Σάββατο , 18 Σεπτεμβρίου 2021
Home / Ειδήσεις / ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΣΑΤ ΜΕ ΕΣΗΕΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΣΑΤ ΜΕ ΕΣΗΕΑ

Τα πολλά και σημαντικά θέματα που αφορούν στον Αθλητικό Τύπο και τους Αθλητικούς Συντάκτες συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν σήμερα αντιπροσωπείες των διοικητικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα θέματα της αναγνώρισης της δημοσιογραφικής εργασίας στο διαδίκτυο, στο θέμα των ανέργων, για το οποίο ο ΠΣΑΤ ζήτησε τη στήριξη της ΕΣΗΕΑ και στην κατάσταση που επικρατεί στον Αθλητικό Τύπο της Αθήνας, στον οποίο το τοπίο είναι ζοφερό, κυριαρχούν οι μειώσεις μισθών, οι απολύσεις, οι καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και η ανεργία.

Για το θέμα της αναγνώρισης του διαδικτύου ο ΠΣΑΤ ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ για τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει για την αναγνώριση των εργαζόμενων στις αθλητικές ιστοσελίδες και συμφωνήθηκε κοινή δράση και ενέργειες στο θέμα αυτό.

Από πλευράς ΠΣΑΤ υπήρξε ακόμη ενημέρωση για την πρωτοβουλία που ανέλαβε στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για την ασφάλιση των επαγγελματιών δημοσιογράφων – Αθλητικών Συντακτών που εργάζονται στα γραφεία Τύπου Αθλητικών Ομοσπονδιών, ΠΑΕ-ΚΑΕ και της ΓΓΑ.

Τα δύο διοικητικά συμβούλια συμφώνησαν μια σειρά από κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις και σε στενή συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στον Αθλητικό Τύπο και τα οποία αναμένεται να αυξηθούν τους επόμενους.

About

Check Also

Αρχίζουν τα ματς…Ο ΠΣΑΤ εύχεται Καλό Πρωτάθλημα

Ενόψει της σέντρας της Super League Interwetten, στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου …