Ο Πάνος Σαμιλίδης έκανε την αρχή με όραμα για το μέλλον!

Ο Πάνος Σαμιλίδης έκανε την αρχή με όραμα για το μέλλον!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Βαρκελώνη: Αποστολή ΠΣΑΤ (Μ. Τσίλκος)

Ο Πάνος Σαμιλίδης έκανε την αρχή με όραμα για το μέλλον.

“Ευχαριστημένος γιατί πέρασα ημιτελικό, σε ένα πολύ…γρήγορο πρωινό, αφού από την 3η σειρά είχαν ήδη γίνει σπουδαίες επιδόσεις. Θα είμαι καλύτερος το απόγευμα, αφού θα μπω χωρίς άγχος κι ό,τι ήθελε προκύψει”

Ο Πάνος Σαμιλίδης είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος της νέας γενιάς της ελληνικής κολύμβησης και το απέδειξε και σήμερα στο 15ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφού στην 2η του συμμετοχή κατάφερε να περάσει στον ημιτελικό των 200μ προσθίως και δικαίωσε τον εαυτό του πάνω απ’ όλα, καθώς είχε πεί στον προκριματικό στα 100μ πρόσθιο, ότι το 200άρι είναι το αγώνισμά του. Έκανε την αρχή, με όραμα για το μέλλον και πέρασε στον ημιτελικό ως 16ος.

Κολύμπησε στην 5η προκριματική σειρά, δίπλα δίπλα με τον πρωτοεμφανιζόμενο σε ανάλογη διοργάνωση Δημήτρη Κουλούρη και με ένα πολύ καλό τελευταίο 50άρι (33.84), πέτυχε 2.11.71 (επίδοση πολυ κοντά στον χρόνο που τον έφερε εδώ 2.11.57). Έτσι, με την 6η επίδοση στη σειρά του, μπήκε στην τόπ 16άδα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος.

“Είμαι ευχαριστημένος, γιατί πέρασα ημιτελικό, μετά από ένα πολύ γρήγορο πρωινό, όσον αφορά τις κούρσες που έγιναν στο αγώνισμά μου, καθώς από την 3η σειρά, όπου κολυμπούσε ο Γιαμαγκούτσι, έγιναν καλές επιδόσεις. Θα δούμε τι θα γίνει στον ημιτελικό, οπου θα είμαι καλύτερος πιστεύω, γιατί θα μπω χωρίς άγχος. Πέρασα… κι αυτό είναι το καλό για μένα”, δήλωσε ο 20χρονος Πάνος Σαμιλίδης, που την πρώτη μέρα του μήνα που γεννήθηκε (έχει γενέθλια στις 9 Αυγούστου), κατάφερε να γίνει ο ηγέτης αυτής της νεανικής ομάδας που μας εκπροσωπεί στους Αγώνες κολύμβησης στην Βαρκελώνη, μετά τον Γρηγοριάδη και τον Δρυμωνάκο.

Σημειωτέον ότι ο Πάνος Σαμιλίδης μετείχε τιμητικά το 2011 στην Σανγκάη, όπου ήταν 55ος στα 100μ πρόσθιο, την ίδια χρονιά που είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης αρχικά στα 50μ και 100μ πρόσθιο και στη συνέχεια και Παγκόσμιος πρωταθλήτης Εφήβων στο 50αρι και 3ος στα 100μ πρόσθιο, ενω το 2012 που μετείχε και στους Ολυμπιακούς, ήταν 3ος στα 50μ και στα 200μ στο ευρωπαϊκό των Εφήβων.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κουλούρης, που μετείχε για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο, έκανε ενα πολύ καλό κατοστάρι, στην διάρκεια του οποίου είχε πέρασμα 1.03.40, αλλά στα τελευταία μέτρα δεν είχε δυνάμεις κι αφού κάλυψε το τελευταίο 50άρι σε 35,06, έμεινε 8ος στην σειρά και 21ος στη γενική κατάταξη με 2.12.87, μεταξύ 43 αθλητών. “Για πρώτη φορά ήταν καλά, πήγα γρήγορα το πρώτο κατοστάρι, αλλά με πρόδωσαν οι δυνάμεις μου στα τελευταία μέτρα. Στόχος μου ήταν η συμμετοχή».

Για τον Πάνο Σαμιλίδη μίλησε ο προπονητής πλέον και πρώην Μεσογειονίκης στην Τύνιδα (όπως ο Πάνος φέτος στην Μερσίνα με χρυσό στα 200μ, ασημένιο στα 4χ100μ μικτή και χάλκινο στα 100μ) Θανάσης Οικονόμου, ο οποίος υπήρξε μελος της πρώτης ομάδας που πήρε μετάλλιο σε ευρωπαϊκό, το 2002 στο Βερολίνο με τα 4χ200, μαζί με Μαγγανά, Ξυλούρη και Μπιτσάκη. ” Μας έφυγε ένα μεγάλο άγχος με την πρόκριση του Παναγιώτη στα ημιτελικά. Η νέα γενιά χρειάζεται εναν ηγέτη και πιστεύω οτι ο Σαμιλίδης, ως προσωπικότητα με τις αγωνιστικές αρετές, που διαθέτει, μπορεί να οδηγήσει την κούρσα της ελληνικής κολύμβησης σε νέες επιτυχίες. Του αξίζουν συγχαρητήρια και πιστεύω οτι θα είναι καλύτερος στον ημιτελικό. Έχει όλα τα φόντα να γίνει πρωταγωνιστής και στους μεγάλους, έξω και πέρα απο τις επιτυχίες που είχε ως έφηβος. Είναι μεγάλη υπόθεση για το επίπεδο μας, να έχουμε αυτή την στιγμή ενα νέο παιδί σε ημιτελικό και πιστεύουμε ότι αυτό θα δώσει ώθηση και στους άλλους”.

Καλύτερος όλων ήταν ο νικητής της 5ης σειράς στα 200μ πρόσθιο, ο Γερμανός Μάρκο Κοχ με 2.09.39, ενώ ακολούθησε από την ίδια σειρά, όπου κολυμπούσαν οι Έλληνες, ο Ούγγρος Ντανιελ Γκιουρτα με την 3η γενικά επίδοση 2.09.94, αφού την 2 καλύτερη πέτυχε ο νικητής στην 3ησειρα Αντριου Γουιλκς (Βρετανία), με 2.09.91. Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν Ακιχιορο Γιαμαγκουτσι πέρασε με την 5η επίδοση 2.10.17, καθώς έχασε στη σειρά αυτή και από τον Φινλανδό Ματτι Ματσον με 2.10.16.

Περισσότερα άρθρα