Home / Ανακοινώσεις / Πόλο Γυναικών: Πρεμιέρα πολλών αστέρων με τις παγκόσμιες Ελληνίδες κόντρα στις Ολυμπιονίκες Αμερικανίδες

Πόλο Γυναικών: Πρεμιέρα πολλών αστέρων με τις παγκόσμιες Ελληνίδες κόντρα στις Ολυμπιονίκες Αμερικανίδες

Βαρκελώνη: Αποστολή Μάκης Τσίλκος

 

Την αισιοδοξία τους εκφράζουν οι χρυσές μας γοργόνες από την παλιότερη, που είναι η Αντιγόνη Ρουμπέση μέχρι την νεότερη που είναι η Ελευθερία Πλευρίτου.

 

Ούτε στα πιο τρέλα τους όνειρα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι χρυσές μας γοργόνες, οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες του πόλο γυναικών, αλλά και νεανίδων (αυτό είναι το στοιχείο που τις κάνει όλες αισιόδοξες, καθώς είναι η μισή ομάδα της Σανγκάης και η άλλη μισή του Περθ), ότι τα τερτίπια της κλήρωσης θα τις έφερναν αντιμέτωπες στην πρεμιέρα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος με τις Αμερικανίδες, που είναι οι Ολυμπιονίκες του 2012 στο Λονδίνο. Κι όμως έτσι  ξεκινούν τα Χρύσα μας κορίτσια κόντρα στην πολύ δυνατή ομάδα των ΗΠΑ, από την οποία έχασαν στο τελευταίο τεστ στην Ολλανδία με 11-7.

Παρόλα αυτά ο δασκαλάκος που είναι λεβεντιά παντοτινή, ο εθνικός προπονητής Γιώργος Μορφέσης, ως γνήσιος μάγκας Πειραιώτης είναι ψύχραιμος, διαβασμένος, και πάντα ετοιμοπόλεμος να οδηγήσει τις 13 ψυχωμένες και σπουδαίες σε νοοτροπία νικητή, χρυσές κοπέλες του στο δρόμο για την επιτυχία. Σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα όλα είναι ανοιχτά, όταν δεν υπάρχει το λογικό φαβορί, όπως ήταν κάποτε η Ουγγαρία, αρχικά μάλιστα η Ολλανδία και στην συνέχεια η Ιταλία. Εδώ στην Βαρκελώνη όλα παίζονται, ακόμη και η Ισπανία, που αποτέλεσε την ευχάριστη περσινή έκπληξη, που μας πέταξε έξω από τους Ολυμπιακούς και ας είχαμε πάρει το ασημένιο μέταλλο στους Πανευρωπαϊκούς, ως συνέχεια του Παγκόσμιου τίτλου της Σανγκάης, εντούτοις είναι κι αυτή απλά υποψήφια για κάτι καλό, παρά το ασημένιο των Ολυμπιακών και την έδρα της εδώ στην πισίνα Πικορνελ του Μονζουικ.

Την αισιοδοξία τους λοιπόν εκφράζουν από την Βαρκελώνη όλες οι κοπέλες, από την παλαιότερη της Εθνικής και Ολυμπιονίκη της Αθήνας (είναι η μοναδική εκπρόσωπος εκείνης της ομάδας που πήρε το ασημένιο μετάλλιο το 2004), την εορτάζοντα και πάντα απαστράπτουσα με το χαμόγελό της Αντιγόνη Ρουμπέση, μέχρι την 16χρονη και παγκόσμια κορασίδα, αλλά και συνάμα αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος στην Ελλάδα, Ελευθερία Πλευρίτου. Να λοιπόν τι δήλωσαν λίγες ώρες πριν το ξεκίνημα της υπεράσπισης του τίτλου τιμής Σανγκάης (αύριο στις 14.30 ώρα Ελλάδας) κόντρα στις ΗΠΑ (οι άλλες ομάδες του ομίλου μας είναι η Βρετανία κι ο Καναδάς).

