Τετάρτη , 29 Σεπτεμβρίου 2021
Home / Ειδήσεις / ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ

ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ

Η παραμονή σε ελληνικά χέρια του ασημένιου κυπέλλου – επάθλου του Σπύρου Λούη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, το οποίο χαιρετίζουν ο ΠΣΑΤ και η ΕΟΕ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΕΟΕ, αναφέρει τα εξής:

«Ο Πρόεδρος Σπύρος Καπράλος και η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής χαιρετίζουν την απόκτηση του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Το συγκεκριμένο έπαθλο έχει ύψιστη συμβολική σημασία, όχι μόνο για τον Ολυμπισμό και τον Αθλητισμό, αλλά και για την ίδια την Ελλάδα και το γεγονός ότι παρέμεινε σε ελληνικά χέρια, προκαλεί ικανοποίηση σε όλους τους Έλληνες, που εδώ και ημέρες είχαν ενώσει τις ευχές τους για την εκπλήρωση του κοινού σκοπού.

Η ΕΟΕ, από την πρώτη στιγμή, ήταν υπέρμαχος της παραμονής του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη στην πατρίδα μας και για αυτό το λόγο πρωτοστάτησε στην προσπάθεια, μαζί με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, το Αθλητικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλούς άλλους φορείς του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, να παραμείνει στη χώρα το έπαθλο, που δόθηκε στον πρώτο νικητή του μαραθωνίου δρόμου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 1896.

Η ενέργεια του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» να αποκτήσει τελικά το Κύπελλο, αποδεικνύει ότι εμείς οι Έλληνες, όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά!»

About

Check Also

Δεν θα ξανακούσουμε το …ΠΑΜΕ ΕΘΝΙΚΑΡΑ Έφυγε ο πιο αγνός φίλαθλος

Το «πάμε Εθνικάρα …» δεν θα το ξανακούσουμε στα γήπεδά μας. Ο Γιάννης Μαντζουράνης, ο …