Είσοδος δημοσιογράφων στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ για τον αγώνα Λεβαδειακός-Ολυμπιακός

Ο ΠΣΑΤ για τους υπεργολάβους της ενημέρωσης

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ο ΠΣΑΤ στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου τη Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 συζήτησε διεξοδικά το θέμα της κατάργησης αθλητικών τμημάτων πολιτικών εφημερίδων και της ανάθεσης της έκδοσής τους σε «εργολάβους» της ενημέρωσης.

Ο ΠΣΑΤ από την πρώτη στιγμή που η εργοδοσία της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» αποφάσισε να καταργήσει το αθλητικό της τμήμα παρακολουθεί στενά την υπόθεση αυτή, συνεχίζει να το πράττει και για το λόγο αυτό μετά την επιστολή που απέστειλε στην ΕΣΗΕΑ στις 27 Αυγούστου 2015 επανέρχεται με νέα επιστολή την οποία κοινοποιεί στην ΠΟΕΣΥ αλλά και στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο της ΕΣΗΕΑ και η οποία έχει ως εξής:

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ.,

Δια της παρούσης επιστολής θα θέλαμε να επανέλθουμε, να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας και να ζητήσουμε την εκ νέου παρέμβασή σας, για το θέμα που όπως σας περιγράψαμε αναλυτικά στην προηγούμενη επιστολή μας(27/08/2015 με αρ.πρωτ.268) τείνει να πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στον αθλητικό Τύπο. Πρόκειται για την κατάργηση αθλητικών τμημάτων πολιτικών εφημερίδων και την ανάθεση έκδοσή τους σε πρόθυμους «εργολάβους» ενημέρωσης.

Το φαινόμενο αυτό έλαβε χώρα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», με την εξοργιστική απόφαση των ιδιοκτητών της εφημερίδας να στείλουν στην ανεργία το σύνολο των 19 συναδέλφων του αθλητικού τμήματος και να αναθέσουν την καθημερινή του έκδοση, όπως  και του περιοδικού του στοιχήματος  σε άλλα Μέσα.Όλα αυτά που σας περιγράφουμε δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά στον αθλητικό Τύπο. Προηγήθηκαν οι εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Espresso».

Επειδή, όπως αντιλαμβάνεστε, το θέμα της ανάθεσης της έκδοσης των αθλητικών τμημάτων εφημερίδων υπεργολαβικά τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες διαστάσεις και ίσως και να επεκταθεί και πέραν του αθλητικού ρεπορτάζ ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή βοήθεια.”

Περισσότερα άρθρα

11/03/2024
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για…