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΡΟΥΜΠΕΣΗ (παρούσα για 7 η φορά σε Παγκόσμιο με 284 διεθνείς συμμετοχές και 454 γκολ, ασημένια στην Αθήνα το 2004 και 1η στο Παγκόσμιο του 2011): “Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ, που επέστρεψα στις τάξεις της εθνικής ομάδας και είμαι έτοιμη να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για το μεγαλείο της. Δεν μένουμε με τους τίτλους, αλλά είναι μια νέα διοργάνωση, με πολλά νέα παιδιά και θα προσπαθήσουμε με την ψυχική δύναμη που μας χαρακτηρίζει να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα αυτή τα έχει όλα. Εμπειρία από την μια, ταλέντο και υποσχέσεις από την νέα φουρνιά, που σίγουρα με την καλή δουλειά και προσπάθειες που γίνονται μπορεί να φέρει τα καλά αποτελέσματα. Δύσκολο το έργο μας δεν λέω, αλλά θα το παλέψουμε, ακόμη και αν αντιμετωπίζουμε την πιο δυνατή ομάδα του Ομίλου, ίσως και του τουρνουά γενικότερα, τις ΗΠΑ. Θα το παλέψουμε, όπως κάνουμε πάντα για την ομάδα και την Ελλάδα, μα πάνω από όλα για τον εαυτό μας”. Μια τούρτα για τα γενέθλιά της της επεφύλαξαν ως έκπληξη χθες αργά το βράδι οι παίκτριες της και τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας.

ΗΛΕΚΤΡΑ ΨΟΥΝΗ: (μέλος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2011, 3 η συμμετοχή σε Παγκόσμιο, με 131 συμμετοχές και 46 γκολ, ιδανική αμυντικός): “Όντως είναι δύσκολη η πρεμιέρα με τις ΗΠΑ, αλλά στα δύσκολα τα καταφέρνουμε. Υπάρχει άγχος, μια και πρέπει να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα, τον Παγκόσμιο τίτλο, αλλά με την Ολυμπιονίκη παίζουμε, είναι ομάδα που θέλει προσοχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Εμείς έχουμε ομάδα με ταλέντο από την μια και σοβαρότητα από την άλλη, δουλέψαμε καλά στην προετοιμασία και πιστεύω στο καλύτερο, έχοντας υπόψη πως στο ματς της πρεμιέρας όλα είναι ανοιχτά, αν και γνωρίζουμε καλά την αντίπαλο μας”

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΤΣΙΑ (1 η συμμετοχή σε παγκόσμιο γυναικών, μέλος της παγκόσμιας ομάδας νεανίδων πέρυσι στο Περθ, έχει  21 συμμετοχές και 3 γκολ): “Είμαστε μια νέα ομάδα, αλλά με την κατάλληλη χημεία που έχουμε αποκτήσει μπορούνε να σταθούμε με αξιώσεις στην διοργάνωση. Κάθε αρχή είναι και δύσκολη, πόσο δε μάλλον ότι αντιμετωπίζουμε την Ολυμπιονίκη, αλλά κι εμείς ερχόμαστε με παγκόσμιους τίτλους. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο κι όλες μαζί θα τα καταφέρουμε”.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΛΕΥΡΙΤΟΥ (1η συμμετοχή σε Παγκόσμιο γυναικών, μέλος της χρυσής ομάδας στο Παγκόσμιο νεανίδων, έχει 18 συμμετοχές κι 1 γκολ): “Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είμαι πάντα αισιόδοξη και έχουμε δέσει σαν ομάδα, που πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί στις δυσκολίες ενός Παγκόσμιου πρωταθλήματος. Θέλουμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε να φθάσουμε ψηλά, όπως έκαναν τα κορίτσια στην Σανγκάη κι εμείς ως νεάνιδες στο Περθ”.

ΦΙΛΙΩ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗ: (3 η συμμετοχή σε Παγκόσμιο, χρυσή στην Σανγκάη το 2011, έχει  176 συμμετοχές και 78 γκολ):  “Εύχομαι να κάνουμε καλή αρχή και μετά θα έχουμε ανοιχτούς ορίζοντες για κάτι καλύτερο. Αντιμετωπίζουμε την καλύτερη περσινή ομάδα και πολύ δυνατή και φέτος, αυτή των ΗΠΑ , αλλά κι εμείς διαθέτουμε τα στοιχεία εκείνα που κάνουν μια ομάδα πρωταγωνίστρια. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και δεν παύουμε να αισιοδοξούμε, αφού πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε αγώνα με διαφορετική φιλοσοφία, όμως αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα”.

