Home / Slider / Ρεκόρ και πλούσιο θέαμα στη Διεθνή Συνάντηση Αλμάτων στην Καλλιθέα

Ρεκόρ και πλούσιο θέαμα στη Διεθνή Συνάντηση Αλμάτων στην Καλλιθέα

Το άστρο της  Παγκόσμιας  Πρωταθλήτριας Ιβάνα Σπάνοβιτς έλαμψε στη Διεθνή Συνάντηση Αλμάτων που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας το Σάββατο 26 Μαΐου καθώς ολοκλήρωσε τον αγώνα της με καλύτερο άλμα στο μήκος στα 6,98 μ. (με 2,5μ άνεμο) !!!!και με 6,92 μ. (2,0) κι ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου στην αυλαία της για τον ανοιχτό στίβο από το Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας!

Η κορυφαία άλτρια του μήκους επέλεξε την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Καλλιθέα, για να ξεκινήσει τη θερινή σεζόν για το 2018, λίγους μόλις μήνες από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Μπέρμιγχαμ, αποδεχόμενη την πρόσκληση συμμετοχής του προέδρου του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας και μέλους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου κ. Παναγιώτη Δημάκου.

Το Διεθνές meeting αλμάτων και το Μίνι Σχολικό Πρωτάθλημα σκυταλοδρομίας που  διοργανώνει από το 2011 ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ και το Δήμο Καλλιθέας  πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας με τη συμμετοχή 150 Ελλήνων αθλητών και πρωταθλητών από 14 χώρες .

Συμμετείχαν στα αγωνίσματα του ύψους του μήκους, του τριπλούν και του άλματος επί κοντώ  καθώς οι αγώνες αποτελούσαν πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου(Αύγουστος 2018) για Άνδρες και Γυναίκες αλλά και των διοργανώσεων για τους εφήβους και τις νεανίδες (Τέμπερε, (FIN) Ιούλιος 2018.

 

Καλύτερη επίδοση για το 2018 στο μήκος γυναικών πέτυχε η χάλκινη Ολυμπιονίκης στο Ρίο και Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιβάνα Σπάνοβιτς (SRB) με άλμα στα 6μ 98εκ. Ενώ ο πολλά υποσχόμενος  22χρονος άλτης του ύψους Fabian Delryd  από τη Σουηδία πέτυχε ρεκόρ σταδίου με 2, 27εκ και η Ιταλίδα Οttavia Cestonaro  στο τριπλούν πανηγύρισε την επίδοση 13m.97  που της έδωσε το εισιτήριο- πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

 Παγκόσμια επίδοση  και Εθνικό ρεκόρ για τη χώρα της, πέτυχε στις κορασίδες η16χρονη Αλεξάνδρα Νάτσεβα (Βουλγαρία), στο τριπλούν με 13μ 80εκ. ενώ πήχης στο άλμα επί κοντώ ανδρών ανέβηκε μέχρι τα 5μ.

Αρκετοί  Έλληνες αθλητές που έλαβαν μέρος βελτίωσαν το προσωπικό τους ρεκόρ ανά αγώνισμα και ευελπιστούν για πρόκριση ως μέλη των εθνικών ομάδων σε όλες τις κατηγορίες.

 

Πλήθος κόσμου που λατρεύει τον κλασσικό αθλητισμό έδωσε το παρών στο Στάδιο καταχειροκροτώντας  τις προσπάθειες των αθλητών κι αθλητριών και όλοι μαζί τους μικρούς αθλητές στις σκυταλοδρομίες 4Χ80μ και 4 Χ300μ δημιουργώντας καταπληκτική ατμόσφαιρα γεγονός που ανέφεραν οι αθλητές στις δηλώσεις τους, ανανεώνοντας το ραντεβού για το 2019!

 

Με τη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων της Καλλιθέας πραγματοποιήθηκαν και οι δρόμοι σκυταλοδρομίας 4Χ50μ. και 4Χ 350μ. για τους μικρούς αθλητές παράλληλα με το Διεθνές meeting αλμάτων .Τις απονομές έκαναν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου Ντ.Καραμαρίνοφ , ο θρύλος του μήκους  και πρόεδρος της Αρμενικής Ομοσπονδίας Ρομπερτ Εμιγιάν και ο Αντιδήμαρχος Καλλιθέας Βαγγέλης Μπαρμπάκος, ο Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης κ.Χατζατουριάν και ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και Πρόεδρος του Φιλαθλητικού Συλλόγου Παναγιώτης Δημάκος.

Η συνδιοργάνωση του Φιλαθλητικού Συλλόγου με το Δήμο Καλλιθέας και το ΣΕΓΑΣ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού καθώς η διοργάνωση βρίσκεται στο Διεθνές Καλεντάρι της Ομοσπονδίας από φέτος κι επίσης του ΠΣΑΤ, της ΓΓΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

About Evdokia Lamprou

Check Also

Το επετειακό λογότυπο του ΠΣΑΤ για τα 70 χρόνια

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ιδρύθηκε το 1952 και έχει στη δύναμή του περισσότερα …