ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΕΕ) για την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφός μας Γιώργος Πέγιος στον Βόλο από ελάχιστους οπαδούς της Νίκης Β., στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Στράτου Γιδόπουλου, την περασμένη Παρασκευή.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ αναμένει από την ΠΑΕ να καταδικάσει στους ίδιους τόνους την αθλιότητα αυτή και εφεξής να περιφρουρεί τους χώρους των εκδηλώσεών της από τέτοια στοιχεία, που αμαυρώνουν την ιστορία και τη διαδρομή της ιστορικής Νίκης Β. και τραυματίζουν βάναυσα το φίλαθλο πνεύμα. Σε καμία περίπτωση ο Σύνδεσμος των Αθλητικών Συντακτών δεν υιοθετεί τέτοιες ενέργειες τρομοκρατίας, που ως βασικό στόχο έχουν τη φίμωση της ενημέρωσης και την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων.

Επικροτούμε ανεπιφύλακτα το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΘΣΕΕ και είμαστε στο πλευρό του συναδέλφου Γιώργου Πέγιου για οποιαδήποτε διαδικασία επιλέξει απέναντι στο συγκεκριμένο φαινόμενο. Παραθέτουμε και το κείμενο της Ένωσης Συντακτών:

« Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας καταδικάζει απερίφραστα τον προπηλακισμό και την επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφος Γιώργος Πέγιος από λίγους οπαδούς της Νίκης στη συνέντευξη Τύπου του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Στράτου Γιδόπουλου την περασμένη Παρασκευή. Όσοι θεωρούν ότι με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο, με τη βία, μπορούν να ελέγξουν την ενημέρωση και να εμποδίσουν την έκφραση κριτικής πλανώνται πλάνην οικτράν…Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που δημοσιογράφοι μπαίνουν στο στόχαστρο κάποιων που ασπάζονται την κουλτούρα των ύβρεων, των προπηλακισμών και της βίας. Το να θεωρούνται ή να είναι μεμονωμένα περιστατικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει κανείς να υποβαθμίζει τη σημασία τους…Το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι ουδέποτε υπέκυψαν σε απόπειρες τρομοκράτησής τους και επιτελούν το έργο τους δεν αποτελεί βέβαια λόγο εφησυχασμού για κανέναν αρμόδιο. Τουναντίον καθιστά μεγαλύτερη ακόμη την ευθύνη όσων αδιαφορούν για τέτοια ανεπίτρεπτα φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση η Ένωση Συντακτών καταγγέλει το απαράδεκτο αυτό γεγονός και τονίζει ότι τέτοια περιστατικά επιφέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν οι εμπνευστές τους…»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΣΑΤ

Περισσότερα άρθρα