Τα media παίρνουν αύριο τα σερβίς για το 6ο τουρνουά εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. στην Αθήνα

Τα media παίρνουν αύριο τα σερβίς για το 6ο τουρνουά εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. στην Αθήνα

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Μία αγαπημένη συνήθεια, που έγινε θεσμός! Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν δώσει το ετήσιο ραντεβού τους για αύριο το πρωί στην αίθουσα STΙGΑ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και είναι έτοιμοι ν’ ασκήσουν το χόμπι τους με τη ρακέτα του πινγκ πονγκ. Τα οικονομικά δεδομένα παραμένει βαριά για όλους τους εργαζόμενους, η ζέστη έχει γίνει έντονη και οι αποδράσεις για μπάνια έχουν αρχίσει, ωστόσο το ατομικό πρωτάθλημα για τους ανθρώπους του Τύπου συναντά και φέτος καλή ανταπόκριση. Διεξάγεται για 6η χρονιά στη σειρά και με το σύνθημα «τα σερβίς .στα media» θέλει να προσφέρει καλή ψυχαγωγία λίγων ωρών σε όλους αυτούς, που με τη συμμετοχή τους και το ενδιαφέρον τους κρατούν «ακμαία» την προσπάθεια. Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) συνεχίζουν την ουσιαστική συνεργασία για τη διοργάνωση κι έχουν πρώτα απ’ όλα τη βαθιά ικανοποίηση ότι το τουρνουά αναγνωρίστηκε και καθιερώθηκε, αν και άρχισε σε ιδιαίτερα άσχημους καιρούς για τον ελληνικό Τύπο.

Άλλωστε, μόλις το περασμένο Σάββατο ήρθε ενθαρρυντικό μήνυμα και από τη Θεσσαλονίκη με την πρώτη διεξαγωγή ανάλογου πρωταθλήματος για τα Μ.Μ.Ε. της Βόρειας Ελλάδας.

Φέτος οι δηλώσεις συμμετοχής στην Αθήνα είναι λιγότερες από τις προηγούμενες σεζόν. Έφτασαν τις 53 και χωρίζονται σε 48 άνδρες και 5 γυναίκες. Θυμίζουμε ότι συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι και την κλήρωση των αγώνων στην απλή κατηγορία, στις 10 το πρωί. Δημοσιογράφοι, τεχνικοί, φωτογράφοι, μοντέρ, διοικητικοί υπάλληλοι και άλλοι βρίσκουν διέξοδο με αθλητική ενασχόληση κι έχοντας παρέα οικογένεια ή φίλους θα έρθουν στην ομοσπονδιακή αίθουσα του φαληρικού σταδίου να χαλαρώσουν και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Προέρχονται από 18 διαφορετικά μέσα ενημέρωσης από την Αττική. Το πρωτάθλημα αφορά στο αγώνισμα του απλού και θα έχει τρεις κατηγορίες: Ανδρών, γυναικών και μία ειδική για τους νυν και πρώην αθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης, οι οποίοι εργάζονται στον χώρο του Τύπου. Στην τελευταία κατηγορία εντάσσονται ξανά και άτομα, που τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει δραστηριότητα με τις διοργανώσεις ομαδικού βετεράνων και ανεξαρτήτων του αθλήματος.

Παρακάτω αναφέρουμε όλες τις τελευταίες πληροφορίες-οδηγίες για το event και παρακαλούμε τους αθλούμενους να τις διαβάσουν με προσοχή:

– Όλοι οι εμπλεκόμενοι με το τουρνουά θα μπουν στο Σ.Ε.Φ. από την είσοδο των δημοσιογράφων. Είναι η κεντρική μπροστά στον χώρο του πάρκινγκ. Πηγαίνοντας γύρω-γύρω συναντάτε την αίθουσα του πινγκ πονγκ. Η είσοδος των αθλητών δεξιά θα είναι κλειστή.

– Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα οι αθλούμενοι να δηλώνουν το όνομά τους στη γραμματεία.

– Επίσης κατά την προσέλευση ο κάθε αγωνιζόμενος/η παρακαλείται να δώσει στη γραμματεία απλό χαρτάκι με την υπογραφή του/της, όπου να δηλώνει υπεύθυνα ότι είναι υγιής και παίζει με δική του/της ευθύνη στο τουρνουά. Εάν υπάρχει θεωρημένο δελτίο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ισχύει.

– Οι συμμετέχοντες στις απλές κατηγορίες ανδρών και γυναικών πρέπει να βρίσκονται στην ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ το αργότερο έως τις 10:00, καθώς εκείνη την ώρα έχει προγραμματιστεί να γίνει με την παρουσία τους η κλήρωση των γκρουπ. Όποιος καθυστερεί στη μετάβαση και αδυνατεί να φτάσει εγκαίρως, μπορεί να ενημερώσει τον Γιάννη Φάκαρο στο τηλέφωνο 6974-016302, ώστε να συμπεριληφθεί στην κλήρωση.

– Οι αγώνες στις κλασικές κατηγορίες αρχίζουν αμέσως μετά την κλήρωση, γύρω στις 10.30 με 10.45.

– Ορισμένοι συμμετέχοντες έχουν ειδοποιήσει ότι θα έρθουν στο διάστημα 11.30 με 12.00 και οι διοργανωτές θα κοιτάξουν να καθυστερήσουν λίγο τα παιχνίδια τους στον όμιλο ώστε να τους εξυπηρετήσει.

– Η κλήρωση για την ειδική κατηγορία των «νυν και πρώην αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης» γίνεται γύρω στις 09.30 και παιχνίδια θα δίνονται από τις 10.00-10.15.

