Εθνική Πόλο Γυναικών: Πάμε πάλι από την αρχή κόντρα στον Καναδά

Εθνική Πόλο Γυναικών: Πάμε πάλι από την αρχή κόντρα στον Καναδά

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Βαρκελώνη: Αποστολή ΠΣΑΤ (Μ. Τσίλκος)

Τα κορίτσια της Εθνικής μας στο πόλο θα συνεχίσουν με τις ομάδες του ομίλου που ξεκίνησαν εδώ στη Βαρκελώνη. Κι αυτό γιατί οι παγκόσμιες γυναίκες της Σανγκάης το 2011 και οι αντίστοιχες νεανίδες του 2012 στο Περθ, θα παίξουν αύριο για τις θέσεις 5 με 8, αρχικά με τον Καναδά κι αν περάσουν, θα κονταροχτυπηθούν με την Ολυμπιονίκη ομάδα των ΗΠΑ για την 5η θέση.

Πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό οι 7 παγκόσμιες της Σανγκάης Ελληνίδες αθλήτριες και να πάρουν περισσότερο χρόνο μαζί και με τις 6 νεότερες, αφού η κόπωση των μεγάλων ήταν το χάντικαπ στη σκληρή αναμέτρηση με την Αυστραλία, όπου οι «Οσσις» μας καθήλωσαν και μας υπέταξαν με 9-5. Έξω απο τα ημιτελικά, λοιπόν, η παγκόσμια πρωταθλήτρια, έξω όμως και η Ολυμπιονίκης ομάδα των ΗΠΑ. Η τελευταία έχασε από την εκπληκτική οικοδέσποινα Ισπανία, που πήρε την ρεβάνς των Ολυμπιακών του Λονδίνου (είχε χάσει στον τελικό) και χθες επικράτησε με εντυπωσιακό τρόπο και 9-6. Συνεπώς, τίποτα δεν ήταν τυχαίο στην ανοδική τάση της Ισπανίας, που μας άφησε εκτός Ολυμπιακών και τώρα κόντρα στην Ουγγαρία (στον αυριανό ημιτελικό) μπορεί να φθάσει άνετα στον τελικό.

Όσο για τον άλλο ημιτελικό, θα μπορούσαμε να αγωνιζόμαστε εμείς, αν απλώς κερδίζαμε τον Καναδά στον όμιλο και δεν καταλήγαμε στο 8-8. Το αποτέλεσμα αυτό μας σημάδεψε και μας έφερε στην 3η θέση, μοιραία απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, όπως η Ιταλία και η Αυστραλία, όταν υπό άλλες προϋποθέσεις θα παίζαμε με Καζακστάν και Ρωσία. Κρίμα, τώρα όμως πρέπει να πάνε όλα πρίμα! Αύριο, νωρίς το απόγευμα θα τεθούμε κόντρα στα δυνατά κορμιά του Καναδά, που παίζουν περισσότερο ξύλο και λιγότερο πόλο…. Οι Ρωσίδες, όμως, τις κατενίκησαν με 17-9 και τώρα παίζουν ημιτελικό με την Αυστραλία, ενω ο άλλος αγώνας για τα ημιτελικά ειναι μεταξύ Ισπανίας – Ουγγαρίας και για την 5η έως 8η θέση, η άλλη συνάντηση είναι μεταξύ ΗΠΑ – Ολλανδίας.

Ο Γιώργος Μορφέσης τόνισε για την αυριανή συνάντηση πως “Προέχει να ανέβουμε ψυχολογικά και να μην σταθούμε στα περασμένα! Σε αυτό το κάκιστο 8-8 που φέραμε στον όμιλο με τον Καναδά. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα και με μυαλό, να αποφύγουμε την κόντρα και την δύναμη των αντιπάλων, όπως είχα πει και στο προηγούμενο παιχνίδι, αλλά δε συνέβη. Γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας, δουλεύουμε με όραμα το μέλλον κι ευελπιστώ στους δυο εναπομείναντες αγώνες να πάμε καλύτερα, με καλό αγωνιστικό ρυθμό”.

Περισσότερα άρθρα