Πρώτοι Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Φινάλε με τρεις τελικούς στην κολύμβηση

Πρώτοι Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Φινάλε με τρεις τελικούς στην κολύμβηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Αποστολή ΠΣΑΤ: Γιάννης Λαμπίρης

Φινάλε με τρεις τελικούς στην κολύμβηση

Με τρεις ακόμα ελληνικές συμμετοχές σε τελικούς της κολύμβησης έκλεισε η παρουσία μας στο υγρό στίβο που ήταν (συνολικά) εξαιρετικά επιτυχημένη.

Την καλύτερη εμφάνιση στο φινάλε έκανε ένας από τους από τους πιο σταθερούς κολυμβητές της ελληνικής αποστολής (και ας μην πήρε μετάλλιο) ο Θανάσης Κυνηγάκης που ήρθε 5ος στον τελικό των 400 μέτρων μικτής ατομικής με χρόνο (4’.25’’.21), ενώ το πρωί στον προκριματικό είχε κάνει 4’.25’’.78.

Ο Δημήτρης Δημητρίου, τερμάτισε 7ος στον τελικό των 200 μέτρων ελεύθερο με χρόνο 1’.51.’’39, ενώ η Ηλέκτρα Λέμπλ ήταν 8η στον τελικό των 200 μέτρων μικτής ατομικής με χρόνο 2’.18’’.80.  Αντίθετα δεν κατάφερε να μπει στον τελικό των 50 μέτρων πεταλούδα, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά (κάνοντας τόσο στον προκριματικό όσο και στον ημιτελικό τον ίδιο χρόνο 27’’77).

Ο Κωνσταντίνος Μερετσόλιας στα 400 μέτρα μικτή ατομική με χρόνο 4’.35΄΄.82, από τα προκριματικά, κατετάγη 32ος.

Τέλος η ομάδα των αγοριών στα 4χ100 μικτής ομαδικής (Νίκος Σοφιανός, Γιώργος Φραγκουδάκης, Θανάσης Κυνηγάκης, Δημήτρης Δημητρίου) ήρθε 5η στη 2η προκριματική σειρά με χρόνο 3’.50’’.74 και αποκλείστηκε από τον τελικό μένοντας συνολικά 12η.

Δύο μετάλλια στο αγώνισμα επίδειξης της τεχνικής κολύμβησης

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε και σε ένα αγώνισμα επίδειξης, την τεχνική κολύμβηση και τα πήγε αρκετά καλά.  Ο Λουκάς Καρετζόπουλος ήταν τρίτος στα 100 επιφάνεια (35.32) και έβδομος στα 50μ. Άπνοια. (15.60), ενώ η Σοφία Κτενά ήταν τρίτη στα 100μ. Υποβρύχιο (39.01) και 6η στα 50μ. Επιφάνεια. (19.02). Οι δύο αθλητές κατέκτησαν από ένα χάλκινο μετάλλιο που πάντως δεν μετράει στον συνολικό πίνακα των μεταλλίων, καθώς επρόκειτο για αγώνισμα επίδειξης.

«Η παρουσία μας στο Μπακού ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Οι αθλητές μας, Καρετζόπουλος και Κτενά ήταν καλεσμένοι στην επίδειξη του αθλήματος που πραγματοποίησε η CMAS σε αυτή τη διοργάνωση. Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΟΕ και τον αντιπρόεδρο κ. Κατσαρό καθώς και τους ανθρώπους της ΕΟΕ για την υποστήριξη και την βοήθεια που μας παρείχαν. Στον αγωνιστικό τομέα βρισκόμαστε σχεδόν είκοσι μέρες πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στην Κίνα, όπου τα δυο παιδιά θα λάβουν μέρος και έτσι αυτή η συμμετοχή τους, ήταν μέρος της προετοιμασίας τους» τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Αλέξανδρος Ξιάρχος.

 

Περισσότερα άρθρα

12/08/2022
Η γιορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου), όπως είναι γνωστό, είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για…