– Η αίθουσα θ’ ανοίξει γύρω στις 09.00. Από τις 09.10 περίπου αλλά και την ώρα των κληρώσεων οι αθλούμενοι μπορούν να κάνουν την προθέρμανσή τους. Σε ώρα αγώνων θα επιτρέπεται ζέσταμα μόνο εάν τα μπαλάκια δεν εμποδίζουν αγωνιζόμενους σε κοντινά τραπέζια.

– Όλα τα ματς κρίνονται με το σύστημα «ο καλύτερος των πέντε σετ», δηλαδή υπέρ του αθλητή ή της αθλήτριας, που φτάνει πρώτος/η στα τρία (3) νικηφόρα σετ.

– Δεδομένου ότι πρώτα απ’ όλα είναι ψυχαγωγικός ο χαρακτήρας των αγώνων και αποβλέπει και στη διασκέδαση, όσοι θέλουν να παίξουν με φίλους τους στη φάση των γκρουπ μπορούν να το δηλώσουν.

– Όσοι δεν έχουν δική τους ρακέτα μπορούν να ζητούν από τη γραμματεία, αλλά πρέπει να την επιστρέφουν μετά τον αγώνα τους ώστε να εξυπηρετούνται όλοι. Οι διοργανωτές ζητούν αυξημένη προσοχή ώστε να μη χαθεί κάποια. Εννοείται ότι οι ρακέτες στη γραμματεία δεν θα είναι όλες ίδιας ποιότητας.

– Οι συμμετέχοντες θα φορούν απαραιτήτως αθλητικά ρούχα (σορτς ή φόρμα) και αθλητικά παπούτσια.

– Η αίθουσα έχει κλιματισμό. Παρόλα αυτά προτείνεται στους αθλούμενους να έχουν μαζί τους κι άλλα μπλουζάκια για να αλλάζουν, αφού η μέρα θα είναι ζεστή. Υπάρχουν αποδυτήρια.

– Πρώτη φορά στο τουρνουά θα χρησιμοποιηθούν πλαστικά μπαλάκια αγώνων. Ευκαιρία είναι στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα να πάρουν «γεύση» και από αυτά οι άνθρωποι του Τύπου.

– Η άνεση του χώρου επιτρέπει στους αθλούμενους να φέρουν στο ΣΕΦ και τις οικογένειές τους.

– Θα λειτουργήσει κυλικείο. Θα είναι ανοιχτό το κεντρικό του σταδίου, που βρίσκεται λίγα μέτρα μετά την είσοδο αριστερά.

– Με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής το κύριο πλάνο για το σύστημα διεξαγωγής είναι:

Πρώτη φάση απλής κατηγορίας ανδρών: Γίνονται γκρουπ των 4ων ή των 3ωναθλητών και οι δύο πρώτοι από το κάθε ένα προκρίνονται στην επόμενη φάση.

Δεύτερη φάση: Σχηματίζεται ταμπλό των «16» και μετά από νέα κλήρωση προχωρά με απλό νοκ άουτ μέχρι τον τελικό (8άδα, 4άδα κοκ). Θα διεξαχθεί και «μικρός» τελικός για την 3η και την 4η θέση, όμως και ο ηττημένος αυτού του ματς θα πάρει χάλκινο μετάλλιο.

Αγώνες «παρηγοριάς»: Επιπλέον παιχνίδια για όσους αποκλειστούν στη φάση των γκρουπ. Θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν σε νοκ άουτ ταμπλό.

Πρώτη φάση απλής κατηγορίας γυναικών:Με βάση τις δηλώσεις αναμένεται να γίνει ένας όμιλος και οι αθλούμενες να παίξουν μεταξύ τους. Αν οι γυναίκες είναι 5 θα προκριθούν οι 4.

Δεύτερη φάση: Νοκ άουτ ματς από 4άδα. Μπορεί κι εδώ να γίνει ματς για τις θέσεις 3-4, αλλά χάλκινο μετάλλιο θα πάρουν και οι δύο αθλήτριες, που θα φτάσουν ως εκεί.

Ειδική κατηγορία:Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής αναμένεται να δημιουργηθούν 2 γκρουπ, από τα οποία θα προκύψει το νοκ άουτ ταμπλό της τελικής φάσης, πάντως υπάρχει η ευχέρεια ν’ αποφασιστεί επί τόπου κι άλλο σύστημα.

– Στην περίπτωση που στην κλασική κατηγορία ανδρών δεν συμπληρώνονται οι θέσεις των ταμπλό, θα υπάρχουν στον 1ο γύρο αγώνες bye για κάποιους από τους νικητές των γκρουπ. Μόνο για την απλή κατηγορία των ανδρών ίσως επιλεχθεί ως εναλλακτική λύση να γίνει κλήρωση ανάμεσα στους αθλητές, που θα έχουν τερματίσει 3οι στα γκρουπ και να συμπληρωθεί το ταμπλό με τους λεγόμενους lucky losers. Επίσης, εάν αποχωρήσει αθλητής, που έχει εξασφαλίσει πρόκριση από τα γκρουπ, τη θέση του θα μπορεί να πάρει ο αμέσως επόμενος στη βαθμολογία του ίδιου γκρουπ.

– Αν προκύψουν ισοβαθμίες σε θέσεις πρόκρισης από τα γκρουπ θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

– Θα κληρωθούν δώρα από υλικό των εθνικών ομάδων και άλλα είδη πινγκ πονγκ, που προσφέρει η ομοσπονδία.

– Όσοι θέλουν να ενημερωθούν για βασικούς κανονισμούς της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, μπορούν να τους δουν στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (στη διεύθυνση www.httf.gr), στην ενότητα «πληροφορίες».

Περισσότερα άρθρα

12/08/2022
Η γιορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου), όπως είναι γνωστό, είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για…