Τα μέλη του ΠΣΑΤ μπορούν να προμηθευτούν τη νέα επετειακή ταυτότητα μέλους για το 2022

Τα μέλη του ΠΣΑΤ μπορούν να προμηθευτούν τη νέα επετειακή ταυτότητα μέλους για το 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) σχεδίασε μία επετειακή Ταυτότητα Μέλους για το 2022, καθώς ο Σύνδεσμος συμπληρώνει 70 χρόνια από τη σύστασή του το 1952.

Είναι μια επέτειος πολύ σημαντική και για να τη γιορτάσουμε όπως της αρμόζει, ο ΠΣΑΤ λανσάρει νέο λογότυπο που θα τον συνοδεύσει καθ’ όλο το 2022, χάρη στη δημιουργική έμπνευση της Smartbulb. Είναι μια δημιουργία, η οποία συνδυάζει το παραδοσιακό λογότυπο του ΠΣΑΤ με την επέτειο των 70 ετών. Στην επετειακή Ταυτότητα Μέλους για το 2022 έχει προστεθεί το νέο logo των 70 χρόνων ΠΣΑΤ.

Τα Μέλη μας μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το αίτημα για την Ταυτότητα Μέλους 2022 (psatds@gmail.com) στέλνοντας μια πρόσφατη φωτογραφία τους και καταβάλλοντας το αντίτιμο των 20 ευρώ στον λογαριασμό: GR180171550000655010 1236155 (Τράπεζα Πειραιώς) αναγράφοντας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το όνομα τους.

Τα ταμειακώς εντάξει Μέλη μας που διαμένουν στην Αθήνα μπορούν να παραλαμβάνουν αυτοπροσώπως την επετειακή ταυτότητα μέλους για το 2022 από το νέο έτος, στα γραφεία του Συνδέσμου (Ασκληπιού 3, 106 79, Αθήνα). Για όσους και όσες διαμένουν εκτός Αθηνών, οι ταυτότητες Μέλους θα αποσταλούν ταχυδρομικώς, μετά την καταβολή του αντίτιμου των 20 ευρώ στον παραπάνω λογαριασμό.

Η ταυτότητα μέλους είναι αναγνωριστική της ιδιότητας του μέλους του ΠΣΑΤ και παρέχει στον κάτοχό της την προστασία και τα προνόμια που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή. Οι πολιτικές, αστυνομικές και αθλητικές αρχές οφείλουν να διευκολύνουν την απρόσκοπτη δημοσιογραφική εργασία στον κάτοχο της ταυτότητας μέλους του ΠΣΑΤ.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον Νόμο 2725/99 άρθρα 54 και 134 «δικαίωμα ελευθέρας εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους κατά τη διεξαγωγή των αγώνων έχουν οι αθλητικοί συντάκτες-μέλη του ΠΣΑΤ, οι οποίοι εισέρχονται με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας που εκδίδει ο ΠΣΑΤ».

Αναλυτικά:

Η Ταυτότητα Μέλους του ΠΣΑΤ:

  • Κατοχυρώνει την απρόσκοπτη και ελεύθερη είσοδο στους αθλητικούς χώρους, βάσει του ν.2725/99. Το δικαίωμα αυτό το δίνει ο νόμος ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΣΑΤ.
  • Παρέχει το δικαίωμα έκδοσης της διεθνούς Ταυτότητας της AIPS (Διεθνής Ομοσπονδία Αθλητικών Δημοσιογράφων),
  • Παρέχει το δικαίωμα έκδοσης ειδικών διαπιστεύσεων, σε σημαντικά αθλητικά γεγονότα στην Ελλάδα (διεθνείς αγώνες, ντέρμπι πρωταθλήματος και κυπέλλου, κ.λ.π).
  • Παρέχει το δικαίωμα έκδοσης Διαπιστεύσεων, στα μεγάλου βεληνεκούς αθλητικά γεγονότα (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμια Κύπελλα, κ.λ.π.) που διεξάγονται στο εξωτερικό.
  • Παρέχει το δικαίωμα συμμετοχής και κατάθεσης υποψηφιότητας στη διαδικασία των Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ
  • Παρέχει το δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα του Διεθνούς Σχολείου και τις υπόλοιπες δράσεις της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών (ΑΚΑΣ) του Συνδέσμου (Δια Βίου Μάθηση, Σεμινάρια, κλπ.) με ειδικές τιμές
  • Δίνει προτεραιότητα για την εγγραφή των ανέργων συναδέλφων στην ειδική λίστα εύρεσης εργασίας του ΠΣΑΤ
  • Παρέχει το δικαίωμα ανταποδοτικών προσφορών από μέρους του Συνδέσμου, για τον κάτοχο και τα μέλη της οικογένειας του.
  • Παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής, μέσω ΠΣΑΤ, στις αποστολές σε διεθνείς διοργανώσεις

ΥΓ. Σημειώνεται ότι η ισχύς των ταυτοτήτων του 2021 παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου 2022

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του ΠΣΑΤ (Ιωάννα Αλυσανδράτου και Ευδοκία Λάμπρου, τηλ. 210 3631861, 210 3634719, e-mail: psatds@gmail.com).

Περισσότερα άρθρα