Τετάρτη , 22 Σεπτεμβρίου 2021
Home / Ειδήσεις / Συνάντηση αντιπροσωπείας ΔΣ ΠΣΑΤ με τον Υφυπουργό Πολιτισμού-Τουρισμού.

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΔΣ ΠΣΑΤ με τον Υφυπουργό Πολιτισμού-Τουρισμού.

          

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, αρμόδιο και για τα θέματα του Αθλητισμού, Γιώργο Νικητιάδη, είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΠΣΑΤ, την οποία αποτελούσαν ο πρόεδρος Παύλος Γερακάρης, ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Ευσταθίου, ο ταμίας, Τάσος Αντωνίνης και ο ειδικός γραμματέας, Γιάννης Μαμουζέλος.

Στη συνάντηση, που έγινε στο γραφείο του κ. Υφυπουργού, παρόντες ήταν επίσης ο διευθυντής του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Δημήτρης Απόκης και ο σύμβουλος του κ. Νικητιάδη, παλιός διεθνής διαιτητής και καθηγητής διαιτησίας, Περικλής Βασιλάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα του ελληνικού αθλητισμού με κυρίαρχο αυτό της βίας στους αθλητικούς χώρους, που για την Πολιτεία και τον ΠΣΑΤ, αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας. Προς αυτή την κατεύθυνση ο ΠΣΑΤ έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως η διοργάνωση ημερίδων και σεμιναρίων, ενώ ζήτησε από τον κ. Νικητιάδη τη συμπαράσταση της Πολιτείας για τη διοργάνωση ενός συνεδρίου για τη βία στον αθλητισμό, στο οποίο θα πάρουν μέρος ειδικοί από το εξωτερικό.

Ο κ. Νικητιάδης, συμφώνησε αμέσως με την πρωτοβουλία αυτή του ΠΣΑΤ, εκφράζοντας τη στήριξη της Πολιτείας, ενώ ζήτησε να κληθούν στο συνέδριο ειδικοί από την Αγγλία, τόσο από την πλευρά της Αστυνομίας, όσο και από αυτές της διοργανώτριας αρχής και φυσικά του Τύπου. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας και τόνισε πως εντός των προσεχών ημερών θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις. «Να είστε βέβαιοι», είπε ο κ. Υφυπουργός «ότι αυτή τη φορά η Πολιτεία δεν θα μείνει στα λόγια, αλλά θα εφαρμόσει με ιδιαίτερη αυστηρότητα όλες τις αποφάσεις που θα ληφθούν».

Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Π. Γερακάρης τόνισε μεταξύ άλλων ότι : «η συνάντηση εκτός από εθιμοτυπικό είχε και ουσιαστικό περιεχόμενο, καθώς συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στο ρόλο του αθλητικού τύπου και των λειτουργών του, στην ανάπτυξη του «ευ αγωνίζεσθαι» και στο πνεύμα των μέτρων αντιμετώπισης του φαινομένου της βίας που έχει προσλάβει τελευταία ανησυχητικές διαστάσεις.»

Ο Υφυπουργός, εξέφρασε τη βούληση να βοηθήσει έτσι ώστε να διεξαχθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Ρόδο, το Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS), το 2012 ή το 2013.

Φωτογραφίες από τη συνάντηση μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν από το πρακτορείο Action Images και στην ιστοσελίδα www.actionimages.gr χρήστης free, κωδικός images.

About admin

Check Also

Αρχίζουν τα ματς…Ο ΠΣΑΤ εύχεται Καλό Πρωτάθλημα

Ενόψει της σέντρας της Super League Interwetten, στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου …