Εμπρηστική επίθεση κατά μέλους μας στο Βόλο

Εμπρηστική επίθεση κατά μέλους μας στο Βόλο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Εμπρηστική επίθεση από αγνώστους σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο αυτοκίνητο του Βολιώτη συναδέλφου μας Σπύρου Μπαξεβάνου. Το αποτέλεσμα της εμπρηστικής αυτής επίθεσης ήταν να καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς το αυτοκίνητο, ενώ υπήρξε σοβαρός κίνδυνος ακόμα και επέκτασης της φωτιάς στην οικία του συναδέλφου.

Πρόκειται για πρωτόγνωρο περιστατικό τρομοκρατίας και εκφοβισμού των δημοσιογράφων με πρακτικές που όχι μόνο θυμίζουν μαφία, και δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με το χώρο του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) καταδικάζει απερίφραστα την άναδρη αυτή επίθεση, καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν να υπερασπίζονται, κάτω από ομολογουμένως δύσκολες συνθήκες, τις αρχές και τις αξίες της ενημέρωσης.

Καλεί επίσης, την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας, αλλά και τους φορείς της περιοχής, από τον χώρο του ποδοσφαίρου, να συμβάλουν τα μέγιστα όπως έχουν υποχρέωση, ώστε οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι να εξασκούν με απόλυτη ασφάλεια το λειτούργημα τους.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ συμπαρίσταται στο συνάδελφο Σπύρο Μπαξεβάνο, επισημαίνοντας ότι οι πρακτικές αυτές τρομοκράτησης των συναδέλφων και χειραγώγησης της ενημέρωσης δεν είναι αποδεκτές από την Ελληνική κοινωνία και δεν θα περάσουν.

Περισσότερα άρθρα