Παγκόσμιος ξανά ο Σπύρος Γιαννιώτης που...μάγεψε και στη Βαρκελώνη!

Παγκόσμιος ξανά ο Σπύρος Γιαννιώτης που…μάγεψε και στη Βαρκελώνη!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Βαρκελώνη: Αποστολή ΠΣΑΤ (Μ. Τσίλκος)

 

  “Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους τους Έλληνες”, δήλωσε ο χρυσός Γιαννιώτης

 

“Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους τους Ελληνες και πάνω από όλους στον προπονητή μου και στους γονείς μου” δήλωσε αμέσως μετά την συγκλονιστική κι όντως αποθεωτική επιτυχία του ο Σπύρος Γιαννιωτης, που όντας μακράν ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής, έγραψε μπροστά εκεί στο άγαλμα του Κολόμβου, στο λιμάνι της Βαρκελώνης την δική του χρυσή ιστορία.

“Είμαι για δεύτερη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής, απίστευτο μεν ,αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ειναι πραγματικότητα κι όχι όνειρο κι απολαμβάνω αυτή την μοναδική αποθεωτική στιγμή” μας είπε με το που βγήκε από την θάλασσα θριαμβευτής και τροπαιούχος στα 10 χιλιόμετρα, ο δις πλέον Παγκόσμιος πρωταθλητής στο αγώνισμα, Σπύρος Γιαννιώτης. Δεν ειναι λοιπόν διόλου τυχαίο πως και γιατί είναι ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής των τελευταίων χρόνων, ο Κερκυραίος, αλλά γεννημένος στο Λίβερπουλ Γιαννιώτης, που μεγαλούργησε και στο Πορτογαλία Ολύμπικο της Βαρκελώνης, όπως είχε κάνει και το 2011 στην Σανγκάη. Του πάνε τα μεγάλα λιμάνια φαίνεται, καθώς πέρα από το γεγονός ότι είναι “παιδί” του Λίβερπουλ (η μητέρα του Σερί ειναι από εκεί), ειναι αθλητής του Ολυμπιακού Πειραιά κι έκανε τις χρυσές επιτυχίες του στο 10ρι σε δύο άλλα μεγάλα λιμάνια του κόσμου, όπως είναι η Σανγκάη και η Βαρκελωνη.

Η νίκη του μετράει διπλά και τριπλά, καθώς επικράτησε με άνεση κι εντυπωσιακό φινις μετά το πέρασμα των 7,6 χιλιομέτρων και μπροστά στο άγαλμα του Κολόμβου ξεπέρασε τόσο τον Γερμανό μεγάλο αντίπαλό του Τομας Λουρτσς αρχικά, στην συνέχεια τον προπορεύομενο μέχρι τότε Τυνήσιο Ολυμπιονίκη και νικητή εδώ στα 5 χιλιόμετρα, Οσαμα Μελουλι, καθώς και τον Γαλλο Βιντάλ, κι αφού ξέφυγε περίπου δυο σώματα στην συνέχεια, διατήρησε τη πρωτοπορία μέχρι το τέλος κι αυτό παρά την δυναμική αντεπίθεση που έκαναν οι δυο που τον ακουλούθησαν (Λουρτς και Μελουλι). Τερματίζοντας με φόρα σαν…κρις κραφτ στην προκυμαία, λίγο έλειψε να…πέσει πάνω στον πρόεδρο της ΚΟΕ Δημ. Διαθεσόπουλο, που έτρεξε να αγκαλιάσει τον μεγάλο θριαμβευτή.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης που έκανε 1 ώρα 49.11.8, άφησε στην 1 ωρα 49.14.5, τον επί χρόνια αντίπαλο του Τομας Λουρτς και στη 1 ώρα 49.19.2 τον Μελουλι, με τους οποίους αγκαλιάστηκε και πανηγύρισε σαν μικρό παιδί, ενω είχαν στήσει το δικό τους πανηγύρι στην εξέδρα η Κέλλι Αραούζου, η Μαριάννα Λυμπερτά, αλλά και τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας πόλο, που με τις ιαχές τους έκαναν το Πορτογαλία Ολύμπικο της Βαρκελώνης, να θυμίζει παραλία της Αθήνας και του Πειραιά. Στο ίδιο μοτίβο πανηγύριζαν και οι προπονητές τους, μαζί με το ιατρικό επιτελείο, ενω αγκαλιασμένοι γύρισαν από τα καθήκοντα τους να μοιράζουν τις συσκευασίες με το νερό στους αθλητές ο Νίκος Γεμελος και ο Μίλτος Κανελλόπουλος.

Μάλιστα ο Σπύρος Γιαννιώτης πρόσθεσε ακόμη, πως: ” Ήταν μια πολύ καλή μέρα η σημερινή, μια μέρα χαράς κι ευτυχίας, καθώς δικαιώθηκαν οι προσπάθειες και οι επιλογές μου. Ειδικά στα τελευταία 2,4 χιλιόμετρα, η κούρσα ήταν…τρελή, γρήγορη και με πολλές εναλλαγές, τις οποίες εκμεταλλεύτηκα κι εγω, ξεκινώντας την αντεπίθεσή μου για την πρωτιά. Είχα ευθύς εξαρχής στο μυαλό μου την σκέψη, οτι αυτό που έχασα πέρυσι στο Λονδίνο, δεν πρέπει να το χάσω φέτος. Μπήκα με μυαλό και ψυχή στον αγώνα και δικαιώθηκα, όπως κι οι προσπάθειες του προπονητή μου, στον οποίο αφιερώνω τη νίκη, όπως και σε όλους τους Έλληνες, που σε αυτή την κρίση που περνούν, χρειάζονται να τους προσφέρουμε εμείς οι αθλητές κάποιες στιγμές περηφάνιας και χαράς. Αυτό ήθελα να αφιερώσω πέρυσι, αλλά να που το αφιερώνω σε όλους έναν χρόνο μετά”.

Σημειωτέον ότι την ίδια μέρα, το ρόδι έσπασε στην Βαρκελώνη ο Χριστόδουλος Κολόμβος, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της Εθνικής μας των ανδρών κατά του Μαυροβουνίου, για να έρθει ο θρίαμβος με τα 6- 4, ενώ στο λιμάνι από όπου έφυγε ο Κολόμβος για την ανακάλυψη της Αμερικής, μεγαλούργησε στην συνέχεια, ο άνθρωπος “κρις – κραφτ” Σπύρος Γιαννιώτης. Τα παιδιά της Ελλάδας γράφουν και πάλι ιστορία στην Βαρκελώνη.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Φωκαϊδης τερμάτισε στην 32η θέση με 1 ώρα 50.20.7, αφού οπως μας είπε δεν του βγήκε τίποτα καλό πάνω στη κούρσα, αλλά θα συνεχίσει κανονικά μαζί με τον τροπαιούχο Γιαννιώτη στα 25 χιλιόμετρα.

ΑΥΡΙΟ μπαίνουν και πάλι στον αγώνα στις 12 το μεσημέρι, αλλά με αξιώσεις για κάτι καλό, στα 10 χιλιόμετρα, η Κέλλι Αραούζου, που ήταν 4 η στο 5αρι και η Μαριάννα Λυμπερτά, η οποία θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το μετάλλιο που είχε κατακτήσει στην Σανγκάη, όπου ήταν στην 3η θέση.

Περισσότερα άρθρα