ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ (ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2011 "ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ" ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/12 ΣΤΟ ΣΕΦ

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ (ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2011 “ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ” ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/12 ΣΤΟ ΣΕΦ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Το μεγαλείο του αθλητισμού, το «εύ αγωνίζεσθαι», οι επιτυχίες που ζήσαμε μέσα στο 2011 και άνθρωποι που έχουν προσφέρει πολλά στο χώρο, αναδεικνύονται, βραβεύονται και τιμούνται από τους Ελληνες Αθλητικούς Συντάκτες, στην κορυφαία εκδήλωση της χρονιάς για τον αθλητισμό στη χώρα μας, «Τα Αθλητικά Βραβεία ΠΣΑΤ 2011»,  που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου (18.00) στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Μέσα στη δύσκολη συγκυρία για όλους μας, την απογοήτευση και την αγανάκτηση που επικρατούν γύρω μας, υπάρχουν και γεγονότα που ανεξάρτητα από κομματικές και οπαδικές προτιμήσεις, μας έκαναν να αισθανθούμε εθνικά υπερήφανοι, να χειροκροτήσουμε, να χαρούμε και να χαμογελάσουμε. Αυτό είναι το μεγαλείο του αθλητισμού και αυτό το μεγαλείο αναδεικνύει ο ΠΣΑΤ με την εκδήλωση για τους κορυφαίους της χρονιάς.

Παράλληλα, μέσω των ειδικών βραβεύσεων, αναδεικνύονται όλες οι θετικές πλευρές του αθλητισμού και επιβραβεύονται αθλητές, ομάδες και πρόσωπα που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στο «χτίσιμο» της καλής πλευράς του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο αυτό βραβεύουμε φέτος τους διεθνείς ποδοσφαιριστές, Βασίλη Τοροσίδη (Ολυμπιακός) και Στέφανο Καπίνο (Παναθηναϊκός), για το αθλητικό πνεύμα που επέδειξαν στο πρόσφατο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα της Superleague. Τον προπονητή Ευγένιο Γκέραρντ για την μεγάλη προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης που συμπλήρωσε 120 χρόνια ζωής με τεράστια προσφορά στον αθλητισμό, την κοινωνία και τα νιάτα της πατρίδας μας, τον Αριστείδη Καμάρα που υπηρέτησε το ελληνικό ποδόσφαιρο, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως παράγοντας. Την Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας για τη διάδοση και ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, τον γιατρό Παναγιώτη Τσαρούχα για τις υπηρεσίες του στα αθλούμενα νιάτα της χώρας, τους Δημήτρη Θεοδωρακάκο και Σοφία Ρήγα, που πρώτευσαν από ελληνικής πλευράς στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τους παλαίμαχους, πλέον, Νίκο Νταμπίζα (Ποδόσφαιρο) και Δημήτρη Παπανικολάου (Μπάσκετ), που εγκατέλειψαν φέτος την ενεργό δράση και   την οικογένεια Κυριάκου και Δημήτρη Χονδροκούκη για την προσφορά της στον Κλασικό αθλητισμό. Επίσης θα βραβευτούν τα ανερχόμενα ταλέντα του ελληνικού αθλητισμού, που φέτος είναι οι Αθανασία Φακίδη (Ιστιοπλοϊα), Μαρία Σάκκαρη και Μάρκος Καλοβελώνης (Τένις) και Μαρία Πρεβολαράκη (Πάλη).

Ιδιαίτερη σημασία έχει η βράβευση του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου Λευκωσίας (ΑΠΟΕΛ) και του προπονητή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, για την εκπληκτική φετινή πορεία του στους ομίλους του Champions League, την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλό του και την πανηγυρική πρόκριση στους 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Οι Κορυφαίοι της χρονιάς

Το γεγονός βέβαια της εκδήλωση αποτελεί η ανακήρυξη των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών, ομάδων, προπονητών και αθλητών-τριών με αναπηρία, όπως αυτοί αναδείχθηκαν από την ψηφοφορία μεταξύ των επαγγελματιών αθλητικών δημοσιογράφων-μελών του ΠΣΑΤ. Οι τρεις υποψήφιοι ανά κατηγορία είναι (με αλφαβητική σειρά) οι εξής:

Κορυφαίος αθλητής

Σπύρος Γιαννιώτης (Κολύμβηση), Δημήτρης Διαμαντίδης (Μπάσκετ), Δημήτρης Χονδροκούκης (Στίβος).

Κορυφαία αθλήτρια

Αλεξάνδρα Ασημάκη (Υδατοσφαίριση), Νικόλ Κυριακοπούλου (Στίβος), Μαριάννα Λυμπερτά (Κολύμβηση).

Κορυφαία ομάδα

Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου, Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Γυναικών, Παναθηναϊκός (Μπάσκετ Ανδρών).

Κορυφαίος προπονητής

Νίκος Γέμελος (Κολύμβηση), Γιώργος Μορφέσης (Υδατοσφαίριση), Φερνάντο Σάντος (Ποδόσφαιρο).

 

Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία

Γρηγόρης Πολυχρονίδης (Μπότσια), Πασχάλης Σταθελάκος (Στίβος), Χρήστος Ταμπαξής (Κολύμβηση)

 

Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία

Κατερίνα Ελατίφ (Στίβος), Μαριάννα Κορδαλή (Μπότσια) και Μαρία Σταματουλά (Στίβος).

Η λαμπρή αυτή εκδήλωση, που διοργανώνεται εφέτος για 58η χρονιά, θα μεταδοθεί απ ευθείας από την τηλεόραση της ΝΕΤ, με παρουσιαστές τον συνάδελφο Γρηγόρη Παπαβασιλείου και την πρωταθλήτρια της Κολύμβησης, Ζωή Δημοσχάκη, η οποία θα επιστρέψει σε ένα χώρο στον οποίο το 2001 τιμήθηκε από τον ΠΣΑΤ με το έπαθλο «Τάκης Χαραλαμπίδης», για τις μεγάλες επιτυχίες της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νεανίδων και στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Εκτός από τη ΝΕΤ, η εκδήλωση θα μεταδοθεί απ ευθείας και από το ραδιόφωνο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και την ιστοσελίδα του ΠΣΑΤ, www.psat.gr .

  • ØΜέγας Χορηγός της εκδήλωσης είναι η ΟΠΑΠ Α.Ε. και υποστηρικτές η Coca Cola Τρία Έψιλον, η WIND, η εταιρία «Μουσαμάδες Γ. Δριβάκος» και η εταιρία «Galanis Sports Data». Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε. και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Περισσότερα άρθρα

11/03/2024
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για…