ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΠΣΑΤ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΠΣΑΤ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ, επιμορφωτικό σεμινάριο για τον Παραολυμπιακό Αθλητισμό και τους προσεχείς Αγώνες του Λονδίνου, που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, ενώ τον ΕΔΟΕΑΠ εκπροσώπησε η Αγαθή Κυρίτση, ενώ διαβάστηκε χαιρετισμός του Υφυπουργού Τουρισμού-Πολιτισμού, Γιώργου Νικητιάδη, ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία προκειμένου να παραστεί στο “Ελληνογερμανικό Φόρουμ για τον Τουρισμό”

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), Παύλος Γερακάρης, στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός, ζητώντας παράλληλα τη συνδρομή των ΜΜΕ στο θέμα της ενημέρωσης που αφορούν στο κομμάτι των αθλητών με αναπηρίες. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ), Γιώργος Φουντουλάκης, στάθηκε στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που γίνονται ώστε η Ελλάδα να είναι τελικά παρούσα στους Αγώνες του Λονδίνου, εκφράζοντας την αγωνία του για την τύχη του Παραολυμπιακού Κινήματος, το οποίο όπως είπε δεν ζητά προνομιακή μεταχείριση, αλλά δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση από την Πολιτεία.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης, αναφέρθηκε στο σημαντική αποστολή που επιτελεί η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή αλλά και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, οργανισμοί που όπως είπε “μας δείχνουν τον τρόπο και το δρόμο της αντίδρασης απέναντι στα σοβαρά προβλήματα, με δεδομένο ότι κάποιοι αποφάσισαν να μετατρέψουν σε άτομα με ειδικές ανάγκες όλους τους Έλληνες”. Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, συντάχθηκε στο έργο του Παραολυμπιακού Κινήματος και στην προσπάθεια που γίνεται ώστε τα άτομα με αναπηρίες να βγουν από το σπίτι τους, ενώ η εκπρόσωπος του ΕΔΟΕΑΠ στάθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι της κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρίες και στην μέριμνα που πρέπει να υπάρξει από την Πολιτεία για την προστασία τους.

Τις εισηγήσεις τους ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΕΠΕ, Σάκης Κωστάρης αναφέρθηκε στην ορολογία, τις προϋποθέσεις και κανόνες συμμετοχής-κάλυψης των Παραολυμπιακών Αγώνων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στις διαφορές που υπάρχουν με τη νοοτροπία των Special Olympics. Ο τεχνικός παραολυμπιακών αθλημάτων της ΕΠΕ, Βασίλης Καλύβας, αναφέρθηκε πιο διεξοδικά στα Παραολυμπιακά Αθλήματα και την κατηγοριοποίησή τους, ενώ έδωσε το στίγμα (αναμενόμενες διακρίσεις κ.α.) και της ελληνικής συμμετοχής για τους Αγώνες του Λονδίνου.

Ο δημοσιογράφος και μέλος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΠΣΑΤ, Χρήστος Αθανασόπουλος, ανέλυσε το κομμάτι της αθλητικής δημοσιογραφίας σε σχέση με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ενώ τους αθλητές στο πάνελ των ομιλητών εκπροσώπησε ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, που ζήτησε τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των χορηγών προκειμένου να παραμείνει “ζωντανό” το όνειρο όλων των ατόμων με αναπηρίες που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό.

Ο Γιώργος Φουντουλάκης, που θα είναι αρχηγός της ελληνικής αποστολής για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, δεν έκρυψε τη δυσφορία του για την αντιμετώπιση που έχει το Κίνημα από την Πολιτεία, η οποία όπως είπε “με τη στάση της θα κρίνει εάν η χώρα μας θα έχει εκπροσώπηση στο Λονδίνο”.

Κλείνοντας τις εργασίες του σεμιναρίου, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Παύλος Γερακάρης, αφού ευχαρίστησε την ΕΣΗΕΑ για τη διάθεση του χώρου στον οποίο τελέστηκε η ημερίδα και την Παραολυμπιακή Επιτροπή για τη συνεργασία, πρότεινε η επόμενη ενημερωτική εκδήλωση γύρω από τα Παραολυμπιακά αθλήματα, που προγραμματίζει ο Σύνδεσμος να γίνει στις Σέρρες, όπου υπάρχει έντονη δραστηριότητα γύρω από τον Παραολυμπιακό αθλητισμό.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν εκτός των άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΣΑΤ, Δημήτρης Ευσταθίου, ο Α` αντιπρόεδρος, Κώστας Μυλωνάς, ο Β` αντιπρόεδρος Αντώνης Αντωνόπουλος, ο Αναπληρωτής Ταμίας που είχε και το ρόλο του συντονιστή, Νίκος Τσώνης και οι έφοροι Δημήτρης Παπανικολάου και  Αγγελική Βύζικα.

Συμμετείχαν ακόμη Παραολυμπιονίκες (Πολυχρονίδης, Κωστάκης κ.α.), μέλη αθλητικών σωματείων, σημαντικός αριθμός δημοσιογράφων αλλά και σπουδαστές σχολών αθλητικής δημοσιογραφίας.

Περισσότερα άρθρα