Στον τελικό ο καταπληκτικός Γκολομέεβ

Στον τελικό ο καταπληκτικός Γκολομέεβ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Γκουανζού Αποστολή ΠΣΑΤ – Νίκος Γκομώλης.  Ασταμάτητος ο Κρίστιαν Γκολομέεβ έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που θα αγωνιστεί σε τελικό του 18ουΠαγκοσμίου πρωταθλήματος . Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε εντυπωσιακή κούρσα στον ημιτελικό των 50μ. ελευθέρου και με χρόνο 21.60 που είναι η καλύτερη φετινή του επίδοση πέρασε ως 4οςστον μεγάλο τελικό που θα γίνει αύριο Σάββατο 14:00 ώρα Ελλάδας. 
Το καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Αμερικανός Ντρέσελ με 21.18, δεύτερος πέρασε ο Βραζιλιάνος Φράτους με 21.53 και τρίτος ο Βρετανός Πράουντ με 21.56. «Είμαι χαρούμενος . Δεν ήταν άσχημη κούρσα ,υπήρχε λίγο άγχος για να μπω στον τελικό . Θα ήθελα να είναι λίγο πιο γρήγορος ο χρόνος αλλά στόχος ήταν να μπω στον τελικό και να είμαι συγκεντρωμένος εκεί , να κάνω μια πολύ καλή κούρσα και άμα βγει όπως πρέπει να είμαι και στα μετάλλια. Έβλεπα ότι είμαι κοντά στον Πράουντ, κρίθηκε στην τελευταία χεριά ίσως η εκκίνηση να μπορούσε να πάει λίγο καλύτερα. Θα ήθελα στον τελικό να πάω κάτω από το ρεκόρ μου που είναι 21.44 , θα προσπαθήσω. 
Είμαι χαρούμενος όμως, είναι η τρίτη φορά που μπαίνω σε παγκόσμιο πρωτάθλημα σε τελικό οπότε όλα καλά. Τώρα θα ξεκουραστώ θα συγκεντρωθώ και  θα κολυμπήσω λίγο το πρωί».   

Εκτός τελικού στα 50μ. πεταλούδας η Ντουντουνάκη αλλά ευχαριστημένη

Με την 15ηθέση στα 50μ. πεταλούδας ολοκλήρωσε την παρουσία της στο 18οΠαγκόσμιο πρωτάθλημα η Άννα Ντουντουνάκη. Η κρητικιά κολυμβήτρια τερμάτισε 8ηστην 2ηημιτελική σειρά σε χρόνο 26.31 (το πρωί είχε κάνει 26.26) και έμεινε εκτός τελικού. Ωστόσο δεν μπορεί παρά να είναι ευχαριστημένη από την παρουσία της στη Κορέα αφού έπιασε το όριο στα 100μ. πεταλούδας και μπήκε σε δυο ημιτελικούς. «Πίστευα ότι μπορούσε να πάει πολύ πιο γρήγορα από αυτό το χρόνο .Ο τερματισμός δεν μου βγήκε και στο 50άρι δε συγχωρείται αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι εκείνη τη στιγμή . Είμαι όμως πολύ ικανοποιημένη γιατί φέτος ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά και αϋπνία και πολύ διάβασμα , το κολύμπι ερχόταν ως κερασάκι στη τούρτα . Γι αυτό πιστεύω ότι με παραπάνω δουλειά θα έρθουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα»

Περισσότερα άρθρα

11/03/2024
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για…