ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΣΑΤ ΜΕ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΣΑΤ ΜΕ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Με τον πρόεδρο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Κώστα Τσουπαρόπουλο και τον αντιπρόεδρο Πάνο Σόμπολο συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΤ αποτελούμενη από τον πρόεδρο Σωτήρη Τριανταφύλλου, τον Α’ αντιπρόεδρο Αντώνη Αντωνόπουλο και τον Β’ αντιπρόεδρο Γιάννη Καραλή. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ασφάλιση των αθλητικών συντακτών από το Ταμείο.

Ειδικότερα, ο ΠΣΑΤ έθεσε στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ το θέμα της ασφάλισης των επαγγελματιών αθλητικών συντακτών που εργάζονται στα γραφεία Τύπου των αθλητικών ομοσπονδιών, των ΠΑΕ και ΚΑΕ, της ΓΓΑ και των υπολοίπων ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ.

Από πλευράς Ταμείου τέθηκαν οι προϋποθέσεις προκειμένου να αναγνωριστεί η δημοσιογραφική εργασία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σε αυτές τις κατηγορίες και συμφωνήθηκε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Διευκρινίστηκε επίσης, πως με το σημερινό καθεστώς, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ μπορεί να ασφαλίσει τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα γραφεία Τύπου των αθλητικών ομοσπονδιών και των ΠΑΕ, ΚΑΕ, εφόσον έχουν 20 χρόνια κρατήσεων από το Ταμείο.

Από τον ΠΣΑΤ ζητήθηκε η τροποποίηση του χρονικού διαστήματος, ως προϋπόθεση ασφάλισης των συναδέλφων, που εργάζονται σε αυτούς τους φορείς, στο λιγότερο δυνατό χρονικό διάστημα και σε συνάρτηση με τις συνθήκες, που επικρατούν σήμερα στο χώρο του Τύπου. Στη συνάντηση συζητήθηκε, ακόμη, το θέμα των ανέργων και της αναγνώρισης της δημοσιογραφικής εργασίας στις ιστοσελίδες.

Τόσο ο πρόεδρος, όσο και ο αντιπρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, δήλωσαν πρόθυμοι να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων των αθλητικών συντακτών και υποσχέθηκαν αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια στον ΠΣΑΤ.

Συνεδρίαση της Επιτροπής Εκκαθάρισης Μητρώου

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα η Επιτροπή Εκκαθάρισης Μητρώου υπό τη νέα της σύνθεση, όπως αυτή καθορίστηκε από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ. Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής που θα διευρυνθεί και με άλλα μέλη από την Αθήνα και την Περιφέρεια, έλαβαν μέρος ο αναπληρωτής Ταμίας του Συνδέσμου Σώτος Παιδάκης που είναι και ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο γενικός γραμματέας Θόδωρος Νταβέλος, ο πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Βαγγέλης Αλυσανδράτος και οι Ηρα Νικολετοπούλου, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος, Νίκος Ζαμπάρας και Γιάννης Λαμπίρης.

Περισσότερα άρθρα