Συγκροτήθηκε Επιτροπή για λήψη σημαντικών πρωτοβουλιών ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΣΑΤ

Συγκροτήθηκε Επιτροπή για λήψη σημαντικών πρωτοβουλιών ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΣΑΤ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Συνεδρίασε χθες (Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου) στα γραφεία του Συνδέσμου για πρώτη φορά η Επιτροπή Γυναικών-μελών του ΠΣΑΤ, που αποτελείται από την Έφορο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αγγελική Βύζικα και τις Χριστίνα Αμερικάνου, Ασπασία Βελονάκη, Ήρα Νικολετοπούλου, Αγγελική Τζιρμάκη και Σοφία Χαραλαμπίδου.

Συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν τις συνθήκες εργασίας καθώς και τις ιδιαιτερότητες, που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες (105 γυναικεία μέλη, αριθμεί ο Σύνδεσμος) κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ. Στη σύσκεψη παρέστη ο πρόεδρος του Δ.Σ. Παύλος Γερακάρης και αποφασίστηκε να γίνει μια συνάντηση γνωριμίας με όλα τα γυναικεία μέλη του Συνδέσμου, ενώ θα αξιοποιηθεί και το υπό αναβάθμιση site του ΠΣΑΤ, στο θέμα της επικοινωνίας, μεταξύ όλων των μελών.

Επίσης, εξετάστηκε η συγκρότηση μιας ομάδας αθλητικών δραστηριοτήτων μετά τη σχετική πρόταση που έγινε και από την ΕΣΗΕΑ.

Θα γίνει και καταγραφή, ανάλογα με το ρεπορτάζ που καλύπτει η κάθε μια, ενώ αποφασίστηκε να διοργανώνονται σεμινάρια, που άπτονται όχι μόνο των αθλητικών, αλλά και των κοινωνικών δραστηριοτήτων του Συνδέσμου π.χ. σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Άλμα Ζωής» και με γιατρούς του ΕΔΟΕΑΠ, να γίνει ένα σεμινάριο, αλλά και έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού, που πραγματικά αποτελεί τον νούμερο ένα κίνδυνο για τις γυναίκες.

Προτάθηκε, τέλος, από τα μέλη της Επιτροπής να προστεθεί στο καταστατικό του Συνδέσμου σχετικό άρθρο, που να προβλέπει την εκλογή των γυναικών αναλογικά και βάση ποσόστωσης, ενώ σε περίπτωση παραίτησης, να μπορεί να αντικατασταθεί από την πρώτη γυναίκα επιλαχούσα, όπως ισχύει με τους συναδέλφους, που εκλέγονται από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει η σχετική ενημέρωση, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά τα γυναικεία μέλη του ΠΣΑΤ, με προτάσεις και ιδέες για καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία, αλλά και την καταγραφή των όποιων προβλημάτων στον χώρο.

Περισσότερα άρθρα