Home / Slider / Σε εορταστικό κλίμα και με ρεκόρ συμμετοχών το 3ο τουρνουά πινγκ πονγκ για τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε.

Σε εορταστικό κλίμα και με ρεκόρ συμμετοχών το 3ο τουρνουά πινγκ πονγκ για τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε.

Στην αίθουσα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στήθηκε χτες μία γιορτή! Καταγράφηκε μία πολύωρη κατάσταση ψυχικής απόλαυσης όπου πρωταγωνιστές ήταν οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης! Διασκέδασαν με ιδανική σωματική άσκηση, ανέπτυξαν τη σχέση τους με τη μικρή ρακέτα και ξέφυγαν κάπως από τις καθημερινές έγνοιες κι ενδεχομένως τη μελαγχολία, που δημιουργούν τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου. Το 3ο τουρνουά πινγκ πονγκ για τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε., που συνδιοργάνωσαν άρτια η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), ήταν περισσότερο πετυχημένο από ποτέ! Κι όχι μόνο γιατί το τίμησαν με την παρουσία τους 86 άτομα και προκάλεσαν ρεκόρ συμμετοχών ύστερα από τις 68 του 2012, αλλά και γιατί δεκάδες άλλοι φίλοι, σύντροφοι και παιδιά των αθλούμενων βρέθηκαν στην αίθουσα και συμπλήρωσαν το εορταστικό κλίμα.

Είναι σαφές ότι ολοένα και αναπτύσσεται η ιδέα, που (στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης) υλοποίησε η ομοσπονδία το 2011, και βρήκε την απόλυτη στήριξη του ΠΣΑΤ Το συγκεκριμένο ετήσιο πρωτάθλημα τείνει να γίνει θεσμός χάρη στο μεγάλο ενδιαφέρον των ανθρώπων των media και την ίδια ώρα το άθλημα έχει κάνει σταθερά νέους φίλους κι επιβεβαιώνει, ως μία θαυμάσια ψυχαγωγία, την απήχησή του στο πλατύ κοινό. Δήλωσαν συμμετοχή 102 άνδρες και 11 γυναίκες και στις αναμενόμενες, όπως πάντα αποχές, υπήρχε φέτος το πιο μικρό ποσοστό. Έδωσαν το «παρών» 76 άνδρες και 10 γυναίκες από 41 μέσα ενημέρωσης και για σχεδόν 8 ώρες, από τις 10.15 έως τις 18.00, οι συμμετέχοντες είχαν ασταμάτητη αγωνιστική δράση με αμείωτη ένταση, πάθος και πολύ χαμόγελο. Με την πρώτη φάση να περιλαμβάνει αυτή τη φορά γκρουπ των 4ων (στους άνδρες έγιναν εκτάκτως και 3 γκρουπ των 5 αθλητών λόγω της μεγάλης συμμετοχής) έδωσαν όλοι πιο πολλά παιχνίδια κι ευχαριστήθηκαν και την…κούραση με τους…τόνους ιδρώτα που έριξαν. Στα 12 τραπέζια του προπονητηρίου των εθνικών ομάδων καταγράφηκαν πολλά ωραία παιχνίδια και δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι όσοι έχουν σταθερή παρουσία στο τουρνουά έδειξαν βελτίωση.

Δημοσιογράφοι, τεχνικοί, φωτογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι κ.α. δοκίμασαν τις ικανότητές τους με τη δημοφιλή ρακέτα του πινγκ πονγκ, έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά κι ευχήθηκαν να καθιερωθεί και ν’ αναπτυχθεί κι άλλο το τουρνουά. Ανάμεσά τους και πρόσωπα ευρύτερα γνωστά, που με την παρουσία τους συμβάλλουν αναμφίβολα στη μεγαλύτερη προβολή του όπεν. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν στα αγωνιστικά τραπέζια οι αθλητικοί συντάκτες Γιώργος Θαναηλάκης, Γιώργος Λιώρης, Αντρέα Παλομπαρίνι, Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, Ηλίας Βλάχος, Νίκος Γαβαλάς και φυσικά το φωτομοντέλο και αθλήτρια Ιωάννα Παπαδημητρίου, η οποία ακόμα και μέσα από τις δουλειές της στο εξωτερικό προβάλει σε κάθε ευκαιρία το αγαπημένο της άθλημα.

