Τετάρτη , 29 Σεπτεμβρίου 2021
Home / Ειδήσεις / ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Από το Γραφείο της ΕΟΕ ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα σχετικά με τις διευκολύνσεις που παρέχονται στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για την κάλυψη των Τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας. Ειδικότερα, στην επιστολή προς τους δημοσιογράφους, αναφέρονται τα εξής:

«Λίγες μέρες απομένουν μέχρι την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην αρχαία Ολυμπία, στις 10 Μαΐου, στις 11.30 το πρωί και παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τις Τελετές Αφής και Παράδοσης (Παναθηναϊκό Στάδιο, 17 Μαϊου) του ιερού φωτός στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που θα καλύψουν την Τελετή Αφής αλλά και την Τελετή Παράδοσης πρέπει να διαθέτουν κάρτα διαπίστευσης, κοινή και για τις δύο εκδηλώσεις που θα έχει εκδοθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Θα λειτουργήσουν δυο κέντρα διαπίστευσης σε διαφορετικές ημερομηνίες και περιοχές. Θα λάβετε εντός των αμέσως επόμενων ημερών σχετικές πληροφορίες για τον τόπο και τις ώρες παραλαβής των διαπιστεύσεών σας, απαραίτητα με την επίδειξη του διαβατηρίου, ή της αστυνομικής ταυτότητας.

Με την κάρτα διαπίστευσής σας μπορείτε να εισέλθετε και στο Παναθηναϊκό στάδιο της Αθήνας, για την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, στις 17 Μαΐου, ώρα 19.00. Για όσους δεν καλύψουν την τελετή Αφής αλλά μόνο την τελετή Παράδοσης στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα πρέπει να μας ενημερώσουν άμεσα ώστε να λάβουν σχετικές πληροφορίες για τον τρόπο παραλαβής των διαπιστεύσεών τους.

ΘΕΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ

Λόγω του υψηλού αριθμού διαπιστευμένων δημοσιογράφων, η περιοχή Τύπου στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας έχει καθοριστεί σε συγκεκριμένες θέσεις, πίσω ακριβώς από τις θέσεις των επισήμων.

Στη συγκεκριμένη περιοχή δε θα υπάρχουν έδρανα για τους δημοσιογράφους λόγω πάγιας απαγόρευσης εκ μέρους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

ΚΕΝΤΡΑ ΤΥΠΟΥ

Θα λειτουργήσουν δύο κέντρα Τύπου πλήρως εξοπλισμένα.

Ένα στην αρχαία Ολυμπία, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας για την Τελετή Αφής και ένα δεύτερο στο Παναθηναϊκό Στάδιο για την τελετή παράδοσης.

Το Κέντρο Τύπου στην Αρχαία Ολυμπία θα λειτουργεί: Τετάρτη 9/5 από 9:00 έως 9:00 και στις 10/5 από 08:00 έως 17:00.

Το Κέντρο Τύπου στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα λειτουργήσει την Πέμπτη 17/5 από 14:00 έως 22:00.

Και στα δύο κέντρα Τύπου θα υπάρχουν PC με internet access, καθώς και σύστημα wireless hot spot.

Σας πληροφορούμε ότι στην Ελλάδα το ηλεκτρικό ρεύμα έχει τάση 220V και οι πρίζες είναι ευρωπαϊκού τύπου με δύο πόλους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ

Για τους φωτογράφους έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να υπάρξουν ειδικές θέσεις φωτογράφισης, καθώς απαγορεύονται άλλες παρεμβάσεις στον αρχαιολογικό χώρο.

Για το στάδιο της αρχαίας Ολυμπίας θα υπάρξει πίσω από τις θέσεις των επισήμων ειδική εξέδρα για τους διαπιστευμένους φωτογράφους.

Μετά το πέρας άφιξης των επισήμων, όσοι ενδιαφέρονται θα έχουν χρόνο δύο λεπτών για πλάνα μπροστά από τις θέσεις των VIPS.

Κατόπιν, θα πρέπει να επιστρέψουν στις προηγούμενες θέσεις τους.

Η μετακίνησή τους θα είναι αυστηρά περιορισμένη.

