"Μαραθώνιος-Ραντεβού με την Ιστορία" του Γιάννη Μαμουζέλου.

“Μαραθώνιος-Ραντεβού με την Ιστορία” του Γιάννη Μαμουζέλου.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Το βιβλίο του συναδέλφου, Ειδικού Γραμματέα του ΠΣΑΤ, Γιάννη Μαμουζέλου «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ- Ραντεβού με την ιστορία» κυκλοφόρησε πρόσφατα σε όλη την Ελλάδα.

Είναι το πιο σύγχρονη, πλήρης και πρωτότυπη καταγραφή της ιστορίας του Μαραθωνίου της Αθήνας από το 1896 μέχρι σήμερα, μέσα από όλους τους αγώνες που έχουν διεξαχθεί για οποιοδήποτε θεσμό στη διαδρομή από τον Μαραθώνα στο μοναδικό καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο!

Σε 280 ιλουστρασιόν σελίδες, σχεδόν 100 φωτογραφίες, ευτράπελα ή δραματικά παραλειπόμενα, μοναδικούς πίνακες αποτελεσμάτων και στατιστικής, το βιβλίο δίνει απαντήσεις σε όλα όσα θέλει να γνωρίζει κάθε αθλητής, προπονητής, παράγοντας, φίλαθλος ή δημοσιογράφος.

Ένα βιβλίο που «ζωντανεύει» τα 114 χρόνια ιστορίας  του μοναδικού και ξεχωριστού αγωνίσματος του Μαραθωνίου, στην επέτειο των 2500 χρόνων του κοσμοϊστορικού γεγονότος που το «γέννησε». Ο αναγνώστης θα βρει ακόμη  κεφάλαια για την ιδεολογική διάσταση του Μαραθωνίου, την ιστορία των περιοχών της μαραθώνιας διαδρομής, τα «μυστικά» της αφετηρίας και του Παναθηναϊκού σταδίου κ.α.

Το βιβλίο «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ – Ραντεβού με την ιστορία» χαρακτηρίζεται από τον συνάδελφο-συγγραφέα «μυθιστόρημα με πραγματικά γεγονότα, που αποτελεί πολύτιμο λεξικό για την αναζήτηση κάθε αλήθειας για τον αυθεντικό Μαραθώνιο»!

Φωτογραφίες στο ειδησεογραφικό πρακτορείο InTime (Αργ. Μακρής) στο www.intime.gr

Περισσότερα άρθρα

11/03/2024
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για…