Στην 7η θέση η Πλατανιώτη στον τελικό του τεχνικού σόλο. Παράπονα για τη βαθμολογία

Στην 7η θέση η Πλατανιώτη στον τελικό του τεχνικού σόλο. Παράπονα για τη βαθμολογία

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Γκουανζού Αποστολή ΠΣΑΤ – Νίκος Γκομώλης. 

Την 7η θέση όπως  το 2013 και το 2017 κατέλαβε η Ευαγγελία Πλατανιώτη στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο το 1ουτελικού στα αγωνίσματα της Καλλιτεχνικής κολύμβησης στο 18οΠαγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανζού.

Για 2 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μάγεψε το κοινό  στο Yeomju Gymnasium ωστόσο η κριτές την βαθμολόγησαν με 86.2921 δίνοντας το έναυσμα στην προπονήτριά της Ναταλία Τσερνέτσκα να διατυπώσει την διαμαρτυρία της για την συγκεκριμένη βαθμολογία. «Εγώ την απόλαυσα, μου άρεσε πολύ . Παρουσίασε ένα πολύ εντυπωσιακό πρόγραμμα , το έζησε και  το είδαμε και με εξαίρεση ένα μικρό λαθάκι στο τέλος ήταν άψογη. Θεωρώ ότι αδικήθηκε αρκετά από τους κριτές. Και το λαθάκι αυτό να μην έκανε πάλι την ίδια βαθμολογία θα έπαιρνε. Δυστυχώς στο άθλημά μας υπάρχουν οι μικρές και οι μεγάλες χώρες». 

Αδικημένη αλλά και ικανοποιημένη προσωπικά για την εμφάνισή της δήλωσε η Ευαγγελία Πλατανιώτη λίγο μετά την ολοκλήρωση του τελικού «Είμαι χαρούμενη που ικανοποίησα την προπονήτριά μου. Το έζησα, το απόλαυσα, το ευχαριστήθηκα. Μόνο ένα μικρό λαθάκι στο τέλος θα ήθελα να αποφύγω. Δεν πιστεύω ωστόσο ότι το τελικό αποτέλεσμα και η 7ηθέση είναι δίκαιη. Συνεχίζουμε όμως με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιστεύω σε καλύτερα αποτελέσματα». 

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσίδα Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο που συγκέντρωσε 95.0023β. το ασημένιο πήγε στην Ισπανίδα Όνα Καρμπονέλ που πήρε 92.5002 β. Και το χάλκινο στην Γιαπωνέζα Ιουκίκο Ονούι που βαθμολογήθηκε με 92.3084. 

Το πρωί της Κυριακής θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση και το ελληνικό ομαδικό στο τεχνικό πρόγραμμα στον προκριματικό. «Έχουμε μια νέα ομάδα , πολύ καλή , έχουμε δουλέψει 7 μήνες πολύ σκληρά και περιμένουμε να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα»τόνισε η ομοσπονδιακή προπονήτρια  Ναταλία Τσερνέτσκα. Ο προκριματικός του Ομαδικού θα ξεκινήσει στις 11:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδας) και απο ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν οι  : Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά , Μαρία Καραπαναγιώτου ,Βασιλική Κοφίδη Όλγα Κουργιαντάκη Αναστασία Κουτσελίνη , Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Γεωργία Βασιλοπούλου , Βιολέτα Ζουζούνη .

Περισσότερα άρθρα

12/08/2022
Η γιορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου), όπως είναι γνωστό, είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για…