Κολύμβηση: Ήρθε η ώρα για τη Νόρα!

Κολύμβηση: Ήρθε η ώρα για τη Νόρα!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Βαρκελώνη: Αποστολή ΠΣΑΤ (Μ. Τσίλκος)

Κολύμβηση: Ήρθε η ώρα για την Νόρα!

Έπεσαν απλώς για τη συμμετοχή  οι Καρπουζλής 25ος και Παντής 33ος στα 50μ πρόσθιο

 

Ήρθε η ώρα για τη Νόρα Δράκου, η οποία μαζί με τον Πάνο Σαμιλίδη, αποτελούν το καλύτερο δίδυμο απο πλευράς νεανικής ελληνικής αντιπροσωπευτικής ομάδας κολύμβησης, που μετέχει στο 15ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Η Νόρα Δράκου, που μαζί με την Κρυστέλ Βουρνά, αποτελούν και το δίδυμο της Πάτρας στην κολύμβηση των γυναικών, μετείχε και στο Παγκόσμιο της Σανγκάης, πριν απο δυο χρόνια (όπως και η Βουρνά με τον Σαμιλίδη), ενώ οι υπόλοιποι αθλητές ειναι πρωτάρηδες. Η ίδια  θα επιχειρήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο 50άρι ύπτιο, αύριο το πρωί.

Η Νόρα Δράκου ήρθε στη Βαρκελώνη με 28.55 και μετέχει στην 4η απο τις 6 προκριματικές σειρές, έχοντας τον 5ο χρόνο στην σειρά της. Καλύτερη όλων είναι η Αμερικανίδα Ρέιτσελ Μπότσμα με 27.68, με τις Μερσέντες Πέρις  (Ισπανία) 27.92, Έμιλυ Σίμπομ (Αυστραλία) 28.14 και Σίνεντ Ράσελ (Καναδάς) 28.27.

“Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, αφού ξεπεράστηκε με τη συνδρομή του γιατρού Γιώργου Μαρίνου και των φυσιοθεραπευτών της ομάδας, το πρόβλημα στην ωμοπλάτη μου κι ελπίζω να κάνω καλή αρχή σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα”, είπε η 21χρονη πρωταθλήτρια μας, που έχει έρθει εδώ με τον προπονητή της Γιώργο Λεκάκη κι έχει δηλωθεί να αγωνιστεί ακόμη στα 100 και50 μέτραελεύθερο. Όλα, βέβαια, θα εξαρτηθούν από το αυριανό πενηντάρι, με βάση και το πρόβλημα που είχε. Τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, η πολυτάλαντη και με πέντε μετάλλια στο Λονδίνο Αμερικανίδα Μίσσι Φράνκλιν και η Κινέζα, κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ με 27.06 απο την Ρώμη το 2009, Ζαο Γινγκ αγωνίζονται αντίστοιχα στην 5η και 6η σειρά.

Οι πρωτάρηδες στη διοργάνωση Γιάννης Καρπουζλής και Παντελής Παντης, πήραν το πρωί το βάπτισμα του πυρός στα 50μ πρόσθιο, αλλά δεν τα κατάφεραν, αν και ο Χιωτης Καρπουζλής άγγιξε το ατομικό του ρεκόρ, καθώς με 27.80 (ήρθε με 27.74) κατετάγη στην 25η θέση, ενώ ο Παντής κατέλαβε την 33η θέση με 28.07 (είχε έρθει με 27.90). Ο Κύπριος Όμηρος Ζάγκας ήταν 52ος με 29.29.

Κορυφαίος όλων ήταν ο Ολυμπιονίκης των 100μ και κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ με 26.27, αλλά και νικητής σε Ρώμη και Σανγκάη, Κάμερον φαν ντέρ Μπεργκ με 26.78, αφήνοντας στα 27.11 και 27.27, 27.30, αντίστοιχα τους Λίμα (Βραζιλία), Σνάιντερς (Ν. Ζηλανδία) και Σπρένγκερ (Αυστραλία), ο οποίος ήταν νικητής χθες στο 100άρι πρόσθιο.

*** Ο Γκρεγκ Λουγκάνης, ο κορυφαίος καταδύτης όλων των εποχών και δυο φορές Ολυμπιονίκης, μένει στο ίδιο ξενοδοχείο με την ελληνική αποστολή στη Βαρκελώνη, καθώς είναι ο βασικός κριτής των καταδύσεων από τους βατήρες των 27μ και 20μ αντίστοιχα. Μεγάλη θαυμάστριά του αποδείχθηκε η ψυχάρα της εθνικής πόλο γυναικών Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η οποία έτρεξε πρώτη απο όλες να τον γνωρίσει και να φωτογραφηθεί μαζί του, ενώ ο ίδιος με τα λίγα ελληνικά (καλημέρα, καλησπέρα και τα συναφή) που έχει μάθει από τους θετούς γονείς του ήταν ιδιαίτερα ομιλητικός και ευχάριστος με όλους τους Έλληνες και το κυριότερο…αντιβεντέτα!

Μάλιστα, όταν του συστήθηκε ο αρχηγός της κολυμβητικής αποστολής για το παγκόσμιο, Γιώργος Κατσαρος, του θύμισε πως έχει δελτίο στον Ολυμπιακό από το 1980, γεγονός που ο Γκρεγκ Λουγκάνης θυμήθηκε αμέσως, λέγοντας πως τότε προετοιμαζόταν για τη Μόσχα. Η Αμερικανική ομάδα, όμως, δεν μετέβη ποτέ, λόγω του πολιτικού εμπάργκο. Ο ομογενής κολυμβητής του Ολυμπιακού, Κέρκ Πέππας είχε μεσολαβήσει για εκείνο το δελτίο και επισήμανε πως θα ξανάρθει στην Ελλάδα, οπου είχε έρθει τελευταία φορά για διακοπές προ τριετίας.

*** Στην αποστολή συνδράμει τώρα κι ως προπονητής ο άλλοτε τόπ σταρ του πρόσθιου και κορυφαίος κολυμβητής του Παναθηναϊκού προ 20ετίας και πλέον, με πολλά πανελλήνια ρεκόρ, Γιάννης Μηλιδάκης, πλάι στους Γιώργο Λεκάκη και Αλέκο Χατζηγιαννάκη, κανονικά μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τους αθλητές τους.

 

Περισσότερα άρθρα