΑΤ για τα 70 χρόνια

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ιδρύθηκε το 1952 και έχει στη δύναμή του περισσότερα …