Τη Δευτέρα τα "ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΣΑΤ 2010".

Τη Δευτέρα τα “ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΣΑΤ 2010”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

«Λάμψη αστέρων» θα έχουμε την προσεχή Δευτέρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΣΑΤ 2010», όπου θα ανακηρυχθούν οι κορυφαίοι αθλητές, αθλήτριες, ομάδες, προπονητές και αθλητές-τριες με αναπηρία, όπως αυτοί αναδείχθηκαν μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 18.30, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», του ΣΕΦ και θα μεταδοθεί απ ευθείας από την τηλεόραση της ΝΕΤ, με παρουσιαστές τον συνάδελφο, Γιώργο Τραπεζανίδη και την Ολυμπιονίκη της Γυμναστικής και απόφοιτο του Παντείου Πανεπιστημίου, στο τμήμα επικοινωνίας και ΜΜΕ, την Κλέλια Πανταζή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην οποία  πήραν μέρος 472 Αθλητικοί Συντάκτες, έναντι 443 το 2009, οι τρεις επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή, είναι (με αλφαβητική σειρά), οι Ηλίας Ηλιάδης (Τζούντο), Λευτέρης Κοσμίδης (Γυμναστική), Βλάσης Μάρας (Γυμναστική).

Οι τρεις επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς είναι (με αλφαβητική σειρά), οι Βάσω Μιλούση (Γυμναστική), Ιουλιέτα Μπουκουβάλα (Τζούντο), Αλεξάνδρα Τσιάβου (Κωπηλασία).

Οι τρεις επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας είναι (με αλφαβητική σειρά), οι Αθηναϊκός (Μπάσκετ γυναικών), Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου ανδρών, Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης (Υδατοσφαίριση γυναικών).

Επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή είναι (με αλφαβητική σειρά), οι Γιώργος Αγγέλου (Γυμναστική), Τζώρτζης Δικαιουλάκος (Μπάσκετ), Αλεξία Καμένου (Υδατοσφαίριση).

Επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή με αναπηρία είναι (με αλφαβητική σειρά), οι Παύλος Μάμαλος (Αρση Βαρών), Ευστράτιος Νικολαίδης (Στίβος), Χρήστος Ταμπαξής (Κολύμβηση). 

Επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας με αναπηρία είναι (με αλφαβητική σειρά), οι Θεοδώρα Μουτσίου (Σκοποβολή), Μαρία Σταματουλά (Στίβος), Μαρία Τσάκωνα (Κολύμβηση).

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθούν και οι ακόλουθες ειδικές βραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις:

* Το έπαθλο ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΗΘΟΥΣ ΟΠΑΠ ΑΕ. Θα απονεμηθεί στους Στέλιο Γιαννακόπουλο για την 17χρονη προσφορά του στο ποδόσφαιρο και  Γιώργο Καραγκούνη, που ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές στην Εθνική μας ομάδα.

* Το  έπαθλο ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ, στον Στέλιο Καζάζη, προπονητή της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού που προστάτευσε τον συνάδελφό του, του Ολυμπιακού Άντερς Κρίστιανσον, από ακραίες συμπεριφορές οπαδών.

* Το έπαθλο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, στις τρίδυμες αθλήτριες της Συγχρονισμένης Κολύμβησης, Βασιλική-Παγώνα, Άννα-Μαρία και Ειρήνη-Μαρίνα Αλεξανδρή.

* Το έπαθλο COCA COLA Τρία Έψιλον, στην Άννα Κορακάκη, ως ανερχόμενο ταλέντο της Σκοποβολής για την 8η θέση που κατέκτησε στο αεροβόλο πιστόλι νεανίδων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μονάχου.

* Ειδικές βραβεύσεις θα δοθούν  ακόμη στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλια στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, στη Σιγκαπούρη και συγκεκριμένα στους Μιχάλη Ναστόπουλο και Απόστολο Λαμπρίδη, (ασημένιο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου),  Ζωή Παρασκευοπούλου (ασημένιο μετάλλιο στο διπλό μικτό, μαζί με τον Σλοβένο Ράι, στην Τοξοβολία), Λυδία Νταλαμάγκα και Ελένη Διαμαντή (χάλκινο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου), Θοδωρή Χρυσανθόπουλο (χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ) και στους Σπύρο Παναγιωταρά, Θόδωρο Τσιλούλη, Μανώλη Τσελεντάκη και Λάμπρο Βλάχο (χάλκινο μετάλλιο στο μπάσκετ).

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Τέλος, τιμητικές διακρίσεις θα απονεμηθούν στον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και εξαίρετο επιστήμονα, γιατρό, Λάκη Νικολάου, στον πρωταθλητή της Κολύμβησης, Σπύρο Γιαννιώτη για τις παγκοσμίου επιπέδου επιτυχίες του στο επίπονο αγώνισμα μεγάλων αποστάσεων στην ανοιχτή θάλασσα, στον Όμιλο Ερετών, που είναι ο αρχαιότερος ενεργός αθλητικός σύλλογος στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, στον Αθανάσιο Κριτσινέλη, που έχει φροντίσει για τη διατήρηση σπάνιας συλλογής από δάδες Ολυμπιακών Αγώνων, στον αθλητή της Ιστιοπλοΐας, Γιάννη Μιτάκη, που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις, στη Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για την διαχρονικά άριστη συνεργασία με τους αθλητικούς συντάκτες και την πολύπλευρη συνεισφορά του ΣΕΦ στον ελληνικό αθλητισμό.

Την εκδήλωση, μπορούν όσοι το επιθυμούν, να την παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση και από την ιστοσελίδα του ΠΣΑΤ, www.psat.gr

Περισσότερα άρθρα