Αδιαπραγμάτευτη η προστασία της αρχής της ελευθεροτυπίας

Αδιαπραγμάτευτη η προστασία της αρχής της ελευθεροτυπίας

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Σχετικά με την από 14/9/2016 δήλωση του κ. Αλέξη Κούγια, στην οποία και αναφέρεται στην εφημερίδα «Goal News», απειλώντας τους υπευθύνους της, ο ΠΣΑΤ οφείλει να τοποθετηθεί και να τονίσει προς κάθε κατεύθυνση:

Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των ΜΜΕ και κατ’επέκταση των δημοσιογράφων, που εργάζονται σε αυτά, η άσκηση κριτικής και η ελεύθερη άποψη για γεγονότα και πράξεις, που υποπίπτουν στην αντίληψή τους και έχουν ασφαλώς δημόσιο ενδιαφέρον, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, που αναφέρεται ο κ. Κούγιας.

Είναι ο βασικός κανόνας της ελευθεροτυπίας και επί τούτου, κανείς εργαζόμενος συνάδελφός μας στα ΜΜΕ δεν μπορεί να αποδεχθεί απειλές, που κατά κόρον εκτοξεύει ο κ. Κούγιας, στην από 14/9/2016 δήλωσή του.

Ο κ. Κούγιας και όσοι επιχειρούν να το αγνοούν αυτό, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αρχές της ελευθεροτυπίας αποτελούν αδιαπραγμάτευτο αγαθό για τον ΠΣΑΤ, τα μέλη του και όλους τους αθλητικούς συντάκτες. Στην κατεύθυνση αυτή, καλούμε τον κ. Κούγια να αναθεωρήσει το νόημα της από 14/9/2016 δήλωσής του και να συνειδητοποιήσει ότι ο δρόμος αυτός, της στοχοποίησης δηλαδή συναδέλφων μας, είναι ολισθηρός και αχρείαστος.

Περισσότερα άρθρα

11/03/2024
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για…