Ελλάδα-Ουγγαρία: Η μάχη για το αύριο κόντρα στην ομάδα ιστορία!

Ελλάδα-Ουγγαρία: Η μάχη για το αύριο κόντρα στην ομάδα ιστορία!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Βαρκελώνη: Αποστολή ΠΣΑΤ (Μ. Τσίλκος)

ΕλλάδαΟυγγαρία: Η μάχη για το αύριο κόντρα στην ομάδαιστορία.

Κ. Βαμβακαρης: ” Έχουμε πνεύμα νικητή κι αυτό τα λέει όλα, θα παίξουμε στα ίσα και την Ουγγαρία, που είναι το φαβορί. Θα το παλέψουμε κι ό,τι βγει“.

Η μεγάλη ώρα έφτασε για τη νεανική και χωρίς άγχος ομάδα του Σάκη Κεχαγιά, την εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών, καθώς θα διασταυρωθεί σήμερα στη φάση των 8 και με προορισμό τα ημιτελικά, με τη μεγαλύτερη στην ιστορία του παγκόσμιου πόλο ομάδα, την Ουγγαρία. Η πολλάκις Ολυμπιονίκης ομάδα της Ουγγαρίας, συνολικά 9 φορές (Ολυμπιονίκης και στις πρόσφατες 2000, 2004, 2008, με εξαίρεση πέρυσι στο Λονδίνο), έχει μεν νέους αθλητές στη σύνθεσή της, έχει δε και την εμπειρία και την κλάση που την κάνει πάντα πρωταγωνίστρια.

Η τωρινή Ουγγαρία του Τίμπορ Μπένεντεκ (ενός εκ των κορυφαίων παικτών της, την τελευταία 15ετία και νυν προπονητή της), ενδεχομένως να μην είναι ομάδα φόβητρο, διαθέτει ωστόσο τη μαγεία και τη φαντασία της μαγυαρικης  σχολής του πόλο, που πολλές φορές την κάνει ακατανόητη. Οι αθλητές της εθνικής μας πιστεύουν, σαφώς, στον εαυτό τους, άλλωστε αντιμετώπισαν την Ουγγαρία δυο φορές τελευταία σε τουρνουά (στη Λαμία και στην Βουδαπέστη, όπου κέρδισαν με 10-7 και 9-8 αντίστοιχα), όμως τα φιλικά ματς με τα παγκόσμια πρωταθλήματα είναι διαφορετικά μεγέθη.

Οι Ούγγροι, άλλωστε, έχουν πέραν των πολλών Ολυμπιακών κατακτήσεων και δύο παγκόσμιους τίτλους, το 1973 στο Βελιγράδι και το 2003 εδώ στην Βαρκελωνη, ενώ ήταν δεύτεροι το 1975 στο Κάλι, το 1978 στο Βερολίνο, το 1982 στο Γκουαγιακίλ, το 1998 στο Περθ, το 2005 στο Μόντρεαλ και το 2007 στην Μελβούρνη και τρίτοι το 1991 στο Περθ. Από την πλευρά μας, διαθέτουμε ένα και μοναδικό μετάλλιο, εκείνο του 2003 στο Μόντρεαλ με τη σούπερ ομάδα του Καμπάνια.

Από την ομάδα εκείνη του Μόντρεαλ αγωνίζονται στο φετινό παγκόσμιο, ο κάπτεν Χρήστος Αφρουδάκης, ο ιθύνων νους της ομάδας, αλλά και ο καταλυτικότερος όλων Μανόλο Μυλωνάκης, ο παίκτης με την σημαντικότερη συμβολή σε άμυνα κι επίθεση. Οι δυο τους με σύνεση και σοβαρότητα καθοδηγούν τους νεότερους απο επιτυχία σε επιτυχία και το  ίδιο στοχεύουν να κάνουν κι αύριο, κόντρα στην Ουγγαρια, στις 16.30 ώρα Ελλάδας.

Με ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση, οι παίκτες προπονήθηκαν την ώρα που αγωνίζονταν οι γυναίκες και ο πιο αισιόδοξος όλων, ο βοηθός προπονητή Κώστας Βαμβακάρης, τόνισε τα εξής: “Οι Ούγγροι ειναι οι Ούγγροι και σίγουρα θα παρουσιαστούν πολύ διαφορετικοί εδώ, από ότι στα τουρνουά που πήραμε μέρος και τους κερδίσαμε. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, η ομάδα μας είναι καλή, θα κάνει το παιχνίδι της, όπως έκανε μέχρι τώρα, με θράσος και δύναμη, με ψυχή και μυαλό, απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Έχουμε δουλέψει σε θέματα τακτικής και ψυχολογίας, θα εκμεταλλευτούμε τις όποιες αδυναμίες παρουσιάσουν οι μαγυαροι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ναι, οι Ούγγροι είναι το φαβορί του αγώνα και έχουν την παράδοση, εμείς, όμως, το σφρίγος και τη νεανικά άγνοια κινδύνου. Έχουμε πνεύμα νικητή κι αυτό τα λέει! Θα το παλέψουμε κι ό,τι βγει.”

