Τεράστια επιτυχία και εντυπωσιακή η συμμετοχή στο 2ο “Sifnos Run”

Τεράστια επιτυχία και εντυπωσιακή η συμμετοχή στο 2ο “Sifnos Run”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ένα διήμερο γεμάτο αθλητικές δραστηριότητες στο ομορφότερο νησί των Κυκλάδων, τη Σίφνο, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 6 Μαΐου. Με αυτό τον τρόπο το νησί καθιερώνεται πλέον ως μοναδικός αθλητικός προορισμός στις Κυκλάδες, και όχι μόνο, καλύπτοντας άρτια αγωνιστικές και οργανωτικές απαιτήσεις των συμμετεχόντων.

Η Σίφνος, που είχε περάσει με άριστα τα… «τεστ» της πρώτης διοργάνωσης, εκτιμήθηκε δεόντως από τους δρομείς οι οποίοι τελικά τριπλασίασαν τις συμμετοχές τους στην φετινή διοργάνωση αγγίζοντας τις 900, και είναι πλέον στο επίκεντρο του Τουριστικού Αθλητισμού τονώνοντας την κίνηση στο νησί την άνοιξη, λίγο πριν την παραδοσιακή τουριστική περιόδου του καλοκαιριού, με το 2οSifnos Run”, που έγινε και υπό την αιγίδα του ΠΣΑΤ, αλλά και το 1οSifnos Trail Race”.

«Ήταν συγκινητική η συμμετοχή των κατοίκων του νησιού και θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα γιατί χωρίς την συμπαράστασή τους τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει. Μετά την περσινή πρώτη διοργάνωση του Sifnos Run και με τις εμπειρίες που αποκτήσαμε, η διοργάνωση φέτος ανέβηκε επίπεδο και κάναμε οργανωτικά βήματα προς το καλύτερο. Ο τριπλασιασμός των συμμετοχών τα λέει όλα. Προσθέσαμε τον δρόμο ορεινού τρεξίματος, το “Sifnos Trail Race” για να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τις ομορφιές του νησιού μέσα από τα μοναδικά και πιστοποιημένα μονοπάτια μας. Μπαίνουμε πια στον χάρτη αθλητικού προορισμού και χρόνο με το χρόνο θα βλέπουμε τα αποτελέσματα. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους χορηγούς και υποστηρικτές μας, τον ΠΣΑΤ, τους εθελοντές και όλους όσους βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα για μια ακόμη χρονιά αυτό που είχαμε ονειρευτεί. Πιστεύω ότι ο 3ος αγώνας θα είναι ακόμη καλύτερος». Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης ο οποίος έτρεξε και τερμάτισε στα 10 χλμ.

Αγωνιστικά, στο 2οSifnos Run”, στον αγώνα 10χλμ, μια διαδρομή εξαιρετικής ομορφιάς, όπου το Αιγαιοπελαγίτικο φωτεινό γαλάζιο εναλλάσσεται με τις ξερολιθιές και τη φύση της ενδοχώρας, την παράσταση έκλεψε ο γνωστός Έλληνας πρωταθλητής Δημήτρης Θεοδωρακάκος ο οποίος τερμάτισε σε 36.53, ενώ την προηγούμενη ημέρα ήταν και ο νικητής στα 30 χλμ. του αγώνα βουνού (λεπτομέρειες παρακάτω).

Στην δεύτερη θέση ο Ciarran Oiveney με χρόνο 36.47 και στην τρίτη ο Γιώργος Τσιγερίδης με 38.02.

Στις γυναίκες, στα 10 χλμ., νικήτρια αναδείχτηκε η Ειρήνη Παναγιωτοπούλου τερματίζοντας σε 50.43 και την ακολούθησαν η Ciarra Lehane με 51.00 και η Καρίν Φίσο με 55.00.

Στον δρόμο 5 χλμ. ανδρών τις δύο πρώτες θέσεις πήραν ο πρώτος και ο τρίτος στα 10 χλμ ορεινού δρόμου αντίστοιχα. Πρώτος ο Αλέξανδρος Τζουμάκας, τερματίζοντας με χρόνο 17.45, δεύτερος ο Ανδρέας Νίνης 18.10 και τρίτος ο Γιάννης Κουρκουρίκης με επίδοση 19.49.

Στην ίδια απόσταση, στις γυναίκες, πρώτη στον τερματισμό έφτασε η Κέλλυ Λιβανίου σε χρόνο 22.35, στην δεύτερη θέση η Ασημίνα Βαμβούνη 23.40 και στην τρίτη θέση η Φωτεινή Σβάρνα με 25.49.

