Στην τελική ευθεία το “Sifnos Run 2018”

Στην τελική ευθεία το “Sifnos Run 2018”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ο Δήμος Σίφνου και το “Sifnos House” συνδιοργανώνουν και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τον Αγώνα Δρόμου με την επωνυμία “Sifnos Run“, την Κυριακή 6 Μαϊου 2018, υπό την αιγίδα του ΠΣΑΤ.

Μετά την περσινή απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση, με πολυάριθμες συμμετοχές από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, με τους εθελοντές και με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, το “Sifnos Run” έχει αρχίσει να καθιερώνεται ως θεσμός και στοχεύει στην ανάδειξή του ως κορυφαίο αθλητικό γεγονός, όχι μόνο για τη Σίφνο, αλλά γενικότερα των Κυκλάδων.

Ο αγώνας έχει την επίσημη πιστοποίηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF). Παράλληλα, είναι μέρος των διοργανώσεων που συμμετέχει η “MARATHON TEAM GREECE by MARIA POLYZOY” σε συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας».

Η Σίφνος, το «νησί των ποιητών, των γραμμάτων και των τεχνών», η πατρίδα του Τσελεμεντέ και της κεραμικής τέχνης, φημισμένο για τη καθαριότητα, την αρχιτεκτονική και τα μονοπάτια του, προσκαλεί τους δρομείς να δοκιμάσουν τα όριά τους σ’ ένα 10άρι χλμ., που ξεκινάει από το λιμάνι, φτάνει ως την Απολλωνία (Χώρα), με υψομετρική διαφορά περίπου 160μ. κι επιστρέφει στις Καμάρες. Πρόκειται για μια εξαιρετικής ομορφιάς διαδρομή, όπου το Αιγαιοπελαγίτικο φωτεινό γαλάζιο εναλλάσσεται με τις ξερολιθιές και τη φύση της ενδοχώρας.

Στο ίδιο μοτίβο, αλλά σε μια πολύ πιο ήπια διαδρομή αγωνίζονται οι δρομείς που θα επιλέξουν την απόσταση των 5 χλμ., καθώς και «η μαγιά» των αυριανών δρομέων στον παιδικό αγώνα των 1.000μ.

Στο πλαίσιο των χορηγικών συνεργασιών της διοργάνωσης παρέχονται στους δρομείς δελεαστικά «πακέτα συμμετοχής» με ειδικές τιμές σε διαμονή και μεταφορά προς και από τη Σίφνο.

Στόχος των διοργανωτών είναι το “Sifnos Run” να προσελκύσει ακόμα περισσότερους δρομείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, τοποθετώντας τη Σίφνο στον ευρωπαϊκό χάρτη του Αθλητικού Τουρισμού και τονώνοντας την τουριστική κίνηση στο νησί, την άνοιξη λίγο πριν την έναρξη της παραδοσιακής τουριστικής περιόδου.

Ο αγώνας απολαμβάνει την υποστήριξη μεγάλων εταιρειών όπως οι AEGEAN SPEED LINES, NESTLE, ΚΡΙ-ΚΡΙ κ.α., καθώς και σημαντικών τοπικών επιχειρήσεων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στο website www.sifnosrun.gr μέχρι και την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: – Στα 5 χλμ όλοι οι δρομείς άνω των 12 ετών. – Στα 10 χλμ όλοι οι δρομείς άνω των 15 ετών. – Στον παιδικό αγώνα τα παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών.

Για τους συμμετέχοντες έως 17 ετών απαιτείται υπεύθυνη δήλωση-συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη την ιστοσελίδα του https://www.sifnosrun.gr/ και το Facebook https://m.facebook.com/sifnosrun/ .

Περισσότερα άρθρα