Οι Ούγγροι του Μπένεντεκ, που κέρδισαν στην προηγούμενη φάση το Καζακστάν με 16-7, ήταν δεύτεροι στον όμιλό τους, πίσω απο τη Σερβία. Ατού της ομάδας και μεγάλα αστέρια οι Μαντάρας, Σίβος, Ντάνι και Ντένες Βάργκα και Χοσνιάσκι. Από την πλευρά μας, πέραν των Αφρουδάκη και Μυλωνάκη, διαπρέπουν εδώ και ο γκολκήπερ Τσαλκάνης, ο πασπαρτού Βλαχόπουλος, ο γκολεαδόρ Φουντούλης, αλλά και η δύναμη πυρός Μουρίκης και Κολόμβος, μαζί με τους αμυντικούς Ποντικέα και Δελάκα, συν τους νεαρούς Γούνα, Γούβη και Γεννηδούνια και τον γίγαντα Γαλανίδη, που ψάχνει την ευκαιρία να υπερασπιστεί κι αυτός τα γκολπόστ.

Τα άλλα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης είναι: Κροατία- Αυστραλία, Μαυροβούνιο- Σερβία και Ισπανία- Ιταλία, και τα 4 καυτά παιχνίδια για την αποθέωση του πόλο.

Διπλή συμμετοχή στο 50άρι πρόσθιο

 

Με Πάντη και Καρπουζλή στην ίδια σειρά, κόντρα σε Βαν Ντέρ Μλεργκ κ.αλ.

Πρεμιέρα στο Παγκόσμιο και για δυο ακόμη νέα παιδιά της ελληνικής κολύμβησης και μάλιστα πολύ δύσκολη στον προκριματικό των 50μ, πρόσθιο. Πρόκειται για τους πρωτάρηδες σε τέτοια διοργάνωση Παντελή Πάντη και Γιάννη Καρπουζλή, που μετέχουν με χρόνους 27.90 και 27.74 αντίστοιχα στην 8 απο τις 9 σειρές, σε ενα αγώνισμα όπου μετέχουν συνολικά 74 κολυμβητές.

Μάλιστα, τα δύσκολα για τα Ελληνόπουλα, είναι πως θα έχουν στην ίδια σειρά, τον Ολυμπιονίκη Κάμερον Βαν ντέρ Μπεργκ απο την Νότια Αφρική με 27.59, τον Νεοζηλανδό Σνάιντερς με 27.06, τον Αμερικανό Κέβιν Κόρντες με 27.38 και τον Λιθουανό Τιτενις με 27.71, ενω κοντά τους ειναι απο πλευράς χρόνων οι Κλεμπάρσκι(Λευκορωσία), Κιταζίμα (Ιαπωνίαα) και Σιλάντι (Σερβία) .

 

*** H Μειλουίτε το πρώτο παγκοσμιο ρεκόρ: Η 16χρονη Λιθουανή Ρούτα Μειλουίτε, που είχε κλέψει την παράσταση και πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, πέτυχε το πρώτο Παγκόσμιο ρεκόρ της κολύμβησης, εδώ στην Βαρκελώνη, αφού έκανε 1.04.35 στα ημιτελικά των 100μ πρόσθιο, αφήνοντας στο παρελθόν (Ρώμη 2009) το προηγούμενο ρεκόρ που είχε η Αμερικανίδα, Τζέσικα Χάρντι με 1.04.45. Οι Ισπανοί, στο μεταξύ, πήραν μετά την πρεμιέρα με την Μελίσα Κόστα στα 400μ και 2ο μετάλλιο σήμερα, χάλκινο με την μεγάλη τους βεντέτα της κολύμβησης Μιρέγια Μπελμοντέ, στα 200μ μικτής, όπου νικήτρια αναδείχθηκε η Ουγγαρέζα Κατίνκα Χόζου με 2.97.92 και 2.09.39.

 

**** Αυξήθηκαν κι άλλο τα μέλη της ελληνικής παρουσίας στις εξέδρες του κολυμβητηρίου Πικορνελ, στο πόλο, όπου εκτός του Γιάννη Γιαννουρή, που βρίσκεται παρών από το ξεκίνημα του πόλο, ήρθαν για λίγες μέρες κι έφυγαν οι Χάρης Παυλίδης και Τάσος Πυρπηρής, προπονητές πόλο. Εδώ βρίσκονται και οι μητέρες της Κούβδου και της Τσουκαλά, ενώ από τα Εμιράτα, όπου ζουν και εργάζονται σε επιτελικές θέσεις για τον υγρό στίβο βρέθηκαν εδώ ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο Πολυχρονόπουλος από το Ντουμπάι και ο Πέτρος Τσιάλας με τη σύζυγό του και πρώην αρχηγό της εθνικής πόλο γυναικών, Εύη Βαραμέντη από το Κατάρ.

Περισσότερα άρθρα