ΑΛΚΗΣΤΗ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ: ( 4η συμμετοχή σε Παγκόσμιο, μέλος της παγκόσμιας πρωταθλήτρια στην Σανγκάη το 2011, με 206 συμμετοχές και 159 γκολ).: “Είναι δύσκολη η πρεμιέρα και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τις Αμερικανίδες. Πρέπει να δώσουμε το εκατό τα 100 του εαυτού μας κι αν τα καταφέρουμε θα έχουμε κάνει το πρώτο  βήμα για κάτι καλό και σε αυτό το πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να έχουμε άγχος και με την καλή συνεργασία όλων μας, σίγουρα θα πετύχουμε. Η ομάδα αν κι ανανεωμένη αρκετά έχει τα φόντα να πετύχει”.

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΒΔΟΥ : (4 η συμμετοχή, κορυφαία τερματοφύλακας στο Παγκόσμιο της Σανγκάης, όπου η ομάδα κέρδισε το χρυσό, έχει 150 συμμετοχές): “Η πρεμιέρα με τις ΗΠΑ είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι για μας και γι αυτό χρειάζεται να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Αν και νεανική ομάδα, πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, άλλωστε το ελληνικό γυναικείο πόλο τα τελευταία 10 χρόνια , έχει δείξει πως πάντα τα καταφέρνει.”

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: (1η συμμετοχή της σε Παγκόσμιο, με 7 συμμετοχές και 2 γκολ):” Παίξαμε πρόσφατα σε τουρνουά με τις ΗΠΑ, πολύ δύσκολη ομάδα κι ακόμη δυσκολότερη θα είναι σε επίσημη συνάντηση, όπως είναι το Παγκόσμιο. Άλλωστε είναι η Ολυμπιονίκης, όμως κι εμείς διαθέτουμε καλή ομάδα, με παγκόσμιες πρωταθλήτριες σε γυναίκες και νεανίδες. Χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για την επιτυχία της εθνικής μας”

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΛΕΥΡΙΤΟΥ: (1η συμμετοχή σε Παγκόσμιο, παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων, η μικρότερη της ομάδας μόλις 16 χρόνων με 12 συμμετοχές και 4 γκολ): “Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μελος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας , της εθνικής μας ομάδας και φυσικά ως πρωτάρα σε Παγκόσμιο έχω την διάθεση και τον ενθουσιασμό για την επιτυχία. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο”.

ΑΛΚΗΣΤΗ ΜΠΕΝΕΚΟΥ: (1η συμμετοχή σε Παγκόσμιο γυναικών, παγκόσμια πρωταθλήτρια με τις νεανίδες, έχει 14 συμμετοχές). “Είμαι αγχωμένη ως νέα στην ομάδα, αλλά πιστεύω πως ερχόμενη  όπως και οι άλλες πέντε συναθλήτριές μου από τις νεανίδες, έχουμε τον ενθουσιασμό και το πείσμα για να τα καταφέρουμε να σταθούμε επάξια δίπλα στις μεγάλες. Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα κι αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Η ευθύνη των επιτυχιών που είχαμε μας κάνει πιο δυνατές´”.

ΧΡΥΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: “1η συμμετοχή σε Παγκόσμιο γυναικών, ήταν η τερματοφύλακας της παγκόσμιας ομάδας των νεανίδων, έχει 38 συμμετοχές”. “Μεγάλη τιμή για μένα είναι που βρίσκομαι εδώ και καλούμαι να υπερασπιστώ, μετέχοντας στην ομάδα, τον Παγκόσμιο τίτλο. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό κι εύχομαι σε όλα τα κορίτσια να πετύχουμε τον στόχο μας και να συνεχίσουμε τις επιτυχίες του ελληνικού πόλο”.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ: (3η συμμετοχή σε Παγκόσμιο, για τον Πύργο της Εθνικής μας, παγκόσμια το 2011, με 153 συμμετοχές και 191 γκολ):” Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Πρέπει να συνδυάσουμε στο απόλυτο την πείρα με τον ενθουσιασμό και χωρίς άγχος από το πρώτο ματς, για να τα καταφέρουμε. Προσωπικά πιστεύω πως είναι πολύ δυνατός αντίπαλος οι ΗΠΑ, όμως με ψύχραιμο τρόπο και με την δύναμη της λογικής και της ψυχής μας μπορούμε να πετύχουμε και το έχουμε αποδείξει πως στα δύσκολα τα πάμε καλύτερα.”

About

Check Also

Το επετειακό λογότυπο του ΠΣΑΤ για τα 70 χρόνια

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ιδρύθηκε το 1952 και έχει στη δύναμή του περισσότερα …