Breaking News
Home / Slider / ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΣΑΤ

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΣΑΤ

Για πρώτη φορά η ετήσια γενική συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) διοργανώθηκε διαδικτυακά και η αλήθεια είναι ότι παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον. 

Ο Πρόεδρος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος καλωσόρισε τα μέλη του Συνδέσμου και αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο, και λόγω της πανδημίας του 2020 και λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης της τελευταίας δεκαετίας. Τόνισε ότι μέσα σε αυτό το κλίμα προσπαθούμε όλοι να στηρίξουμε τον κλάδο, να στηρίξουμε τον χώρο μας και προς τα εκεί ρίχνουμε όλο το βάρος.  Ανέφερε μάλιστα ότι την επόμενη εβδομάδα το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή ημερίδα, στην οποία θα προσκαλέσει όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις για να συστρατευτούν μαζί μας.

Πριν από τη συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, το Σώμα ενημερώθηκε για τον χαμό του συναδέλφου Τέλη Τσιπιανίτη.  Με αφορμή αυτή την απώλεια, ο γενικός γραμματέας Κώστας Χατζηδημητρίου ανέφερε το μακρύ κατάλογο των θανόντων της διετίας (Μιχάλη Νομικού, Αντώνη Πυλιαρού, Άκη Τσόπελα, Χάρη Λυμπερόπουλου, Δημήτρη Λιμπερόπουλου, Τάσου Παπαχρήστου, Παναγιώτη Κουτάκου, Κώστα Μπατή, Κώστα Καίσαρη, Χρήστου Χαραλαμπόπουλου και Μιχάλη Κομιώτη), στη μνήμη των οποίων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος ενημέρωσε επίσης για την πρόθεση οικογενειών αείμνηστων συναδέλφων να δωρίσουν το αρχείο τους στον Σύνδεσμο κι εμείς με τη σειρά μας να το αξιοποιήσουμε  στη βιβλιοθήκη μας, διατηρώντας τη μνήμη τους ζωντανή.

Στη συνέχεια ορίστηκε ομόφωνα πρόεδρος της Συνέλευσης, ο επί τιμή πρόεδρος Παύλος Γερακάρης. «Είναι μια νέα εποχή με νέα δεδομένα, στα οποία οφείλουμε να προσαρμοστούμε» είπε.

Οι εργασίες της Γ.Σ. ξεκίνησαν με τον Διοικητικό Απολογισμό, οποίος σε συνδυασμό με όλα τα έγγραφα απολογισμού, είχαν σταλεί από την προηγούμενη ημέρα  σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου.

Ο Διοικητικός Απολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα. Στη συνέχεια, έγινε ανάγνωση του Οικονομικού Απολογισμού, του πρακτικού της Εξελεγκτικής Επιτροπής και του προϋπολογισμού, που παρουσίασε ο ταμίας Γιάννης Κορακής. Εγκρίθηκαν ομόφωνα απολογισμός και προϋπολογισμός, και το Δ.Σ. απαλλάχθηκε των ευθυνών του.

Στη συνέχεια, το Σώμα συζήτησε τα εξής:

 • Τα «λουκέτα» σε αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες, σε αθλητικά ραδιόφωνα και στην ανεργία που πλήττει τον κλάδο. Αναφέρθηκε ότι το Δ. Σ. έκανε παρέμβαση για να δοθεί διαφήμιση στις αθλητικές εφημερίδες από το πρόγραμμα κατά της πανδημίας.
 • Το θέμα της συνδρομής. Οι Ενώσεις Συντακτών, ανάλογα με τον μισθό του εκάστοτε ασφαλισμένου, λαμβάνει και το αντίστοιχο ποσό. Ο ΠΣΑΤ  μέσω της μικρής συνδρομής  προσπαθεί να έχει ένα μικρό έσοδο.
 • Το θέμα του ελέγχου της εισόδου στα γήπεδα για να μην μένουν έξω οι επαγγελματίες αθλητικοί συντάκτες.
 • Το ζήτημα των δημοσιογραφικών αποστολών. Τονίστηκε ότι πρέπει να γίνουν παραστάσεις στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για να δίνονται τα αναγκαία κονδύλια στις ομοσπονδίες. Ο ειδικός γραμματέας Φάνης Σκύφτας έκανε προτάσεις για το θέμα αυτό.
 • Τις εισηγήσεις του Δ.Σ. για εγγραφή πάρεδρων μελών. Το Σώμα ενέκρινε ομόφωνα την εγγραφή των  Δημήτρη Τσακίρη, Δημήτρη Τσιάρα και Γιώργου Βαθιώτη.
 • Την εισήγηση για επανεγγραφή στα Μητρώα των μελών του Νίκου Μποζιονέλου. Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την επανεγγραφή του.
 • Το ζήτημα της βοήθειας των συναδέλφων. Το Σώμα ενημερώθηκε ότι το Δ.Σ. αποφάσισε να ιδρύσει ταμείο αλληλεγγύης και για το σκοπό αυτό θα ζητηθεί από τα ταμεία των Ενώσεων να είναι οι πρώτοι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή. Επίσης, θα γίνει κατάλογος ανέργων, για να παρασχθεί όποια δυνατή βοήθεια.
 • Τις διαδικτυακές ημερίδες για την κρίση στον ελληνικό αθλητισμό, και την κρίση στον αθλητικό Τύπο, με την ηλεκτρονική παρουσία Ενώσεων Συντακτών, συναδέλφων, επικουρικών ταμείων, εκπροσώπων αθλητικών ΜΜΕ.
 • Την πρόταση του Γιάννη Κούρκουλου για τη δημιουργία Αθλητικού Μουσείου ΠΣΑΤ. Ο συνάδελφος θα παραστεί στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για περισσότερες λεπτομέρειες.
 • Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια και φτάνει στην ολοκλήρωσή του. Βρισκόμαστε στην τελική φάση, πριν από την υπογραφή, για αυτό το σημαντικό έργο στο οποίο θα έχουμε 650 ωφελούμενους. Το πρόγραμμα είναι e-learning και απευθύνεται σε εργαζόμενους.
 • Εκδήλωση Δημοσιογραφικών Βραβείων και ετήσια ψηφοφορία για την ανάδειξη  των Κορυφαίων. Θα προχωρήσουν όλα και ανάλογα με τις εξελίξεις στο υγειονομικό θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες.

Στη Γενική Συνέλευση μετείχε και η  Α΄Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Άρια Αγάτσα, μέλος του ΠΣΑΤ, η οποία τόνισε ότι η ΕΣΗΕΑ στηρίζει τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου και τους ανέργους αθλητικούς συντάκτες. Στο θέμα της βοήθειας των συναδέλφων αναφέρθηκε και ο Σωτήρης Κέλλας, μέλος του ΠΣΑΤ και  πρόεδρος του επικουρικού ταμείου συντακτών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.

About Evdokia Lamprou

Check Also

Δήλωση Γιάννη Αντετοκούνμπο για την ανάδειξή του σε κορυφαίο αθλητή για το 2021 από τον ΠΣΑΤ

«Back to Back» τίτλους ως κορυφαίος αθλητής μίας χρονιάς από τον ΠΣΑΤ μετρά ο Γιάννης …