Home / Slider / Στην τελική ευθεία για τα τουρνουά εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Στην τελική ευθεία για τα τουρνουά εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Μπαίνει ο Ιούνιος κι εντείνεται η προετοιμασία για τα δύο ατομικά τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που έχει προκηρύξει η ελληνική ομοσπονδία του αθλήματος σε συνεργασία πάντα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου. Η καινοτομία φέτος είναι ότι πρόκειται να διεξαχθεί τέτοιο event και στη Θεσσαλονίκη για τα Μ.Μ.Ε. της Βόρειας Ελλάδας! Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και ο ΠΣΑΤ, που συνεργάζονται αρμονικά για τον θεσμό από το 2011, συναποφάσισαν να γίνει το νέο πρωτάθλημα το Σάββατο 11 Ιουνίου στην ομοσπονδιακή αίθουσα του κλιμακίου επιλέκτων αθλητών στη Δ.Ε.Θ.. Το καθιερωμένο τουρνουά στην Αθήνα θα διεξαχθεί μία εβδομάδα μετά, το Σάββατο 18 Ιουνίου, στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και θα είναι το 6ο στη σειρά!

Οι διοργανωτές είδαν και τη συμβολική διάσταση στο φετινό event, καθώς συμπληρώνονται 5 χρόνια από το πρώτο εγχείρημα. Συμπτωματικά δε, είχε καταγραφεί στις 18 Ιουνίου, στην ημερομηνία, που συμφώνησαν Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και ΠΣΑΤ να γίνουν και οι φετινοί αγώνες. Η ομοσπονδία είχε από καιρό την σκέψη για τουρνουά στη Θεσσαλονίκη και παίρνοντας ώθηση κι από το γεγονός  ότι ο θεσμός έκλεισε πετυχημένα έναν πρώτο κύκλο …έριξε την ιδέα. Η ανταπόκριση ήταν κάτι παραπάνω από θετική. Ο ΠΣΑΤ όχι μόνο δέχτηκε με χαρά την …εξάπλωση της διοργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά άκουσε μέλος του στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου να προτείνει τη διεξαγωγή αντίστοιχου πρωταθλήματος και στην Κρήτη!!! Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. φυσικά, απάντησε καταφατικά στην πρόταση και τόνισε ότι μέσα στο 2016 θα συντονίσει ενέργειες για να γίνει τουρνουά και στο νησί! Αναμφίβολα πρόκειται για εξελίξεις, που ενθουσιάζουν τους ανθρώπους της ομοσπονδίας και τιμούν την προσπάθειά τους. Θέλησαν από την πρώτη στιγμή να διεξάγουν τουρνουά με εντελώς ψυχαγωγικό χαρακτήρα ώστε να διαδώσουν το άθλημα και να προσφέρουν την ευκαιρία στους εργαζόμενους των Μ.Μ.Ε. για μία ακόμα αθλητική ενασχόληση και είναι πολύ σημαντικό να βλέπουν τέτοια απήχηση και να έχουν τη σταθερή στήριξη του ΠΣΑΤ.

Μέσα στον Μάιο ετοιμάστηκαν από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της οι προκηρύξεις των δύο αθλητικών εκδηλώσεων. Πιστεύοντας πάντα ότι η άθληση χαρίζει διεξόδους ακόμα και σε αυτά τα πολύ δύσκολα χρόνια για τη χώρα και ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια προσφέρει θαυμάσια ευκαιρία για ψυχαγωγία και εκτόνωση οι συνδιοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα στους ανθρώπους των

media να πάρουν μέρος στους αγώνες και να χαλαρώσουν με τη ρακέτα του πινγκ πονγκ. Να αναφέρουμε τα βασικά στοιχεία για τις προκηρύξεις:

Το event στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί στο περίπτερο 1 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Εγνατία 154, 1ος όροφος). Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής ορίστηκε μέχρι την Πέμπτη 9 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώνονται στην ομοσπονδία ή στον σύνδεσμο, απλά αυτή τη φορά από την πλευρά της πρώτης θα παίρνουν τις δηλώσεις τα γραφεία στην Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας (φαξ 2310-237108 και e-mail: [email protected]) και όχι τα κεντρικά στην Αγίου Κωνσταντίνου. Οι κατηγορίες είναι ίδιες, δηλαδή απλό ανδρών και απλό γυναικών και υπό προϋποθέσεις θα σχηματιστεί ειδική κατηγορία «νυν και πρώην αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης».

 

Το πρωτάθλημα της Αθήνας επανέρχεται στην Ομοσπονδιακή αίθουσα

STIGA στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μετά την περσινή πετυχημένη διεξαγωγή στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο. Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής θα λήξει την Πέμπτη 16 Ιουνίου. Μια διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες σεζόν είναι ότι για την τελική συγκρότηση της ειδικής κατηγορίας η ομοσπονδία θα κάνει και αξιολόγηση αγωνιστικού επιπέδου όλων των δηλωθέντων και θ’ αποφασίσει αν θα εξαιρέσει κάποιους για να τους εντάξει στην κλασική. Προχωρά σε αυτό με βάση την εμπειρία της στα πέντε χρόνια των αγώνων και πάντα με το σκεπτικό ότι οι αγώνες έχουν φιλικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα κι επιτρέπουν τέτοιες αλλαγές. Εννοείται ότι αν δεν σχηματιστεί η ειδική κατηγορία νυν και πρώην αθλητών, θα μπορεί, όποιος θέλει, να παίξει στην απλή κατηγορία.

 

Μία σημαντική σημείωση και για τα δύο τουρνουά αφορά στους ειδικούς όρους: Κατά την προσέλευση στην αίθουσα ο κάθε αγωνιζόμενος/η παρακαλείται να δώσει στη γραμματεία απλό χαρτάκι με την υπογραφή του/της, όπου να δηλώνει υπεύθυνα ότι είναι υγιής και παίζει με δική του/της ευθύνη στο τουρνουά. Εάν υπάρχει θεωρημένο δελτίο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ισχύει.

Θυμίζουμε ότι δεν υπάρχει παράβολο συμμετοχής και ότι δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα έχουν γενικά οι απασχολούμενοι με κάθε μορφή εργασίας στον χώρο των μέσων ενημέρωσης (δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί, παραγωγοί, τυπογράφοι κ.τ.λ.), καθώς φυσικά οι συνταξιούχοι, αλλά και οι άνεργοι, που διατηρούν την ιδιότητά τους στον χώρο. Οι αγώνες είναι πανελλήνιας εμβέλειας, συνεπώς και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έχει τη δυνατότητα ν’ αγωνιστεί κάθε ενδιαφερόμενος απ’ οποιοδήποτε μέρος της χώρας κι αν προέρχεται.

H προκήρυξη για το πρωτάθλημα της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται στη διεύθυνση http://httf.gr/images/anak_mme_16thes.pdf κι εκείνη για το πρωτάθλημα της Αττικής στη διεύθυνση http://httf.gr/images/anak_mme_ath16.pdf. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι σε εξέλιξη.

 

About

Check Also

Τα μέλη του ΠΣΑΤ μπορούν να προμηθευτούν τη νέα επετειακή ταυτότητα μέλους για το 2022

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) σχεδίασε μία επετειακή Ταυτότητα Μέλους για το 2022, καθώς …