Κατά την Τελετή Αφής στον Ναό της Ήρας, δικαίωμα φωτογράφησης θα έχει ένας πολύ μικρός αριθμός φωτορεπόρτερ που δε θα ξεπερνά τον αριθμό εφτά, με βασική προτεραιότητα στα μεγάλα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Η οριστική επιλογή θα πραγματοποιηθεί πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης 10 Μαΐου με ευθύνη του Γραφείου Τύπου της ΕΟΕ, και κατόπιν θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Κάθε ένας από τους φωτορεπόρτερ που θα εισέλθει στον Ναό της Ήρας, είναι υποχρεωμένος να παρέχει κάθε φωτογραφία του, σε όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους που θα έχουν μείνει εκτός.

Σε περίπτωση άρνησης παραχώρησης φωτογραφικού υλικού από το σύστημα pool θα υπάρξει αποκλεισμός τόσο του ατόμου όσο και του μέσου που εκπροσωπεί από την κάλυψη της τελετής παράδοσης αλλά και από την επόμενη, χρονικά Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα υπάρχουν στη διάθεση των φωτορεπόρτερ εξέδρες, στον εσωτερικό διάδρομο και όχι στον αγωνιστικό χώρο, δεξιά και αριστερά από τις θέσεις των επισήμων. Επίσης θα υπάρχουν θέσεις απλά καθήμενων για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ σε ειδική κερκίδα δεξιά των επισήμων.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Κατά την Τελετή Αφής στον αρχαιολογικό χώρο αλλά και κατά την Τελετή Παράδοσης, η λήψη εικόνας από πλευράς τηλεόρασης είναι αποκλειστική ευθύνη της ΕΡΤ, δηλαδή της ελληνικής κρατικής τηλεόρασης.

Όσοι ενδιαφέρονται για λήψη εικόνας θα πρέπει να απευθύνονται στην ΕΡΤ ή στην Εuropean Βroadcast Union, για περισσότερες τεχνικές πληροφορίες.

Πλην της ΕΡΤ, του LOCOG και του BBC, κανένα άλλο τηλεοπτικό κανάλι με τηλεοπτική κάμερα δεν θα μπορεί να εισέλθει εντός του αρχαίου σταδίου. Θα υπάρχει σχετικός έλεγχος και βέβαια απαγόρευση στις θύρες εισόδου.

Όλα τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν δικαίωμα παρουσίας στο κέντρο Τύπου, στους χώρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας ή στη γενικότερη περιοχή για ρεπορτάζ και συνεντεύξεις.

Ανάλογη απαγορευτική διάταξη ισχύει και για την τελετή παράδοσης στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Όσοι παραβούν τα προβλεπόμενα, θα έχουν άμεση απώλεια της κάρτας διαπίστευσης.

Οι κάμερες τηλεοπτικών καναλιών χωρίς δικαιώματα μετάδοσης, θα παραμείνουν υποχρεωτικά εκτός Παναθηναϊκού Σταδίου, σε χώρο πλάγια της εισόδου, για ρεπορτάζ πριν και μετά την εκδήλωση.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΒΑ

Όλοι οι διαπιστευμένοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ μπορούν ελεύθερα να παρακολουθήσουν και να καλύψουν για τους οργανισμούς τους την επίσημη τελική πρόβα της τελετής αφής που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαϊου, ώρα 11.30, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Μπορούν να παρίστανται τη συγκεκριμένη μέρα στο Ναό της Ήρας και να καλύψουν φωτογραφικά και τηλεοπτικά την επίσημη πρόβα όλοι οι διαπιστευμένοι φωτογράφοι και όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, ακόμα και εκείνα που δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης την 10η Μαΐου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

Σε καθημερινή βάση, θα εκδίδονται συνήθως βραδινές ώρες, δελτία Τύπου για την πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας, επί ελληνικού εδάφους, στην αγγλική και ελληνική γλώσσα, τα οποία θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρίσκουν στην ιστοσελίδα της ΕΟΕ, www.hoc.gr

About

Check Also

Δεν θα ξανακούσουμε το …ΠΑΜΕ ΕΘΝΙΚΑΡΑ Έφυγε ο πιο αγνός φίλαθλος

Το «πάμε Εθνικάρα …» δεν θα το ξανακούσουμε στα γήπεδά μας. Ο Γιάννης Μαντζουράνης, ο …