Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στο ΣΕΦ τα «Αθλητικά Βραβεία ΠΣΑΤ 2012»

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στο ΣΕΦ τα «Αθλητικά Βραβεία ΠΣΑΤ 2012»

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του ελληνικού Αθλητισμού! Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 στις 18:00, σε απευθείας τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοση από την ΕΡΤ, θα πληροφορηθούμε τα ονόματα των Κορυφαίων αθλητών, αθλητριών και ομάδων της χρονιάς που πέρασε, όπως αναδείχθηκαν μέσα από την ψηφοφορία των Αθλητικών Συντακτών. Επίσης, στη διάρκεια της εκδήλωσης, με σεβασμό και εκτίμηση στην πολύχρονη προσφορά τους, θα τιμηθούν προσωπικότητες του ελληνικού Αθλητισμού, που παρά τις δυσκολίες των καιρών, συμβάλλουν στη διατήρηση αρχών και αξιών της κοινωνίας μας.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, οι τρεις επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή, είναι (με αλφαβητική σειρά), οι ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Σπύρος (Κολύμβηση), ΗΛΙΑΔΗΣ Ηλίας (Τζούντο), ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ Βασίλης (Μπάσκετ).

 

Οι τρεις επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς είναι (με αλφαβητική σειρά), οι ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ Βάσω (Ξιφασκία), ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Νικόλ (Στίβος), ΜΙΛΛΟΥΣΗ Βάσω (Ενόργανη Γυμναστική).

 

Οι τρεις επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας είναι (με αλφαβητική σειρά), οι ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΕΛΑΦΡΩΝ ΒΑΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Αλεξάνδρα Τσιάβου-Χριστίνα Γιαζιτζίδου), ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΔΡΩΝ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ.

 

Επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή είναι (με αλφαβητική σειρά), οι ΙΒΚΟΒΙΤΣ Ντούσαν (Μπάσκετ), ΠΟΣΤΙΛΙΟΝΕ Τζιοβάνι (Κωπηλασία), ΣΑΝΤΟΣ Φερνάντο (Ποδόσφαιρο).

 

Επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή με αναπηρία είναι (με αλφαβητική σειρά), οι ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ Αριστείδης (Κολύμβηση), ΠΑΝΑΝΟΣ  Νίκος (Μπότσια), ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ Γρηγόρης (Μπότσια).

 

Επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας με αναπηρία είναι (με αλφαβητική σειρά), οι ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Ανθή (Στίβος), ΚΟΡΔΑΛΗ Μαρία Ελένη (Μπότσια), ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ Μαρία (Στίβος).

 

 

 

 

 

 

Οι Ειδικές Βραβεύσεις:

 

a Το έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» θα δοθεί στους Γιάννη Γκούμα, Τραϊανό Δέλλα, Νίκο Λυμπερόπουλο, Αντώνη Νικοπολίδη και Άγγελο Χαριστέα για τη μεγάλη τους προσφορά στο ποδόσφαιρο και την επίδειξη ήθους και αθλητοπρέπειας, καθόλη τη διάρκεια της αγωνιστικής τους πορείας.

 

aΤο έπαθλο Fair Play (Ευ αγωνίζεσθαι) θα δοθεί από κοινού στον αθλητή ξιφασκίας του Ομίλου Φλώρινας Άγγελο Μπαντίκη και τον προπονητή του Στάθη Γεροσιδέρη, για την εξαιρετική και ανιδιοτελή απόφαση του τελευταίου να κρατήσει ο αθλητής παθητική στάση απέναντι στον αντίπαλό του, ο οποίος είχε υποστεί βαρύτατο διάστρεμμα. Το γεγονός έλαβε χώρα στη διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων, της Αθήνας.

 

aΤο έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» θα δοθεί στην οικογένεια Γιάννη Κορδούτη, για την προσφορά του στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

 

aΤα έπαθλα «ανερχόμενου ταλέντου» θα δοθούν στον αθλητή του βόλεϊ Δημήτρη Ζήση, που συνδυάζει εξαιρετικά τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή (Έπαθλο Coca Cola Τρία Έψιλον), στον αθλητή της ποδηλασίας πίστας, Ιωάννη Σπανόπουλο και στην αθλήτρια της υδατοσφαίρισης, Στεφανία Χαραλαμπίδου.

 

Επίσης, τιμητικές διακρίσεις θα απονεμηθούν στην Αθλητική Ένωση Μεσογείων «Αμεινίας ο Παλληνεύς», για την ουσιαστική προσφορά της στον Αθλητισμό και συγκεκριμένα τον στίβο και την κοινωνία, στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» για την πολύχρονη προσφορά του στην ελληνική οικογένεια και στους Θανάση και Παύλο Γιαννακόπουλο για την ουσιαστική και πολυετή προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό. Διεθνής διάκριση θα απονεμηθεί στον Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς για την πολυσήμαντη διεθνή καριέρα του στο μπάσκετ και την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό.

 

Την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, θα παρουσιάσουν ο συνάδελφος Γρηγόρης Παπαβασιλείου και η ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής, Κλέλια Πανταζή.

 

  • ØΜέγας Χορηγός της εκδήλωσης είναι η ΟΠΑΠ Α.Ε. και υποστηρικτές η Coca Cola Τρία Έψιλον, η εταιρία «Μουσαμάδες Γ. Δριβάκος» και η εταιρία «Galanis Sports Data». Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε. και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Περισσότερα άρθρα

11/03/2024
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για…