ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΠΣΑΤ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΚΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΠΣΑΤ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΚΕ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ με το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΚΚΕ, ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα από το Γραφείο Τύπου του Κόμματος:

«Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Παύλος Γερακάρης, και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Δημήτρης Ευσταθίου συναντήθηκαν σήμερα, έπειτα από πρόσκληση του ΚΚΕ, με αντιπροσωπεία του κόμματος. Την αποτελούσαν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και ο Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Κ.Ε. του κόμματος.

Η συζήτηση, που έλαβε χώρα στην έδρα του ΚΚΕ στον Περισσό, ήταν άκρως εποικοδομητική. Οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΤ αναφέρθηκαν στα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα των συναδέλφων σε θέματα εργασιακών σχέσεων (μπλοκάκι, “μαύρη” εργασία κλπ) και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, την εκβιαστική, παράτυπη και παράνομη συμπεριφορά πολλών επιχειρήσεων και εργοδοτών. Ανέδειξαν τα προβλήματα ασφάλειας για την σωματική ακεραιότητα ή ακόμα και την ίδια την ζωή τους, που αντιμετωπίζουν συνάδελφοι, κατά την άσκηση της εργασίας τους. Ακόμη, τοποθετήθηκαν και σε γενικότερα θέματα που αφορούν τον αθλητισμό.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, επεσήμαναν ότι τα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητικοί συντάκτες, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων αντιλαϊκών πολιτικών. Επανέλαβαν τη πάγια θέση του κόμματος για την ανάγκη οργανωμένης και μαζικής αντίδρασης των εργαζομένων απέναντι σε αυτές τις πολιτικές. Και δεσμεύτηκαν πως το ΚΚΕ θα αναδείξει και αυτά τα ζητήματα με σειρά ενεργειών, εντός και εκτός Βουλής. Επίσης τόνισαν ότι για το ΚΚΕ ο αθλητισμός είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα. Βασικό ζητούμενο είναι η μεγαλύτερη δυνατή παρουσία ανθρώπων και ιδιαίτερα νέων στα στάδια για να ασχοληθούν ενεργά με την Φυσική Αγωγή και τον αθλητισμό.

Ο πρόεδρος, Παύλος Γερακάρης, τόνισε: «Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα θέματα, που αφορούν όχι μόνο στις εργασιακές σχέσεις αλλά και σε ζητήματα του αθλητισμού. Η αντιπροσωπεία του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΚΚΕ ήταν εξαιρετικά ενημερωμένη. Τόσο ο γραμματέας του Συνδέσμου όσο και εγώ είχαμε την ευκαιρία να υποβάλλουμε προτάσεις, να ακούσουμε ιδέες και να δεσμευτούμε για μια από κοινού ημερίδα στην οποία θα ασκήσουμε κριτική, θα προβληματιστούμε και κυρίως θα καταθέσουμε προτάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Όχι μόνο για τους εργαζόμενους στον χώρο του Τύπου αλλά και την τύχη του ελληνικού αθλητισμού. Υπάρχει θέμα ποιότητας και στον αθλητικό τύπο. Θα πρέπει να αλλάξει η λογική προβολής των ειδώλων. Να συμβάλλει στην ανάπτυξη γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού, της κουλτούρας των Ελλήνων και ιδιαίτερα των νέων. Σοβαρό θέμα είναι τα προβλήματα που υπάρχουν σε ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα. Οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στους εργαζόμενους. Δεν καταθέτουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, δεν καλύπτουν σε εργασιακές συνθήκες με τους πλέον στοιχειώδης τρόπους τους εργαζόμενους. Θυμίζει εργασιακό μεσαίωνα η κατάσταση που επικρατεί στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων του αθλητικού Τύπου».

Περισσότερα άρθρα