Ιδιαίτερα ξεχωριστή στιγμή, που σκόρπισε συγκίνηση στους παραβρισκόμενους, ήταν ο παιδικός αγώνας 1.000 μέτρων όπου πήραν μέρος περίπου 100 παιδιά τα οποία αποθεώθηκαν και καταχειροκροτήθηκαν.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Δήμος Σίφνου και το «Sifnos House», με την αιγίδα του ΠΣΑΤ, ενώ η εκκίνηση και ο τερματισμός ήταν στις Καμάρες, μπροστά στο λιμάνι του νησιού. Ασημένιος χορηγός του αγώνα ήταν η Εθνική Τράπεζα, ενώ μεγάλοι χορηγοί η Aegean Speed Lines και η Da Klaudio Ristorante Italiano Pitsa.

Το 1ο Sifnos Trail Race

Την προηγουμένη του Sifnos Run, το Σάββατο 5 Μαΐου, διοργανώθηκε στη Σίφνο αγώνας ορεινού δρόμου με την επωνυμία “Sifnos Trail Race”.

Ο αγώνας περιελάβανε δύο διαδρομές, την μεγάλη, με μήκος 29,6 χλμ και 1950 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς και την μικρή με μήκος 10 χλμ και 500 μέτρα θετικής υψομετρικής, στις οποίες οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ένα νησί, στολίδι των Κυκλάδων το οποίο φημίζεται για το πλούσιο φυσικό περιβάλλον του.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα ήταν στην παραλία των Καμαρών πάνω στην άμμο, δίπλα στο κύμα.

Η μεγάλη διαδρομή ήταν ιδιαίτερα απαιτητική και αγωνίστηκαν δρομείς με σχετική εμπειρία αγώνων βουνού ενώ η μικρότερη διαδρομή ήταν πιο ήπια και πήραν μέρος δρομείς ανεξαρτήτως αγωνιστικού επιπέδου αφού η απόσταση ήταν σχετικά μικρή και η τεχνική δυσκολία της μέτρια.

Ο πρωταθλητής σε αγώνες δρόμου σε βουνό και του μαραθωνίου Δημήτρης Θεοδωρακάκος πήρε μέρος στον αγώνα της Σίφνου «τεστάροντας» την τακτική του ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος το οποίο διεξάγεται το Σάββατο 12 Μαΐου στην περιοχή Penyagolosa στην νοτιοανατολική Ισπανία. (δηλώσεις του εδώ https://runnfun.gr/o-dimitris-theodorakakos-apo-to-sifnos-trail-race-stin-kamera-toy-runnfun-gr/).

Ο Θεοδωρακάκος τερμάτισε σε 3 ώρες 35.04 και δήλωσε ικανοποιημένος από τον αγώνα του, καθώς και για την διοργάνωση στην οποία όπως είπε θα επανέλθει την επόμενη χρονιά. Να τονίσουμε ότι οι διοργανωτές και ο Δήμος Σίφνου με το Λύκειο Σίφνου εκμεταλλεύτηκαν την παρουσία του πρωταθλητή μας στο νησί ο οποίος πήγε στο σχολείο μαζί με την πρωταθλήτρια Γλυκερία Τζιατζιά, μίλησε στους μαθητές για τον αθλητισμό και τα οφέλη του. (σχετικό βίντεο https://www.facebook.com/sifnostrailrace/videos/976711655836733/)

Στην μεγάλη απόσταση δεύτερος τερμάτισε ο Σταμάτης Χατζησταύρου σε 3.40.03 και τρίτος ο Στέλιος Πετρούτσος σε 3.44.55.

Στις γυναίκες νικήτρια η Δήμητρα Μπίκα με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη Σοφία Στεργίου, 4.00.44 και τρίτη η Σπυριδούλα Ντάνη με χρόνο 5.27.57.

Στον αγώνα των 10χλμ πρώτος έφτασε στον τερματισμό ο Αλέξανδρος Τζουμάκας μετά από 52.12 (1ος και στα 5χλμ δρόμου) στη δεύτερη θέση ο Αρίωνας-Ανδρέας Φλάουνας με επίδοση 54.42 και στην τρίτη θέση ο Ανδρέας Νίνης (2ος και στα 5χλμ δρόμου) με 57.39.

Στον αγώνα των γυναικών νικήτρια ήταν η Φωτεινή Κολόκα που τερμάτισε σε 1.08.59, δεύτερη η Έλενα Καβαλιεράτου 1.11.54 και τρίτη η Ελένη Γιαννακάκη 1.17.22.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ:

https://www.sifnosrun.gr/uncategorized/%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%ad%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-sifnos-run-2018/

Φωτογραφίες: https://www.facebook.com/Advendure/photos/pcb.1734565536590354/1734557706591137/?type=3&theater

Πληροφορίες www.sifnostrailrace.gr και FB Sifnos Trail Race https://www.facebook.com/sifnostrailrace/

Περισσότερα άρθρα

11/03/2024
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για…