Με επιτυχία τα σεμινάρια σε Μουζάκι και Λαμία

Με επιτυχία τα σεμινάρια σε Μουζάκι και Λαμία

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Με τα δύο αυτοτελή σεμινάρια με θέμα τις Νέες τεχνολογίες στα ΜΜΕ, που πραγματοποιηθήκαν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο Μουζάκι Καρδίτσας και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στη Λαμία, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων εκπαίδευσης και ενημέρωσης των δημοσιογράφων της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, που συνδιοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου και η η ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος Διά Βίου Μάθησης της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών (ΑΚΑΣ) του Συνδέσμου με την ευγενή χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου σε Μουζάκι και Λαμία περιελάμβανε μια γενική εισαγωγή στη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στις υπηρεσίες και εργαλεία του διαδικτύου που χρησιμοποιούνται σήμερα στη δημοσιογραφία για την παραγωγή αλλά και για την κατανάλωση δημοσιογραφικού περιεχομένου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα κοινωνικά μέσα (Facebook, Twitter, blogs, Instagram, κ.α) τα οποία αποτελούν πλέον απαραίτητα εργαλεία για την διάχυση της εργασίας των δημοσιογράφων αλλά και πηγή ενημέρωσης για τους ίδιους τους δημοσιογράφους.

Στα σεμινάρια δίδαξαν ο διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής κ. Ανδρέας Βέγλης όπως επίσης και από το  Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό  επίσης του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ του τμήματος, ο κ. Παναγιώτης Τσαρχόπουλος. Τέλος, σημαντική ήταν η εισήγηση από τον κ. Παναγιώτη Γκανά, υπεύθυνου ανάπτυξης των social media στην εταιρεία Alter Ego με θέμα τα «Τεχνικά στοιχεία για τη ανάπτυξη των ψηφιακών μέσων».

 Συνολικά πάνω από 80 δημοσιογράφοι μέλη και μη μέλη της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, παρακολούθησαν τα τέσσερα συνολικά αυτοτελή σεμινάρια, που ξεκίνησαν (Βόλος, Λάρισα, Μουζάκι, Λαμία).

Περισσότερα άρθρα

11/03/2024
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για…