Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο 2016 / Τουρκία – Ελλάδα 6-21 (Άνδρες)

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο 2016 / Τουρκία – Ελλάδα 6-21 (Άνδρες)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Βελιγράδι: Αποστολή ΠΣΑΤ (Γιάννης Αναγνωστόπουλος)

Την πρώτη της νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο που γίνεται στο Βελιγράδι πήρε η εθνική μας ομάδα των ανδρών και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Διέλυσε 21 – 6 την Τουρκία για την δεύτερη αγωνιστική του 4ου ομίλου πετυχαίνοντας το στόχο που ήταν μια διαφορά με αρκετά γκολ – 15 εν προκειμένω – στην προσπάθεια που κάνει για την κατάληψη της πρώτης θέσης του γκρουπ που θα της δώσει τη δυνατότητα για καλύτερο ζευγάρωμα στα νοκ άουτ παιχνίδια για την είσοδο στην τετράδα. Μετά την ισοπαλία 8 – 8 της πρεμιέρας με την Ουγγαρία, αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο είναι η συνολική διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αν και εκεί υπάρχει ισοπαλία, τότε μετράει η καλύτερη επίθεση και αν και εκεί υπάρχει ίδιος αριθμός γκολ, τότε το τρίτο κριτήριο είναι η κλήρωση.

Η πίεση να πετύχει πολλά και γρήγορα γκολ ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για την εθνική μας ομάδα που δεν είναι στην φιλοσοφία της να «σκοτώνει» τον αντίπαλο. Αυτό της έφερε κάποιο άγχος κάτι που προδίδει και το «φτωχό» 2 – 1 της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι διεθνείς μας βρήκαν ρυθμό στην επίθεση πετυχαίνοντας γκολ στην κόντρα, αλλά στην άμυνα δέχτηκαν 3 γκολ. Το ημίχρονο έκλεισε 8 – 4, ωστόσο στο τρίτο και στο τέταρτο οκτάλεπτο με επιμέρους σκορ 6 – 1 και 7 – 1 η εθνική μας ομάδα ανέβασε το ρυθμό και τη διαφορά παίρνοντας τη νίκη με το 21 – 6.

Πρώτος σκόρερ για την εθνική μας ήταν ο Αλέξανδρος Γούνας που πέτυχε 6 γκολ, ενώ οι Φουντούλης και Αφρουδάκης πρόσθεσαν από 4.

Επόμενος αντίπαλος για την ελληνική ομάδα είναι η αντίστοιχη της Ρωσίας την Παρασκευή το βράδυ στις 9 και τέταρτο.

Οκτάλεπτα: 1-2, 3-6, 1-6, 1-7.

Τουρκία: (Μεχμέτ Αλπ Ολκαϊτού): Σεζέρ, Αγκούρτ, Ακσεντίγεβιτς, Οκμάν, Σουτάλο 1, Γκούλεντς, Οζμπακίς 2, Σονμέζ, Γιλμάζ, Κορόλια 1, Μπεσκαρντεσλέρ 1, Καγκατάι 1, Σεν,

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Κώστας Φλέγκας (τερματοφύλακας), Μανώλης Μυλωνάκης 2, Γιώργος Δερβίσης, Κώστας Γενηδουνιάς 1, Γιάννης Φουντούλης 4, Κυριάκος Ποντικέας, Χρήστος Αφρουδάκης 4, Βαγγέλης Δελακάς, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος 1, Αλέξανδρος Γούνας 6, Άγγελος Βλαχόπουλος 3, Στέφανος Γαλανόπουλος (τερματοφύλακας)

Δηλώσεις

Θοδωρής Βλάχος (Ομοσπονδιακός Προπονητής)

Στις ιδιαιτερότητες και τις αγωνιστικές παραμέτρους που διέπουν τα παιχνίδια της διαφοράς στάθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος. «Αναγκαστήκαμε σήμερα να παίξουμε ένα παιχνίδι όχι το συνηθισμένο μας, να κλέψουμε, να φύγουμε πιο γρήγορα στην κόντρα, να σουτάρουμε, να κάνουμε πιο βιαστικές ενέργειες, να κοιτάμε το ταμπλό συνέχεια, να κοιτάμε το χρόνο, είναι κάτι το οποίο δεν είναι ένα συνηθισμένο παιχνίδι και ένα νορμάλ παιχνίδι όπως έχουμε παίξει μέχρι τώρα, αλλά δυστυχώς βάσει των κανονισμών σήμερα εμείς έπρεπε να πετύχουμε όσο το δυνατόν πιο πολλά γκολ γίνεται. Όταν μπαίνεις σε μια τέτοια διαδικασία χάνεις το μυαλό σου, χάνεις τη συγκέντρωσή σου, χάνεις το στόχο σου, χάνεις όλα όσα έχεις κάνει μέχρι τώρα, αναγκάζεσαι να κάνεις πολύ διαφορετικά πράγματα. Εκνευριστήκαμε, χάσαμε κάποια εύκολα γκολ, ίσως να είχαμε στο μυαλό μας ότι μπορούμε να κερδίσουμε με 30 – 0. Νομίζω ότι το σημερινό είναι μια κακή παρένθεση, όχι σαν απόδοση δική μας, σαν στόχο ενός παιχνιδιού. Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει αυτό. Θέλω να παίζουμε για να κερδίζουμε τον αντίπαλο και από εκεί και πέρα αν μπορούμε με καλή απόδοση να διευρύνουμε το σκορ, θα το κάνουμε πάντα, έτσι θα κάναμε σήμερα αν υπήρχαν διαφορετικές συνθήκες. Έχουμε ένα παιχνίδι ακόμα στον όμιλο με τους Ρώσους. Οι Ρώσοι δεν είναι τέτοιας δυναμικότητας, είναι καλή ομάδα και δεν θα είναι και αδιάφοροι. Θέλουμε να τους κερδίσουμε καταρχήν και αν μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε κάποια διαφορά θα προσπαθήσουμε. Εκεί πιστεύω θα είναι διαφορετικός ο στόχος του παιχνιδιού, πλέον θα παίξουμε μια ομάδα που θα έχει αρχή και τέλος, που κάνει πέντε πράγματα, που θα μας βάλει πιο δύσκολα και θ’ αναγκαστούμε κι εμείς να συγκεντρωθούμε πιο πολύ.

