Στην τελική ευθεία για τον πρώτο αγώνα στο “European Championship U18 W” η εθνική ομάδα βόλεϊ κορασίδων

Στην τελική ευθεία για τον πρώτο αγώνα στο “European Championship U18 W” η εθνική ομάδα βόλεϊ κορασίδων

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ολλανδία: Αποστολή ΠΣΑΤ (Κώστας Τουτσίδης)

Με πρωινή προπόνηση στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση του Σαββάτου με τη Λευκορωσία, η πρώτη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο “European Championship U18 W”,  ξεκίνησε το σημερινό πρόγραμμα της εθνικής ομάδας των κορασίδων στο ΄Άρνεμ της Ολλανδίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής οι  παίκτριες του Τάκη Φλώρου  παρακολούθησαν βίντεο από την πρώτη αντίπαλο τους στη διοργάνωση με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να τους επισημαίνει και να τους αναλύει  τα σημεία που πρέπει  να προσέξουν.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου και συγκεκριμένα στις 8,  έχει προγραμματιστεί να γίνει άλλη μια προπόνηση, αυτή τη φορά στο γήπεδο του αθλητικού κέντρου «Papendal”  εκεί όπου που διαμένει  η Ελληνική αποστολή. Στη συνέχεια θα υπάρξει ξεκούραση λίγων ωρών και η ομάδα θα αναχωρήσει για το γήπεδο «Valkenhuizen” όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας με τη Λευκορωσία.

Κώστας Γκούντας: «Έχουμε δημιουργικό άγχος για την πρεμιέρα»

Αναφορικά με τον αγώνα  της πρεμιέρας  ο βοηθός προπονητή της Εθνικής ομάδας κορασίδων Κώστας Γκούντας δήλωσε:

«Έχουμε ένα δημιουργικό άγχος, όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα παρουσιαστούμε στο πρώτο παιχνίδι.  Στη διοργάνωση αυτή συμμετέχουν  όλες οι ομάδες που έχουν παράδοση στο γυναικείο βόλεϊ και το καλλιεργούν. Είναι εδώ ομάδες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Τουρκία και η Σερβία κάτι που δείχνει πόσο δυνατά είναι τα Βαλκάνια . Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε σ αυτό το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ένα σημείο αναφοράς για το πόσο ψηλά είναι ο πήχης. Αυτό θα φανεί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας των αγώνων».

Τι  εικόνα υπάρχει για την ομάδα της Λευκορωσίας;

«Σε ότι αφορά τη Λευκορωσία από τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει είναι μια σκληροτράχηλη  ομάδα που έχει χαρακτηριστικά της  Ρώσικης σχολής.  Εάν καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι της πρεμιέρας σίγουρα θα μας δώσει άλλη ώθηση ωστόσο θα πρέπει να μπορέσουμε να διαχειριστούμε οποιοδήποτε αποτέλεσμα είτε αυτό είναι η νίκη είτε η ήττα».

Ο  πρώτος και βασικός στόχος η πρόκριση στην οκτάδα;

«Βασικός μας στόχος είναι να μπούμε στην οκτάδα και να πάρουμε μια θέση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έχουμε κάνει τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσαμε να έχουμε όσον αφορά τη σύνθεση αυτής της ομάδας. Τα κορίτσια αυτά, με εξαίρεση τη Μάγδα Τσιγκαροπούλου που είναι μικρή,  αλλάζουν πλέον κατηγορία και  αυτή είναι η τελευταία μεγάλη τους διοργάνωση με την εθνική ομάδα κορασίδων (U18)».

Περισσότερα άρθρα

12/08/2022
Η γιορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου), όπως είναι γνωστό, είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για…