Τραγική πρεμιέρα για την Εθνική γυναικών - Στην 9η θέση το ντουέτο των Πλατανίώτη-Παπάζογλου

Εκτός 4άδας η Εθνική γυναικών γνώρισε βαριά ήττα από τις ΗΠΑ 15-5

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Γκουανζού Αποστολή ΠΣΑΤ – Νίκος Γκομώλης. 

Όνειρο ήταν και πάει. Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών δεν μπόρεσε να υψώσει το ανάστημά της στην πανίσχυρη Αμερική που νίκησε με το εμφατικό 15-5 και ήταν αυτή που πέρασε στα ημιτελικά του 18ουΠαγκοσμίου πρωταθλήματος. Αντίθετα η Εθνική μας πλέον θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8 με την Ρωσία που γνώρισε αναπάντεχη ήττα από την Αυστραλία 9-7 την Τετάρτη στις 14:00 τοπική (08:00 ώρα Ελλάδας απευθείας ERTSports).

H εικόνα του αγώνα έγινε ορατή από το πρώτο κιόλας οκτάλεπτο όταν οι Αμερικανίδες κατάφεραν να προηγηθούν 4-0 και να φτάσουν στο 5-0 στο ξεκίνημα του 2ου. Το πρώτο γκολ για την Εθνική ήρθε από την Ξενάκη περίπου 11΄μετά την έναρξη του αγώνα ενώ σχεδόν αμέσως η Νικόλ Ελευθεριάδου μείωσε σε 5-2 με τις δυο αυτές παίκτριες να είναι και οι κορυφαίες της Εθνικής μας.  

Από εκεί και πέρα όμως το σκορ ξέφυγε με τις Αμερικανίδες να κλείνουν στο 8-2 το ημίχρονο και να διατηρούν τη διαφορά στο +6 και στο τέλος του τρίτου (10-4). Οι προσπάθειες της ομάδας του  Γιώργου Μορφέση να κλείσει την ψαλίδα της διαφοράς δεν καρποφόρησαν, αρκετές φορές και χάρις τις αποφάσεις των διαιτητών (της Ουγγαρέζας Βαρκόνι και του Ισπανού Τεϊξίντο) που ήταν αρνητικοί πρωταγωνιστές σε ένα  παιχνίδι χαμηλής επικινδυνότητας . Η τελευταία περίοδος βρήκε απογοητευμένες τις διεθνείς και την αμερικανική ομάδα να κάνει επίδειξη από την περιφέρεια πετυχαίνοντας πέντε τέρματα για να διαμορφώσει το τελικό 15-5. 

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 4-2,2-2,5-1

ΕΛΛΑΔΑ: Ξενάκη 2, Ελευθεριάδου 2, Αβραμίδου 1.

ΗΠΑ: Μούσελμαν 4, Φίσερ Α. 2, Φίσερ Μ.2 , Χαραλαμπίδου 1, Νιούσχουλ 1,Στέφενς 1,Σίγμαν 1. , Φατάλ 1, Γκίλχριστ 1, Ουίλιαμς 1.

 

Γιώργος Μορφέσης : «Έχουμε λόγους να συνεχίσουμε να παλεύουμε στο παγκόσμιο»  

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή:

«Ξέραμε ότι το έργο μας θα ήταν δύσκολο, είχαμε δει αυτή την ομάδα πριν σχεδόν 20 μέρες, την ξέραμε και μας ήξερα από την κοινή μας προετοιμασία. Φυσικά άλλο ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα κι άλλο τα φιλικά παιχνίδια  . Σήμερα το ματς για μας δε λειτούργησε ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση έτσι όπως το είχαμε σχεδιάσει. Φάγαμε αρκετές κόντρες στον παραπάνω και τον λιγότερο ήμασταν καλοί γενικά αλλά ήμασταν πολύ κακοί στην άμυνα 6με 6 και στις αμυντικές κόντρες. Ξέραμε ότι η Αμερική είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και γι αυτό θέλαμε να την αποφύγουμε από το πρώτο παιχνίδι. 

Προσπαθήσαμε κάποιες στιγμές να πλησιάσουμε αλλά εκεί δεχθήκαμε κάποιες αποφάσεις των διαιτητών που δεν μας άφησαν. Θυμάμαι έξι επιθετικά που σφύριξαν στην Ασημάκη και πρέπει να το πω ότι είναι «μιλημένο» αυτό για την συγκεκριμένη παίκτρια ότι είναι μια μόνιμη κουβέντα μεταξύ των διαιτητών ότι κάνει επιθετικά φάουλ κι ότι κάνει παραμύθι. Αυτό το πράγμα πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή. Γιατί φτάνουμε στο άλλο άκρο. Ποιος φουνταριστός δεν κάνει επιθετικά φάουλ; Ας μας πουν.     

Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε για δυο λόγους, αρχικά γιατί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο ,άλλο να παίξεις για 5-6 κι άλλο για 7-8 και κατά δεύτερον γιατί πρέπει να κάνουμε το ταμείο μας στο τέλος για την επόμενη χρονιά  εφόσον δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση από εδώ που ούτως ή άλλως ήταν πολύ δύσκολο. Η επόμενη χρονιά πρέπει να είναι απαιτητική και σοβαρή γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν ξέρω πόσοι το γνωρίζουν αλλά οι θέσεις για τους Ολυμπιακούς είναι μόνο δυο από την Ευρώπη , το πολύ να είναι τρεις αν δεν κατέβει η Αφρική. Ήδη έχουν προκριθεί η Ιαπωνία , ο Καναδάς και η Κίνα που είναι εκτός 8άδας. Εμείς θα παλέψουμε αλλά αυτή είναι η αλήθεια».  

 

Νικόλ Ελευθεριάδου «Νιώθαμε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο» 

 

“Γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια παγκόσμια δύναμη. Είχαμε στην αρχή στο μυαλό μας ένα πλάνο να μην δεχθούμε πολλά γκολ και στην επίθεση να είμαστε όσο πιο προσεκτικοί γίνεται , παλέψαμε κάναμε ότι καλύτερο γινόταν το τουρνουά έχει ακόμα δρόμο θα επιδιώξουμε απο δω και πέρα την καλύτερη θέση και να πάρουμε αυτό που αξίζουμε. Υπήρχαν σημεία μέσα στον αγώνα που βλέπαμε ότι μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο αλλά νιώθαμε ότι ήταν πολύ δύσκολο γιατί δεχόμασταν πολλά γκολ. Πιστεύω στην άμυνα δεν κάναμε 100% αυτό που είχαμε πει λόγω και της κούρασης. Δυστυχώς 10 γκολ διαφορά είναι πάρα πολλά για μας δεν μας αντιπροσωπεύει αλλά δυστυχώς αυτό έγινε»  

Στεφανία Χαραλαμπίδη «Ήταν δύσκολο να παίξω κόντρα στην Εθνική Ελλάδας Θέλει περισσότερο χρόνο μαζί η Εθνική. Θέλω να επιστρέψω στη Βουλιαγμένη»

Για τα συναισθήματα της στον αγώνα κόντρα στις συμπατριώτισσές της μίλησε η Στεφανία Χαραλαμπίδη που αγωνίστηκε με το σκουφάκι των ΗΠΑ. Η παίκτρια της Βουλιαγμένης εξήγησε γιατί επέλεξε τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αγωνίζεται σε εθνικό επίπεδο ενώ διατύπωσε την επιθυμία της μετά το 2020 να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ξαναφορέσει το σκουφάκι του ΝΟΒ όπως έκανε τη φετινή σεζόν.      

«Ήταν λίγο δύσκολο το σημερινό παιχνίδι γιατί ήταν η παλιά μου ομάδα αγαπώ τις κοπέλες τους προπονητές αλλά είναι η δουλειά μου θέλω να παίξω καλά. 

Η Ελλάδα είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και το έδειξε και εδώ αλλά χρειάζεται λίγο πιο πολύ χρόνο μαζί , είναι καινούργια ομάδα είναι μικρότερες και μεγαλύτερες παίκτριες πρέπει να δεθούν περισσότερο αλλά πάνε πάρα πολύ καλά και μπορούν να πάνε πιο ψηλά , όπως πέρυσι βγήκαν 2εςστο Ευρωπαϊκό.

Εμείς θέλουμε πάρα πολύ το χρυσό μετάλλιο εδώ .Δεν κοιτάμε που εξασφαλίσαμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα για να πάρουμε το χρυσό.

Επέλεξα να αγωνίζομαι με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ όχι γιατί έχω κάτι με τις παίκτριες ή τους προπονητές  αλλά γιατί πλέον μένω μόνιμα στην Αμερική , έχω τη ζωή μου εκεί πια και απλά ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στην Αμερικανική ομάδα.

Στην Ελλάδα πάντως θα ξαναέρθω να παίξω σίγουρα , όχι την επόμενη χρονιά γιατί πρέπει να είμαι στην Αμερική με την Εθνική λόγω προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς αλλά την μεθεπόμενη χρονιά θα ξαναέρθω σίγουρα. Θέλω να ξαναπαίξω στη Βουλιαγμένη. Δεν είναι κάτι αποφασισμένο αλλά το θέλω να ξαναγωνιστώ με την Βουλιαγμένη» .      

Περισσότερα άρθρα

11/03/2024
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για…