Μανώλης Μυλωνάκης

Το άγχος και τα εύκολα λάθη ήταν για τον Μανόλη Μυλωνάκη τα στοιχεία που δεν επέτρεψαν στην εθνική μας από την αρχή να χτίσει μια μεγάλη διαφορά. «Ξεκινήσαμε πολύ αγχωμένα, είχαμε τρομερή «δίψα» και θέλαμε να σκοράρουμε πολλά γκολ. Δεν παίξαμε σωστά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλό για εμάς, ανεβάσαμε πολύ το ρυθμό, σε επίθεση και άμυνα πιέσαμε πάρα πολύ τους Τούρκους και βάλαμε αρκετά γκολ. Βέβαια δεχτήκαμε τρία, τέσσερα τέρματα, χάσαμε στην αρχή πάρα πολλά, πολλά εύκολα γκολ, συνεχίζουμε. Έχουμε ένα παιχνίδι με τους Ρώσους τώρα, θα προσπαθήσουμε να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο και παιχνίδι με παιχνίδι ελπίζω να βελτιωνόμαστε. Ο στόχος κακά τα ψέματα είναι να βγούμε πρώτοι στον όμιλο. Κυνηγάμε την πρώτη θέση γιατί μετά έχουμε ένα δύσκολο και ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για να μπούμε οκτάδα. Κακά τα ψέματα δεν είναι αμελητέες δυνάμεις οι άλλες, αλλά αν τα καταφέρουμε θα βρούμε μια πλήρη ομάδα μπροστά μας (σ.σ. Κροατία), εάν δεν τα καταφέρουμε και βγούμε δεύτεροι στον όμιλο και αν όλα πάνε καλά και περάσουμε στις «8» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα βρούμε μια υπερπλήρη ομάδα (σ.σ. Σερβία). Σίγουρα και η Σερβία και η Κροατία για να μην προτρέχουμε περνώντας τα ημιτελικά είναι δυο δυνατές ομάδες και η μια είναι φιναλίστ του Καζάν (σ.σ. Κροατία). Το έργο μας είναι δύσκολο, πάντως έχουμε δείξει σαν ομάδα ότι έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε.»

Άγγελος Βλαχόπουλος

«Είναι πραγματικά κάτι πρωτόγνωρο για εμάς. Δεν θέλουμε να «πατήσουμε» και να «σκοτώσουμε» μια ομάδα, δεν το έχουμε ποτέ έτσι στο μυαλό μας. Νομίζω ότι δεν ξεκινήσαμε καλά, ήμασταν αγχωμένοι πάρα πολύ, θέλοντας να σκοράρουμε πάρα πολλά γκολ και να μην δεχτούμε, θέλοντας να χτίσουμε από την αρχή μια πολύ μεγάλη διαφορά. Με οποιαδήποτε ομάδα προσπαθείς να το κάνεις αυτό εδώ δεν θα είναι εύκολο, γιατί εδώ είναι Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και σιγά σιγά χτίζεις όποια διαφορά μέσα στο παιχνίδι. Νομίζω ότι αν ξεκινούσαμε όπως τελειώσαμε το παιχνίδι θα είχαμε μια πολύ μεγαλύτερη διαφορά και σίγουρα ένα πολύ μεγαλύτερο αβαντάζ ενόψει της συνέχειας. Δεν θεωρώ ότι και οι Ούγγροι θα μπορέσουν να χτίσουν και μια πολύ μεγαλύτερη διαφορά, νομίζω ότι θα είναι στα ίδια επίπεδα μ’ εμάς. Θα κοιτάξουμε να δούμε τι έχουν, έτσι κι αλλιώς παίζουμε τελευταίο παιχνίδι κι από εκεί και πέρα θα δούμε πόσα γκολ χρειαζόμαστε με τους Ρώσους για να περάσουμε πρώτοι. Γιατί ξεκάθαρα ο στόχος είναι αυτός και μόνο αυτός.» [dropcap][/dropcap]

Περισσότερα άρθρα

11/03/2024
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για…