Και ασφαλώς είναι αυτή η σημαντικότατη ανταπόκριση στο φετινό κάλεσμα, που δίνει την κατάλληλη ώθηση στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και τον ΠΣΑΤ. να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια. Οι δύο φορείς, που έχουν αγκαλιάσει τη διοργάνωση και είναι ενδεικτικό ότι χτες παρέστησαν πολλοί επίσημοι στους αγώνες, όπως ο β΄αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Μάκρας, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γιώργος Παπαγεωργίου, τα μέλη Γιώργος Τσόπελας, Παναγιώτης Κιούφης, ο αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ Αντώνης Αντωνόπουλος και ο ειδικός γραμματέας Γιάννης Κορακής.

Το ατομικό πρωτάθλημα περιλάμβανε τις απλές κατηγορίες των ανδρών και των γυναικών, την ειδική κατηγορία των νυν και πρώην αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αλλά για πρώτη φορά και μία υποκατηγορία για τους πρώην αθλητές/τριες κι όσους ασχολούνται σταθερά μεν με το άθλημα, αλλά σε διοργανώσεις βετεράνων/ανεξαρτήτων. Άρεσε κι αυτό το επιπρόσθετο κίνητρο άσχετα αν προβλεπόταν μόνο χρυσό μετάλλιο για τον νικητή και γενικά έγιναν πολλές δυνατές αναμετρήσεις. Πολύ ευχάριστο που το φετινό τουρνουά είχε πολλά πρωτοεμφανιζόμενα πρόσωπα, αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι για τρίτη χρονιά αναδείχτηκαν νέοι πρωταθλητές! Η ομοσπονδία έδωσε σε όλους αναμνηστικά από το πινγκ πονγκ και κλήρωσε έξι δώρα (φανέλες εθνικής ομάδας, θήκες ρακέτας, πετσέτες).

Στη γραμματεία ήταν και φέτος η υπεύθυνη διοικητικών υπηρεσιών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Στέλλα Νικολουδάκη κι επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πάντα πολύ σημαντική και η εθελοντική βοήθεια το γραφείο Τύπου της ομοσπονδίας πρέπει ν’ απευθύνει, εκ μέρους των διοργανωτών, ξεχωριστά κάποιες ευχαριστίες:  Στους μοντέρ της NOVA Γιώργο Σαρλάρα, Ανδρέα Αδαμόπουλο, οι οποίοι παραχώρησαν μικροφωνική εγκατάσταση, στα σωματεία του Α.Ο. Ελληνικού και του Ταύρου, που δάνεισαν ρακέτες για τις ανάγκες του τουρνουά, στη διαιτήτρια Αλίκη Στακιά, που βοήθησε στη γραμματεία από την αρχή έως το τέλος, καθώς και στους δεκάδες αθλητές, που μέσα στην κόπωση από το πολύωρο αγωνιστικό πρόγραμμα είχαν διάθεση και για διαιτησίες.

Όλοι οι νικητές και τα Μέσα, με τα οποία δήλωσαν συμμετοχή:

Στην απλή κατηγορία ανδρών:

1. Γιώργος Στεργιόπουλος    Ιστοσελίδα Sportsecrets.gr

2. Κώστας Αρμαγανίδης       Ιστοσελίδα freerun.gr

3. Ηλίας Φουντούλης           Περιοδικό Olive

-. Άγγελος Σκλαβουνάκης    Εφημερίδα Πράσινη

Στην απλή κατηγορία γυναικών:

1. Εύα Αλιανάκη                 NOVAsports

2. Μαρίζα Γεωργίτση            Eurosport

3. Έλενα Ερμείδου              Ιστοσελίδα Sofokleousin.gr

-. Δήμητρα Κυριακίδου         Novasport FM

Στην ειδική κατηγορία νυν και πρώην αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης:

1. Πέτρος Γαβριήλ               Εφημερίδα Φ.Ε.Σ. Κάντζα

2. Γιάννης Φάκαρος            NOVAsports

3. Πέτρος Γιαννακούρης       The Associated Press

-. Νίκος Λάκατας                Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Στη μικτή κατηγορία πρώην αθλητών, αλλά και ανεξαρτήτων, οι οποίοι αγωνίζονται σε διοργανώσεις βετεράνων:

1. Λουκάς Γιαλούρης           Unigraph EPE

2. Γρηγόρης Βλασσάς          Φωτορεπόρτερ

3. Βάνα Πανορμίου              ΕΡΤ

-. Πέτρος Βήττας                Φωτογραφίες σε  τηλεοπτικούς σταθμούς

About

Check Also

Το επετειακό λογότυπο του ΠΣΑΤ για τα 70 χρόνια

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ιδρύθηκε το 1952 και έχει στη δύναμή του περισσότερα …